Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Čičinka: no mě nevadí fakt nic mimo starosti o prádlo… takže látkovky u nás kvůli tomuhle fakt neklapnou no ![]()
A KK prostě to nejde nehlídat, nežijeme v pralese, kde je rovina, jako když Ninuška začala běhat po gauči, tak jsem byla hotová, teď už to tolik neřeším, ale je fakt, že oni nakonec sletí právě, když sedíš vedle dítka
No co se dá dělat, musí se to naučit. Občas mě považují za hnusnou, jako když vím, že se umí sama zvednout a vzteká se, tak se sama zvedne… nemůžu jí stát pořád za …
Saxana22 píše:
je fakt, že oni nakonec sletí právě, když sedíš vedle dítka
Naprosto přesný! V podstatě to dokazuje, že nemá cenu jim za tím zadkem stát. Ale já to nedokážu… I když vždycky je to asi že časem se to mění, nejdřív stojíš, hlídáš a pak mírně otupíš a tak se to posunuje dál a dál, ne? Mi to tak přijde…
no já jsem měla takové názor už před přečtením KK, nechat dítě rust a ať se samo naučí kam lézt a kam ne. A nechápu lidi co se celí spotí a hýkají na celé kolo, když vidí jak dítě balancuje na nohách a neví se jestli spadne do jehličí nebo ne.
Suvik: postupně člověk otupí ve všem, nejdřív to je ježíšmarja brečí, není jí/mu něco a pak postupem času, řve - žije, tak je to dobrý
Samozřejmě se pozná druh pláče ![]()
Monique: no tak to taky nechápu, jen ať se v jehličí proleze ne?
A tam se nemá co stát ![]()
no jo no to ne, ale nemělo plínku a přece se napíchne na jehličí… no nic…
Dítě nakonec se postavilo a šlo dál… ale osoba utrpěla šok… ![]()
No musim rict, ze ja jsem vzdycky desne rvala na psa, jen se trochu vzdalil, tak uz jsem ho volala zpet, manzel to tenkrat komentoval, ze chdak dite. Tak podle toho jsem usuzovala, ze budu ta uzkostliva matka, co se od ditete nehne a kupodivu nejsem. Jako mame doma zabrany na schodech, to moc kontinualni neni a ohradku jsem taky poridila, ale spis jako obranu pred psy, aby ho nezaslapli.
Hlidam nebezpeci, ktera nejsou „mechanicka“, tudiz elektriku, chemikalie. Ale supliky si muze otevirat po libosti, kdyz si skripne prsty, tak si to zapamatuje. Ale jeste si nic neprovedl a to s nima mlati fest
Monique to je ještě dobrý, moje tchýně se zas bála, aby Mates nelezl nahej po koberci, že si zadře do pindíka chlupy
.
No jo, fakt…když si vzpomenu jak jsem po porodu startovala ke kolíbce hned jak béknul a měla nervy co se děje.
Čičinka: taky máme zábrany na schodech, i kolem krbovek. Ohrádku jsem neměla, malá byla dycky na zemi. Šuplíky mám zalepené, neb mě nebaví to pořád uklízet. A několikrát se už skřípla a stejně tam leze znova ![]()
čiči, myslíš, že si to zapamatuje, když si skřípne prst do šuplíku?
u nás je to skoro na denním pořádku, když on ten náš kluk je takový truhlík ![]()
Mu můžu pořád dokola vysvětlovat, že tam nenene a za chvilku už slyším jen řev - nedá si říct a nedá si říct.
KOlikrát to spíš vypadá, že když mu něco zakážu, tím tuplem to udělá, no, jestli bude v mládí po mě, tak si asi hodím ![]()
No jsem zvědavá na sebe. Já jsem docela tokový ten splachovací typ, že věci moc nehrotím. Tak jsem zvědavá jak to bude u dítěte. Každý se mě te_ď ptá jestli se už bojím porodu a já na to, že nevím do čeho jdu, tak se nebojím. U druhého dítěte jim pak budu schopna odpovědět.
Monique, ja se na porod strasne tesila, fakt na ten proces, co se bude dit a pak to byl takovy rychlik, ze jsem se skoro citila ochuzena o dlouhe hekani, skakani na mici a tak, hodinu jsem se doma kroutila na zachode po prasknut vody, pak jsem musela manzela vykopat, ze jedem (delal si kavicku) a slo se hned tlacit. Prijela jsem do porodky pred sestou ranni a v 6:17 byl Mates na svete.
MOnique: tak to jsme asi podobné, já jsem se porodu nebála, vysloveně jsem se na něj těšila
Že už to skončí a i kdyby to mělo trvat 20 hodin, tak pak dostanu tu nejkrásnější odměnu ![]()
Cappy: asi tak, když peču, tak jí říkám, že trouba pálí, tak si šáhne, zjistí, že pálí, ale musí si sáhnout ještě 3× ![]()
čičinka: tak to jsi to měla ještě rychlejší než já
Já jsem tedy měla od rána nějaké bolesti, ale přikládala jsem to spíš zácpě, tloukala do omítek na baráku, večer mi začala odtékat plodovka, dala jsem sprchu a jeli jsme. Byla jsem tam 2 a půl hodiny, naprosto nečekaně, bylo to strašně rychlý, ani jsem nevěděla jak a bylo to… potom to radši komentovat nebudu, ale porod nádhernej ![]()
Cappy, tak to nevim, zda se pouci, to se bude muset zjistit. Ja k nemu jdu, kdyz se bouchne, pochovam, ale nelituju, jakmile ztichne, tak ho zas polozim a on si jde po svym. Ale zatim se poucil, na plovouckach se otaci veleopatrne, aby se nebouch do hlavy, na posteli vi, ze je to mekky, tak tam se vali hlava nehlava. I u podnozky, pod kterou si zaleze vi, ze se nemuze vztycovat na napjatych rukou, ze by se bouch do palice. Jen ho odtamtud obcas musim zachranit, kdyz se nemuze zpod ni vymotat ![]()