Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@verrru Já jsem teda taky 30tt mám 11kg syna a na břicho bych ho už nenavázala ani za nic a to mám pupík poměrně malej, ale prostě to už nejde… Na záda v pohodě když vážu batoh kapsu nebo DH přes hrudník, ale na břiše už nesnesu ani popruh z nosítka nebo pruh šátku… Jinak bych šla do kříže s kapsou uvnitř a pořádně dotáhnout, ale pokud nešátkujete pravidelně a nemáte cvik na dotažení tak i tak bych do toho prostě nešla… Já mám dost živé dítě vážu dlouho a když se vztekne tak se mi dost z šátku vykrucuje to bych asi na lanovce zažít teda nechtěla…
@Kaculela @markos díky za radu holky, ještě máme alternativu manducy, na tu zvyklý je, resp ted uz jsme dlouho nenosili, ale je to schudnejsi a asi bezpecnejsi pro všechny
Ahoj, ![]()
chtěla bych poprosit o radu. Nikdy jsem nešátkovala, ale ráda bych začala. Čekám druhého špunta a tomu prvnímu budou v době porodu dva, takže žádnej velkej chodec. jenže já bych bez delších procházek (10km svižné chůze)asi umřela a kupovat sourozenecký kočár, když bych mohla mímo na procházky nosit a to druhé vozit se mě nechce..
Pročetla jsem si pár diskuzí a odborných článků, ale raději bych se zeptala vás
..Chtěla bych nosit minimálně půl roku až třeba rok, ale on první syn byl hroznej macek ke 4kg, tak nevím jestli kupovat elastivký nebo spíš pevnější šátek. Taky bych nerada aby ten šátek řezal, když bych chtěla dělat delší vycházky..Zkoušela jsem prvního nosit v krosně ale to se nedalo…byl hrozně težký..navíc to rozložení váhy bylo na prd..
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat zda mám reálné předsavy
teda alespoň malinko..
@vlockasnehova Za mě určitě pevný šátek. Je dobrý, nosím v něm dceru od narození vlastně až do teď ale aktuálně už minimálně dcera má skoro 14 kilo tak je to zápřah. Pokud je šátek dobře uvázaný a v ramenou dobře složený určitě neřeže. Váhu rozloží mnohem lépe než třeba nosítka. Koukni se po obchodě někde kolem a eventuálně si šátek půjči. Od bráchovy manželky, starší dcera šátek milovala ale ta mladší měla hysterák jen ho viděla. Miminko v něm nemusí být spokojené.
Co se týče nošení, tak představy máš reálné. Kup rovnou pevný šátek, nějakou slušnou znaku (v této diskusi zmiňováno aspoň stokrát). Jediné na čem to visí, je podle mě, chodecká schopnost toho batolete. Na začátku bys mohla teoreticky nosit tandem, ale to je spíš na poponášení než dlouhé štreky. Pokud budeš batole vozit v kočárku, tak je to v pohodě.
@vlockasnehova budu to mít stejně a plánuju to dělat tak, jak píše @markos
Tak jsem moc ráda, že mě to nikdo nerozmlouval:-) a kouknu teda po pevnějším šátku..ono taky ještě záleží, jestli to tentokrát půjde jinak než císařem, páč to bych měla asi s tím nošením smůlu docela na dlouho ![]()
@Olion píše:
@vlockasnehova Za mě určitě pevný šátek. Je dobrý, nosím v něm dceru od narození vlastně až do teď ale aktuálně už minimálně dcera má skoro 14 kilo tak je to zápřah. Pokud je šátek dobře uvázaný a v ramenou dobře složený určitě neřeže. Váhu rozloží mnohem lépe než třeba nosítka. Koukni se po obchodě někde kolem a eventuálně si šátek půjči. Od bráchovy manželky, starší dcera šátek milovala ale ta mladší měla hysterák jen ho viděla. Miminko v něm nemusí být spokojené.
Asi si hi budu muset někde půjčit, protože do nějakého města, kde bych to mohla vyzkoušet to mám celkem daleko.
@vlockasnehova Někdo tu už psal že se dá půjčit i přes poštu. Ty jim pošleš zálohu a oni tobě šátek. Poku by si ho nekoupíš tak zaplatíš jen pujčovné. Ale musíš mít opravdu kvalitní obchod, takže pokud nemají kamennou prodejnu tak bych to asi neriskovala
@Olion píše:
@vlockasnehova Někdo tu už psal že se dá půjčit i přes poštu. Ty jim pošleš zálohu a oni tobě šátek. Poku by si ho nekoupíš tak zaplatíš jen pujčovné. Ale musíš mít opravdu kvalitní obchod, takže pokud nemají kamennou prodejnu tak bych to asi neriskovala
díky moc za info ![]()
Vločko, jojo půjčování jsme řešily tuším na předchozí stránce. Co se týče císaře… vyšli přání a mysli jen na to, že to vyjde vaginálně. Držím palce!
@Brunifid píše:
Já začala pátý den, když mě pustili z porodnice
A tady odpovida Brunifid na otazku, kdy zacit nosit po cisari ![]()
@vlockasnehova taky bych šla určo do pevného satku
Jinak si myslím ze kor jestli budes nosit od narozeni bude miminko v šátku moc spokojene, je to pro nej podobne jako v brisku. Hůř si zvykají děti které se začínají nosit dyl. Jinak já osobně ti doporučuju ještě ted v tehu zajít na kurz satkovani pokud mas možnost někde v okolí. Já jsem byla v těhotenství a bylo to fakt k nezaplacení. Osobně si úplne nedovedu představit, ze se doma učím satkovat sama s novorozenetem a hlavne to bývá v klubikach kde si často můžeš vyzkoušet různé typy šátku i nositel co ti sedne a pak si je tam i objednat. Tady u nás v Pardubicích to mají i tak, ze kdyz si člověk pak šátek u nich koupi tak se mu z ceny odečte cena kurziku ![]()
@markos píše:
Vločko, jojo půjčování jsme řešily tuším na předchozí stránce. Co se týče císaře… vyšli přání a mysli jen na to, že to vyjde vaginálně. Držím palce!
hehe díky,
nic jiného si nepřeji, ale uvidíme, jestli vydrží jizva. NO kurz by se mě líbil, ale v dosahu mám max. Prahu a o hlídání sviště nemůže být moc řeč..a vláčet ho sebou..noo. Hudba budoucnosti, ale kupodivu toho uvazování se zase až tak nebojím
si to maluju co,
. Jen abych začala šetřit..páč ty ceny
navíc jsem se zamilovala
http://www.nosenideti.cz/…RA-Aubergin/
@agy píše:
A tady odpovida Brunifid na otazku, kdy zacit nosit po cisari
to je dobrý vědět, ale já teda lapala po dechu když jsem toho svého macíka jen ukládala do postýlky..Máš můj respekt ![]()