Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Já měla taky krásný porod a hrozně jsem se něj těšila. Šla jsem tam s vědomím, že to bude dost bolet a celou dobu na „hekárně“ jsem myslela jen na tu přenádhernou odměnu, která mě čeká ![]()
Musím říct, že porod byla ta nejkrásnější věc, kterou jsem kdy zažila.
A byla docela i sranda ![]()
Saxano, ja take radeji nekomentuju personal, ten mi ponekud pokazil dojem, ale porod sam o sobe brnkacka.
Premyslim o porodu doma, chtela jsem uz poprve, ale nejak jsem se zalekla, a jeli jsme. Mam takovou dost specifickou predstavu, ze si dite porodim do svych vlastnich rukou. A pred par dny se mi zdalo, ze jsem rodila uplne sama, docela by se mi zamlouvalo, kdyby na porozeni byla PA za dverma a ja tam byla uplne sama. Pak jsem o tom premyslela a napadlo me, ze si pred porodem budu moct pripravit svuj „pelisek“ jako treba kocka, co se chysta na kotata, ze bych i pripravila hostovsky pokoj. No jeste si pockam, ted neco kuju, co dost dobre nejde dohromady s tehotnenim, ale v lete se bude tehotnet jedna basen ![]()
Cappy: u nás byla taky sranda
Koukám, že doktorka stříhá pupečník, tak koukám na muže a říkám, ale tos měl ty a ona nato: No tak příště
jako pohodářka ne?
Tak to mě se na sále ptali, zda si nechci pupeční šňůru přestřihnut sama
- dobrej joke, co? ![]()
Přítel tam totiž nebyl. Poslali ho domů, mě dali na hekárnu s tím, že budu rodit až za půl dne.Ze sálu jsem mu volala, ať okamžitě jede a ten troubelín přijel do porodnice, sednul si k bufíku, koupil si bagetku a napsal mi pouze SMS, kam má jako přijít ![]()
Myslel si, že ho ve 4 hodiny ráno tahám z postele jen proto, že jsem něco chtěla dovézt ![]()
Takže přišel už k hotovému, chudák byl úplně vyplašený, co se to jako stalo ![]()
A při šití se setřička zeptala doktora: „Ale pane doktore, nenosíte náhodou brýle“?? ![]()
No tak já se taky těším, tak předpokládám, že všichni co se hrozně těšili měli krásný rychlý porod…
Já budu mít sebou u porodu i dulu, manžel v pondělí odjel do zahraničí a vrátí se tak za půl roku
Takže to bude pak ještě větší sranda.
čiči, já byla vyklepaná jak ratlík, prd jsem tam viděla, takže já bych si to netroufla
Cappy: no tak přítel je tedy borec ![]()
A jinak tedy doktorka, která mě rodila byla nějaká čerstvá absolventka, byly jsme její třetí a porodní plán nečetla, takže když to zase vezmu takhle, tak nic moc no…
Kdybych mela mluvit o sve dr,musela bych byt sprosta, tak radsi mlcim, ale ona je ten hlavni duvod, proc priste chci rodit doma. Uz nikdy nechci narazit na cloveka jako ona.
čičinka: tak to máš hezké představy, já bych doma tedy rodit nechtěla, ale chtěla bych rodit ambulantně, pobyt na oddělení 6ti nedělí byl pro mě utrpením a to doslova a do písmene
Personál - jako taky bych mohla dlouze vyprávět.
Já jsem žádný porodní plán neměla, ale do papírů jsem vyplňovala, že si nepřeju, aby se o mě nebo o mé dítě starali studenti. A můj pobyt v porodnici vypadal tak, že z 90% okolo nás byli jen studentky.
Jedna mě dokonce i rodila, PA spíš jen přihlížela ![]()
Jako chápu, že někdo se to naučit musí, ale nač tedy potom to vyplňování papírů ![]()
Až budu rodit příště, už se určitě ozvu a nebudu jak pu%tka vše snášet ![]()
Cappy píše:
Až budu rodit příště, už se určitě ozvu a nebudu jak pu%tka vše snášet
Presne, pokud bych mela rodit v porodnici, tak se budu ozyvat velmi hlasite.
Saxano, pokud by byla porodka, tak bych rodila ambulantne, nevidim duvod k hospitalizaci, pokud jsem ja i dite zdrave.
No ja bych nechtela rodit doma, pokud bych byla x kilaku od porodnice. Ale vzhledem k tomu, ze mam porodnici 500m, tak se muzu kdykoli rozmyslet. Byla bych spis takove detasovane pracoviste ![]()
Cappy: asi tak, taky se budu víc ozývat. A jako nechápu, proč se museli ty papíry vylpňovat až těsně před porodem
A nechápu, proč mi museli píchat vodu a nechápu, proč mi dávali ten ortodoxyn nebo jak se to píše a už vůbec nechápu, proč malá nemohla být s námi, když byla naprosto v pořádku a nechápu, jak se může stát, že neměli místo a já malou poprvé kojila na chodbě atd, atd…
Saxano, ja taky nechapu, proc museli Matese veledulezite odnest do jine mistnosti aby ho tam utreli, zmerili a zvazili
A proc me dr i pres muj nesouhlas strihla. A proc mi nafrnena sestricka na sestinedeli rekla, ze musim jeste 3h lezet, kdyz na sale mi PA rekla, ze po prevozu na luzkove muzu normalne chodit.
Oxytocin jsem dostala jen na vypuzeni placenty. To priznavam, ze bylo i fajn, ze sla placenta 5min po porodu a bylo hotovo.
čičinka: přesně, to mytí dětí nechápu, proč nemůžou být u rodičů? Nástřih jsem také nechtěla, nemyslím si, že byl nutný, ale co nadělám…
Holky začínám být opravdu pro to zamčení ![]()