Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Jitus.Slavickova píše:
Aha, dekuju, ja myslela jestli je njakej kurz…no tak budu samouk..ale dekuju
kurzy ssmozrejme taky existuji, musis pohledat ve svem okoli ![]()
@quinny píše:
kurzy ssmozrejme taky existuji, musis pohledat ve svem okoli
Juju dekuji, vim ze tech uvazu je spousta ale asi ne kazdy se hodi pro novorozenatko a navic rodim v zime tak v tom asi taky bude rozdil.ale poohlidnu se. dekuju
@Jitus.Slavickova Já jsem byla na kurzu ještě jako těhule u prvního, vázali jsme tam tříapůl klilovou panenku a bylo to super, protože jsem si zkusila nejen různé značky a materiály šátků, ale i různá ergonomická nosítka, což úplně změnilo moje rozhodnutí, původně jsem chtěla koupit hned nosítko, pže jsem se bála že mi nepůjde vázat a bude to moc složité, ale šátkování mě úplně uchvátilo a teď šátkuji už druhé dítko… Kurz nošení doporučuju, myslím že kdybych se to učila sama doma tak by mě to odradilo. Nevím odkud jsi, tenhle kurz je každý měsíc v Pardubicích od obchůdku a klubíku sluníčko… Jinak se váže nejčastěji kříž s kapsou a u novorozenců většinou ze začátku kolíbka, ale ta se hůř učí ze začátku a je náročnější u ní uhlídat správnou osu páteře mimča kor jako zatím nezkušená šátkařka. Já jsem u obou kluků od začátku vázala vertikal, v kolíbce se jim totiž ani vůbec nelíbilo… Tady je hezké video jak vázat novorozence do vertikálního úvazu
http://www.youtube.com/watch?…
@Markéta Fe Určitě kříž s kapsou doporučuji
koukni na tohle video. http://www.youtube.com/watch?…
@Jitus.Slavickova píše:
Aha, dekuju, ja myslela jestli je njakej kurz…no tak budu samouk..ale dekuju
vybodni se na kurz a sežen si v okolí nějakou zkušenou nosnic. v Praze to není problém ![]()
Ja satek pouzivala u prvnich dvou dost casto. Rekla bych pul na pul s kocarkem. Mimi bylo vzdy klidnejsi a podle me vice spokojene. Pokud jsem zrovna nesla na nakup, tak noseni satkem i pro ne bylo prijemnejsi. Jen mi v nem bylo horko.
Ahoj holky. taky jsem zacla u tretiho ditete vice satkovat:D hlavne po zahrade bo kdyz nekde jsme, abych mela oberuce volne a mimino u sebekdyz za deckama neustale litam:D
Uvazavolala jsem na koibku ted mi holky poradili na fb na zabicku a pomalu uz do krize s kapsou. no Na vesnici na me koukaji jako na zjeveni ale at si polibi
nicmene velice vyborna vec, kdyz je mladsi…soupnu ji do hluboke korby a navazu satek, ma zrovna to debilni obdobi
Ahoj holky, jdu se k vám poradit. Mám 2 týdenního syna, je velice kontaktní miminko, tak jsem uvažovala, že bych si pořídila šátek. Staršího jsem nosila v mei-tai, což mi vyhovovalo a počítám s ním i teď, ale až bude prtě starší.
Jaký byste doporučily šátek pro začátečnici a novorozeně? Jaké úvazy jsou pro tak malé mimčo nejvhodnější?
Všem děkuji za rady.
Holky, takova nosici akce, treba budete mit naladu a spojite to s vyletem.

@Roztomilá píše:
Ahoj holky! Prosím, nemáte některá zkušenost se šátkem Womar? Moc recenzí jsem na něj nenašlaDěkuji!
Womar nebrat, je to jen obšitá metráž, viděla jsem to u kamarádky, hnus a neskutečná drzost. To samé Pentelka, Medley… Nebrat… Jestli chceš levný šátek, zkus třeba Šanami.
@Billi Doporučila bych pevnější elastik, jako je Moby, za nás je ale nejlepší Je porte mon bebe. Případně pevný šátek, nám se osvědčil Šanami z řady Exclusive a také Vatanai, Hoppediz, Storchenweige, Didymos z řady standard a pruhy…
Jako úvaz určitě Kříž s kapsou uvnitř nebo pro elastický šátek i Kříž s kapsou venku. Hezké návody najdeš tady: www.youtube.com/user/vonzino1 ![]()
Jinak, co se týče Beco, tak tuto značku nosítka moc nedoporučuji. Butterfly II nemá žádné tvarování pro zadeček, takže v něm miminko nelze zakulatit, spíš je až pro sedící, ale to zas už bude brzo malé, protože je mezi nožičkami úzké. Malé je nosítko, jestliže není od kolínka ke kolínku. Gemini, to je zas naprosto špatný vtip, takové lepší visítko, snad jedině to Soleil ujde, ale opět, nejde v něm zakulatit tak dobře jako třeba v Bondolinu, Manduce… nosítko prostě musí být tvarované pod zadečkem a mít přiměřenou šířku.
Ženy, jdu si pro radu.. Malému je 5 týdnů a nedaří se mi ho do vertikalu narovnat, pořád je nakrivo.. On je teda krivy i v postýlce.. Ale je vyloženě nosici typ, tak bych ráda začala..