Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15189
14.3.14 23:40

@Lithien chápu. Klíč je hned v začátku: podle mě 1) jak si šátek rozložíš na ramenou 2) jak tam vložíš mimčo. Dotahováním v tomto směru už nic moc nezměníš. Mě teda nevadilo, když byla hlavička úplně zabořená v šátku a zároveň myslím, žes to tím ohrnutím vymyslela dobře. Klíčové je, že se ti mimi neodlepuje od těla při předklonu. Můj dojem z fotky není směrodatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
14.3.14 23:43
@admenL píše:
Holky, jak oblíkáte ted mimča do šátku? malý má 3měsíce, nosíme většinou dvojitý kříž a mám černou flesovou nosící mikinu. Dost v tom tápu, co na něj… :roll:

pokud je takhle malej, tak je to podle mě vcelku jednoduché: oblékla bych jako do interiéru (vrstvu bavlněného oblečení) plus kuklu a teplé fusekle. Do kapsy bych vzala lehčí čepičku. No a pak bych už jen zapínala nebo odepínala svůj svršek. Tříměsíční mimi se ti vejde do běžného oděvu. Tohle je v pohodě. Horší je, když dítě už rádo leze či chodí a vyndaváš ho z šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.3.14 09:15

Ahoj, prosím o radu, chtěla bych si pořídit šátek, malému jsou necelé tři měsíce, nemám prozatím žádné zkušenosti…zkoušela jsem si pročítat diskuze, ale je toho hrozně moc…vybrala jsem si šátek natibaby, jen stále váhám s délkou, zda mi stačí 4,6 m, nebo vzít 5,2…poradíte? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
26.3.14 09:16

To záleží na tom, jaké jsi postavy, jestli budeš vázat jen ty nebo třeba i tatínek a jaké postavy je on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.3.14 09:18

Tatínek určo nee :lol:, malej je spíš drobnější a já měřím 170 a vážím něco přes 70 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
26.3.14 09:24

No u nás vázal i manžel tak jsme měli 5,2 a já jsem byla spokojená, nevadilo mi, že jsou ty cípy delší. Naopak pak jsem byla rozhozená z kratšího šátku, ale jen proto, že jsem byla na ten dlouhý zvyklá. Asi ti bude stačit 4,6. Co zajít do nějakého obchodu, kde je prodávají a vyzkoušet si to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
26.3.14 17:08

@Jitulen77 myslím ze 4,6 bude stačit urcite ;) Já jsem podobne konstituce a mám taky nati 4,6 vazu i ted na zadá rok a pul letého a úplne v pohode stačí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.3.14 19:54

Bohužel tu není obchod, kde vyzkoušet…a cestovat s miminkem na nákupy, na to já teda nejsem :lol: tak snad vyberu dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
26.3.14 20:15

@Jitulen77 Nati je dobrý, já jsem s ním moc spokojená, je to takový festovní pevný šátek, jde dobře dotáhnout, jen na opravdu horké letní dny je dost teplý kor když se vážou tři vrstvy látky… A pokud kupuješ úplně nový nezanošený, tak je fajn po tom co ho vypereš ho natáhnout přehnutý přes postel a pár nocí na něm spát :-D Tenhle tip jsem dostala a je fakt dobrý… On nový nezanošený šátek se hůř dotahuje a když se spaním na něm trochu rozválí tak změkne a líp se dotahuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
26.3.14 22:43

Holky prosím, měla bych dotaz na zkušenější.. jak se dá uvázat 10kg batole dopředu při cestě lanovkou, já v 30tt :?: dítě není zvyklé na šátek, ale fakt nechci at mi z té lanovky spadne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
26.3.14 22:51

Jitule, a co koupit šátek přes internet, vyzkoušet… do 14 dní přece můžeš od koupě odstoupit.

Další možnost je půjčení z obchodu na dálku. Jsem si zcela jistá, že tuhle službu dělá pražkské Dítě v šátku. osobně jsem se tam na to ptala. Pošleš jim zálohu, oni ti pošlou šátek. Bu´d si ho koupíš nebo jen půjčíš za půjčovné. Jistě by to dělaly i jiné obchody. https://www.facebook.com/pages/Dítě-v-šátku/122599991121354

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
26.3.14 22:51

@verrru Uvázat na tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
26.3.14 22:53

Verru, tak pokud dítě není zvyklé, tak bych do toho nešla. Nevíš, jak ti zareaguje, k tomu to břicho… pokud by ho byl ochoten uvázat někdo jiný, dala bych klasiku Kříž s kapsou uvnitř, pořádně dotáhnout a roztáhnout pruhy. Nic bezpečnějšího neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.3.14 08:19

Děkuji za radu :)…kupuju nový, protože těch bazarových od nati prostě moc není, dlouho jsem vybírala, hledala který, ale tenhle mi přijde na nový cenově hodně přijatelný a jak píše markos, je možnost vrácení, když se prostě netrefím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
27.3.14 17:58

Jitu, sleduj pár dní Nošení dětí - bazar nebo prodávací diskusi. Prodává se hodně, ceny mírné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí