Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
173
8.5.15 08:10

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak oblékáte mimčo do šátku v létě. Četla jsem o funkčním prádle z merino vlny, že v zimě zahřeje, v létě ochladí. Jen většina body z merino vlny je s dlouhým rukávem, nevadí to v létě? Vím, že se miminka stejně nemají dávat první rok na sluníčko, tak jsem si říkala, že by dlouhý rukáv neměl vadit, a pokud jí v tom nebude vedro, jak píšou, tak by to bylo fajn. Zajímalo by mě, jestli s tím máte některá zkušenost. Nechci koupit drahé body zbytečně. Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
8.5.15 11:25

@bamarket tak na léto podle mě spíš bambus…v merinu bychom se uvařili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
8.5.15 12:19

Aha, a co si myslíte o http://www.outdoorkids.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
8.5.15 12:55

@bamarket nikdy jsem to nezkoušela…já bych za to asi neutrácela-když už tak spíš za letní vzdušnej šátek…a když bude jóó vedro tak na sebe nějaký hodně savý triko a dítě jen do plíny, jinak nahatý…potit se člověk bude podle mě ve všem…když je tělo na tělo tak tomu nejde zabránit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.5.15 12:58

@bamarket Mne ten outlast prijde hrozne hrejivy.. mne se v tom deti strasne potily.

V merinu teda taky, ale nikdy jsem nemela nejake tenke s hedvabim, to by mozna slo.. ja sice moiru nesnasim, ale koupila jsem jim tu jejich nejlehci radu.. a hlavni vyhoda, ze to hrozne rychle schne.

• Citovat
  • Upravit
173
8.5.15 13:52

Díky za tip, na tu moiru jsem taky koukala. Na druhou stranu je pravda, že vedro bude asi ve všem, uvidím, jestli seženu nějaký body z moiry za slušný peníze, a když ne, tak bude nahatá jen v plíně, jak píše @Tuco :) Moc děkuju za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
22.5.15 20:55

Ahoj holky jsem totalni zacatecnik a k noseni jsem se dostala diky laktacni poradkyni a problemum s kojeni. Laktacni nam ukazala uvaz kapsu s krizem a zapujcila nam svuj dosti jiz zanoseny vatanai vel. 4,5. Mela bych na vas nekolik dotazu

1. zkousela jsem vazat, dcera ma 4 tydny, kolinka ma vys nez zadecek, ale podle obrazku jijnde nevim jestli mam spravne hlavu, prijde mi ze oblicej dosti zaboruje jakoby do me a pak hlasite dycha jakoby se ji dychalo hur nevim jestli mi muzete rict pripadne co delam spatne
  2. laktacni nam poradila koupit vatanai nebo storchenweighe, akorat ze manzel by rad satkoval taky, me je velikost vatanai 4,5 tak tak a vzhledem k manzelovi premyslime spise nad velikosti 5,2 (ikdyz me bude asi vetsi tak konce nejak zastrcim), radi bychom zatim nejaky satek pevnejsi ktery pripadne bude mozne vyuzit na cele satkovaci obdobi, uvidime jak se nam zalibi, a ted otazka me se vzory vatanai moc nelibi a navic je jen velikost 5,0 kdyz koukam na storchy tak se mi libi tento http://www.nosenideti.cz/…wiege-Lilly/ jenze vsude ctu ze storch se hur zanasi a tak jsem koukala i na jine a priznam se ze jsem se totalne zamilovala a to bud do didymosu http://www.isatky.cz/…limited.html a nebo do fidelly (tam teda mam problem s vyberem libi se mi snad vsechny ) http://www.isatky.cz/…-violet.html#… a ted ja se v tom totalne nevyznam co byste mi jako zacatecnikovi doporucili tady z tech? Ja se v tom nevyznam ani co se tyce tech gramazi apod. Ale rada bCh aby nam satek vydrzel, pouzivame i kocarek a tak uvidime jak se do satkovani zamilujeme. Budu rada za vase nazory postrehy kdo uz je zkusenejsi

Emotikona smile
a pripadne i je problem ta delka 5,2 pro manzela je asi ideal pro me bude delsi je to moc velky problem?? Diky za rady a za postrehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
22.5.15 21:18

@sonulicka Vatanai je skvělý do začatku, tak do 6/8kilo, pak se zařezává
Jestli chcete Storch tak jediné zanoseny, nezapomene je tuhý.
Kouknete ke me do albu mu, mám tam Vataani Solsbury, ten by byl super i na léto, je hezky, vzdušný, vhodny na cele nosiči období ve více vrstvách Úvalech, je to vel.6,délka 4.6m, vůbec nevadí ze bude delší pro vás, omotate ještě dopředu.
Vel.6 je do ta do konfekčních velikost 44/46.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
22.5.15 21:20

@sonulicka jinak úvaz vypadá dobre, malá je dobre podsazena a nožičky ma taky dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
22.5.15 21:27

@lucka83 prave delka 4,6 je me tak tak a proto chceme 5,2 kvuli manzelovi chce take satkovat. a prave storch zanoseny 5,2 nam nejde sehnat proto uvazujem nad didymosem popravde jsem se do nej totalne zamilovala ale tim spis myslim do vzheldu nevyznam se v tom, a rada bych aby takovy satek (novy je celkem drahy) vydrzel dlouho i na vetsi dite a vetsi potom i vahu, nevim jestli je to prave u tohoto satku mozne

Tak jsem rada ze uvaz vypada dobre to bylo moje druhe uvazani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
22.5.15 21:36

@sonulicka tak já mám šátek didymos, koupila jsem od kamarádky již zanošený a jsem z něj nadšená, mohu jen doporučit. Pokud budeš mít šátek delší, tak to určitě nebude probém, vždy někde založíš nebo ještě jednou omotáš kolem těla a zavážeš :) Jinak úvaz vypadá dobře, já jen u těhlech malých upřednostňuji vázání do kolíbky, je podle mě šetrnější k zádíčkům (i když samozřejmě vím, že i vertikální úvazy jsou přizpůsobené novorozencům). Moje dcera byla na čtyřech týdnech už tak zvědavá (zůstalo jí to), že je pro ní poloha v kolíbce výhodná v tom, že má přehled, a když jí chci dát trochu víc volnosti, nechám ji venku jednu ručičku, strčím do ní hračku a je naprosto spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
22.5.15 21:39

@bamarket bohuzel my kolibku nemuzem mit dcera ma sileny jicnovy reflux nemuzeme nosit ani v klubicku ihned zvraci a vyvrati vse co snedla takze nam byl laktacni prave doporucen tento uvaz. Muzu se zeptat jak je to u didymosu s nosnosti rada bych ten satek na delsi dobu tak aby nebyl jen na chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
22.5.15 21:53
@sonulicka píše:
@bamarket bohuzel my kolibku nemuzem mit dcera ma sileny jicnovy reflux nemuzeme nosit ani v klubicku ihned zvraci a vyvrati vse co snedla takze nam byl laktacni prave doporucen tento uvaz. Muzu se zeptat jak je to u didymosu s nosnosti rada bych ten satek na delsi dobu tak aby nebyl jen na chvilku

Kolibka se v dnesni dobe uz nedoporucuje, proto je lepsi kriz s kapsou uvnir.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
22.5.15 21:56

@sonulicka pokud na delsi dobu tak koukni na satkomanii a koukej na satky s vyssi gramazi kolem 230-240g, urcite tam najdes little frog Opal nebo Agatu, potom urcite i Yaro, tyhle satky se vazou skvele hned z krabice, Didymos urcite taky a myslim ze je krasne mekka Lisca.
Jinak je na fb skupinka Nosime deti, pridej se a urcite ti holky pomuzou s vyberem a koukni po vel.7 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
22.5.15 22:04

@lucka83 dekuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie