Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@neschopná mamka píše:
@Lama Lama a může v tom spát? Na zádechv KIBIm mi usne, ale nevím, jestli usne i DH - resp. dá se tam některým z pruhů jistit hlava?
Da
Ja bych nerekla ze nosnejsi. Proste uplbe jiny uvaz. Hlavnii rozdol je, ze dite je posazene mnohem niz. Narozdil odhammoku a batohu. Takze teoreticky tomu, kdo mje zvykly na nositko by mohla batohokapsa vyhovovat lip, ze ma dice vic na bedrech a min na ramenech. Me to teda desne vadilo.
Ahoj, uvazuji o tom ze bych zacala satkovat, mam petitydenni holcicku ale nevim si rady s velikosti satku. Moje konfekcni velikost je cca 40. A uz vubec si nevim rady jaky satek pro zacatek poridit a hlavne aby nebyl moc drahy, poradite prosim?
@tvetinka Já jsem si koupila elastický moby, velikost mám stejnou, 164 cm a mohl být i kratší, musím sukovat na několikrát, jinak bych ho skoro tahala po zemi. Z druhé ruky stál 500 a jsem fakt spokojená. Nosím i ven, s čímž jsem nepočítala.
@tvetinka myslim, ze by ti mela byt 6, tzn tech 4,5m. Zalezi, jaky mas financni limit, ale koupila bych satek z druhe ruky, je zanoseny, bude se ti lepe vazat - didymos, natibaby, girasol, neobulle treba, to jsou dobre satky..
Holky ja uz jsem opravdu zoufala, patram po nejakem satku uz asi dva tydny a porad nevim jaky poridit. To mi mala zatim vyroste nez neco objevim
chtela bych nejaky ktery je vhodny pro male miminko ale i pro vetsi dite a asi tak do 2000kc ![]()
@tvetinka Já jsem strašně ráda, že jsem zvolila elasťák, do kterého vsuneš jen mimino. Dokud nedržela hlavičku, bála bych se na ni vázat pevný šátek. A to je to moje druhé dítě
. Elasťák byl super i na výletech pro jistotu, kdyby brečela. Nakonec i ven s ním chodím, bo mi v kočáře řve jak praštěná
. Má 3,5 měsíce a přes šest kilo. Na doma máme krátce manducu a taky super.
@tvetinka máš Facebook? Je tam skupina nosime děti a v ni prodejní album. Nebo na webu nošenideti. cz je bazarek plný šátků
@tvetinka Za mě jedine obyčejný bavlněný. Trochu pruží, elastický se u staršího dítka povoluje. Volila bych šátek čtyřmetrový. Koukni se tady na bazar. Výbavička-Nosítka. Asi bych kupovala od někoho kdo má kladné recenze. Jen přece je to celkem velká suma za takový šátek. Ale do dvou tisíc určitě najdeš. Já dceru nosila od dvou měsíců až do roka a půl pak už jsem to nedala. Mám vrozenou vadu kolene a už to bylo znát.
@tvetinka na fb je ve skupine spoustu dobrych satku.. storchy tam jsou, pripadne bych se nebala i nejakeho noveho vatanaie. Koukam, ze ted je v albu Orkney, vlnky.. a to jsem to neprochazela vsechno.
I yaro satky jsou velmi dobre univerzaly.
Příspěvek upraven 21.11.14 v 22:12
Ja bych elastik taky nechtela, nosim az druhe dite a v pohode jsem se do pevneho satku vazat naucila. Nic na tom neni, jen se proste nebat. Elastik je na par mesicu, pak stejne musis poridit pevny satek.
@Anielka píše:
Ja bych elastik taky nechtela, nosim az druhe dite a v pohode jsem se do pevneho satku vazat naucila. Nic na tom neni, jen se proste nebat. Elastik je na par mesicu, pak stejne musis poridit pevny satek.
taky mi to přijde. já na druhé dokonce elasták pořídila a nenosila ho skoro vůbec. u těžkého dítěte to není ani na měsíce, spíš na pár týdnů.
@Anielka píše:
Já mám i manducu, pak budu nosit v ní. Na vyzvedávání starší ze školky, kam musím autem, je pevný šátek nepoužitelný. I soukání do Mobyho mě zdržovalo. Nebo Moby prodám a koupím pak pevný.
@neschopná mamka ano, treba takhle https://www.youtube.com/watch?… ja kdyz nejsem sama, tak mi ho nekdo zajisti… pripadne pak plenkou nebo jsem videla hackovanou kapucku, ale mne se to nelibi.
Jeste asi nosnejsi nez DH je batohokapsa (tri vrstvy), ale ja ji nejak nepokorila zatim.