Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ahoj holky, tak díkybohu mě nechávají nové limitky chladnou ![]()
Chuanitka: no na fotce ta Zara vypadá dost tmavá a taky jsem proti dvojitému kříži zaujatá
Nebo ho neumím, mám radši vícevrstvé úvazy ![]()
Cappy: myslím si, že na věku se nedá stavět absolutně nic… mě je 25, ale abych řekla pravdu, tak s většinou stejně starých si taky moc nerozumím… Ale neznamená to, že si nemůžu skvěle pokecat s 20ti letou holkou
Myslím si, že je to hodně o zkušenostech, o postojích a celkově o životní situaci… Já se zase nerada bavím o svých postojích, otom, proč nemám kočár, o knížkách od Jordánové, atd, atd, prostě radši mlčím…
Jinak z Merinovlny nic nemáme
Já mám jedno tričko od Engela s hedvábím a potím se i tak, ale zase to strašně rychle schne ![]()
Tak Zaru bych si ani nenavázala, když šůruju po bytě a uklízím nebo vařím ![]()
Na to je opravdu až moc krásná, abych ji nějak poškodila, na parádu je úžasná ![]()
Chci teď tu Zaru delší, abych ji mohla otestovat i ve vícevrstvých úvazech na záda.
Cípy mi nevadí, mně se líbí ![]()
Ale chápu, že někomu se to může protivit
Saxano, vy doma nemáte kočár?
Ani když byla Nina mimi jste ho nekupovali?
Jsem zvědavá a líbí se mi ta myšlenka „bezkočárkového“ dítěte ![]()
Proč se nerada bavíš o svých postojích?
Já se svým kamarádkám třeba nemůžu vykecat, protože je třeba látkovky ani šátky moc neberou, proto prchám sem, kde mi rozumíte.
Cappy, tak to jsme na tom stejně, já když někomu povím že chci látkovat tak se na mě divájí divně… A že to nevydržím a že budu ráda za papírovky a tak. A nechápu to, proč lidi takle hned nad každým zlomí hůl.
Ty šátky z německa jsou z druhé ruky nebo druhá kategorie? Něco bych tam vybrala, rpotože je fakt, že se Zarou nebudu lítat při uklízení bytu.
Cappy: máme dokonce 2 kočárky
Ale jeden je už na půdě, ze začátku jsme jezdili s kočárkem, šátkovali doma, pak už jenom šátkovali. Tedy byl boj se spaním, tak v něm venku spala, takže se využil. Pak jsme koupili druhý skladný, vlastně jako cestovní pojízdnou postýlku
Takže kočár u nás - pro babičky a na spaní. Jinak si dokážu představit, že bych byla absolutně bez kočárku. Co se Ninuška naučila spát doma, tak v tom nevidím problém. Ale občas se to hodí, třeba když jsme měli bý načas na oběd (taťka měl 50), tak jsme jí dali spát do kočárku a pak jí převezli, atd, atd…
A mé postoje: pokud se otom budu bavit s člověkem, který se oto zajímá, bude se chtít něco dozvědět, tak se s ním bavit budu. Pokud se mi ale bude snažit vnutit postoj typu: v kočárku jí je líp a pod, tak se s ním prostě bavit nebudu. Vlastně se s kamarádkama o šátkování, o Jordánové, o KK a tak dál nebavím, protože nejsou na stejné vlně, ale nekecáme si do ničeho a respektujeme se… Opravdu mi tady chybí nějaká spřízněná duše, se kterou bych mohla kecat jako s vámi…
Monique: klid, oni tě budou odrazovat i pak, ale pokud jsi přesvědčená, že to tak chceš a že je to pro vás pro oba to pravé, tak je to tak správné ![]()
A vyprošuji si nazývat šátky od Didymosu šátky na uklízení:mrgreen: To jak jsem dávala odkaz já, jsou sonderpreise - šátky s malou vadou a nebo vrácené šátky, tedy jsou nové… Kdyžtak sleduj na ND http://www.nosenideti.cz/…iewtopic.php?… odkazy na šátky z druhé ruky. Nebo pokud bys chtěla pruhy, tak mám jedny doma k prodeji ![]()
Monique, přesně takovábyla moje matka.
Když mi přišel domů první šátek, tak jsem si vyslechla, že jsem pořídila drahou hadru pod dveře ![]()
Po čase pochopila.
Na látkovky měla taky blbé kecy a teď už to bere jako samozřejmost, dokonce ještě svoje kamarádky přesvědčuje, jak je šátkování fajn a že látkování je lepší než papírovky ![]()
Taky my tady u nás chybí spřízněná duše ![]()
Táák jsem se těšila, když přišla švagrová s tím, že je těhotná, že bude naladěná na stejnou vlnu, protože se vždy zajímala o to, co dělám, ale ee, nemá zájem, takže si dávám pohov a nebudu jí do ničeho kecat.
Jojo, to kobaltové Indio
Furt čekám na holčičí limitku, tahle je sice modrá, ale ta řůžová tam je ![]()
AD věk - moje mamka měla mě a ségru do dvaceti, ve třiceti otěhotněla a měla bráchu. Vykládala mi, že vždycky na gyndě dávala průkazku tou úvodní stranou dolů, protože se styděla, že je jí už třicet a je těhotná… V poradně o ní sestřička mluvila o starší úzkostné matce. Dokážete si to teď představit?? Strašně mě udivuje ten posun ve věku prvorodiček během ani ne jedné generace. No, mě bude teď na jaře 31
Látkování okolí taky nechápe, šátkování vzali na milost, až když se ukázala praktická stránka věci (dostanu se všude). Že jsem plínky nežehlila ani v šestinedělí mamce úspěšně tajím, stačí, když se klátila při pohledu do pračky, kde se praly bílé i barevné plínky dohromady ![]()
Ale naše doktorka ani nemrkla, když jsem vybalila Aňulu v látce, má body k dobru ![]()
Hm.. kecání s podobně smýšlejícíma lidma (maminama) mi taky chybí, tak se omlouvám za zaplkávání diskuze ![]()
Příspěvek upraven 18.02.10 v 20:34
no když vy tady jedete v tokovém high level šátků… že nevím, který je na uklízení dobrý ![]()
už jsem tam koukala, líbí se mi docela Olaf ve velikosti 5. a vychází cca o 600 levnějc než u nás.
Jsme tady spřízněné duše všechny… by jsme tu diskuzi měli přejmenovat
nebo si udělat uzamčenou skupinu ![]()
Asi tak holky
Na šátkování už si tady u nás zvykli, nějak jim nevadíme, už ani blbě nekoukaj
Ale děsně nerada jezdím do Liberce… jak ti lidi čumí, to je děs, jako v dnešní době už to snad zase tak divný není ne?
MOnique: no řeknu ti to takhle, pokud vybíráš z takhle kvalitních šátků, tak ani jeden
Ale pokud by jsi měla doma levnější, tak bys stejně brala Didyho a nebo Zaru
Jo Olaf je hezkej, já mám k prodeji Martina v 6tce… http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… se tady vnucuju co
K ceně z němec musíš ještě připočítat ca 300 poštovné…
A zamknout, no holky, jak chcete, byla bych i pro, pokud by přibyl někdo další, tak ho pustíme, ale přeci jenom se tady začínám rozpovídávat… ![]()
No, a tos měla vidět, když jsem se tu v létě promenádovala s osmiměsíčním břichem a Tobíkem na zádech ![]()
Monique a na uklízení může být i z druhé ruky šátek ne? Já jsem koupila Didyho Iris za 1000,– a na německým e-bay se dají vydražit i za míň si troufnu říct.
Novire jsi mě pobavila s tím praním plínek a mamkou
. Moje tchýně se zas epodivovala nad skladováním nasucho. Ale vzala v milost, když se dozvěděla, že je před praním ještě máchám
. A to jsme teda zvědavá jak to bude vypadat v reálu, ten kobalt. Viděla jsi někde navázané už? Mě přijde, že ty fotky jsou často úplně někde jinde.
Holky, jeslti to chcete zamknout, tak já se toho klidně ujmu, aspoň se to naučím ![]()
Novire: takhle se tu snad budu promenádovat v létě, to se tady už vůbec zblázní ![]()