Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
7.3.10 14:03
Cappy píše:
Krosničku na záda bych brala až dítě umí samo sedět, celkově, až bude mnohem větší!
A když tak nad tím přemýšlím, já osobně bych krosničku nebrala vůbec :lol:

U vás bude se šátkem problém, protože ty jsi maličká a partner vysoký :-?
Jakou máš přibližně konfekční velikost?
Když má malá 4 měsíce, tak bych vázala spíš už vertikální úvazy na břicho.
Jestli jsi drobunká, tak by ti na to stačil šátek dlouhý 4,2m s přehledem (možná i míň).
Ale u tvojeho 4,6m (možná i více)

Můj se taky na šátek těšil a dopadlo to tak, že vážu jen já a jemu jsem objednala ergon. nosítko

Já mám konfekční velikost M teď po porodu, ale kila jdou dolů, takže se dostanu asi na S, možná XS sem fakt hroznej prcek. Tak jestli bude 4,6 asi se do toho budu muset zabalit celá. :zed: :zed:
Jinak vázat už budu na bříško. Snad se to brzo naučíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
7.3.10 15:33

Určitě se to naučíš, chce to jen trénovat, na youtube je spousta instruktážních videí ;-)

A jsi teda dost drobná, na tebe by možná byl i šátek 4,2m moc :-?

Fakt si myslím, že pokud chceš koupit univerzální pro tebe i pro chlapa, že budeš nešťastná :-(
Protože by ses musela přizpůsobit velkému chlapovi a ty bys byůa omotaná šátkem natřikrát :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.3.10 15:44
Cappy píše:
Určitě se to naučíš, chce to jen trénovat, na youtube je spousta instruktážních videí ;-)

A jsi teda dost drobná, na tebe by možná byl i šátek 4,2m moc :-?

Fakt si myslím, že pokud chceš koupit univerzální pro tebe i pro chlapa, že budeš nešťastná :-(
Protože by ses musela přizpůsobit velkému chlapovi a ty bys byůa omotaná šátkem natřikrát :-?

a když by byl 4,2, tak na přítele by to bylo moc málo asi, že???? :think: :think: Že bych teď vzala menší a když by opravdu šátkoval, tak bysme mu pořídili velkej jen pro něj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
7.3.10 15:53

Beckie, mám konf. velikost M (někdy i L), mám 172cm a Kříž s kapsou se 4,2m uvážu jen tak tak (ale zase mám prsa větší :think: )
Pro chlapa asi spíš ten 4,6m, možná i víc, nevím, jakou postavu má. Ale jestli je to chlap jak hora.. :-?

Fakt by bylo nejlepší, kdyby sis koupila šátek pro sebe a pak až něco pro přítele.

Těžko se radí, odkud jsi?
Třeba je někde v okolí obchůdek se šátkama.
Nejlepší by bylo odzkoušet si to naživo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.3.10 16:01
Cappy píše:
Beckie, mám konf. velikost M (někdy i L), mám 172cm a Kříž s kapsou se 4,2m uvážu jen tak tak (ale zase mám prsa větší :think: )
Pro chlapa asi spíš ten 4,6m, možná i víc, nevím, jakou postavu má. Ale jestli je to chlap jak hora.. :-?

Fakt by bylo nejlepší, kdyby sis koupila šátek pro sebe a pak až něco pro přítele.

Těžko se radí, odkud jsi?
Třeba je někde v okolí obchůdek se šátkama.
Nejlepší by bylo odzkoušet si to naživo

To je nápad, jsem z Prahy a mám tady kousek od domu obchod, kde by šátky mohli mít, tak se tam zítra skočím pozeptat a vyzkoušet, snad to pomůže! No má velikost xl, ale chlap jako hora to není, spíš vysoký párátko! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
7.3.10 18:04

Beckie, zkus se podívat na netu na pár obchůdků, které 100% v Praze jsou.
Určitě je to BRÁNA , MAMAJA
V Praze je toho určitě kotel ;-)
Je určitě lepší, když si to ošaháš a odzkoušíš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.3.10 18:56

Právě mamaju mám kousek od baráku a zrovna zítra tam mám cestu, tak moc děkuju za tip :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
8.3.10 12:00

Beckie: tak jsem zvědavá, co pořídíš, ale brala bych šátek fakt tak, aby sednul hlavně tobě :) On byl můj mužskej taky nadšenej, ale uvázanou malou měl párkrát. Myslím, že 4,2m ti budou bohatě stačit :) A o jakém šátku přemýšlíš? :) Kdyžtak zkoukni na ND bazar, tam se toho dá sehnat dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.3.10 11:30

Ahoj všem šátkařkám :palec: měla bych na vás pár dotazů a moc prosím o rady:
1-čekáme mimi v září a ráda bych věděla jakej šátek koupit,jako jestli jsou podle ročních období,nebo podle věku dítěte
2-Jakou dýlku šátku koupit
3-chtěla bych mimi nosit hned od začátku,střídat kočárek a šátek-jde to tak nebo si prtě musí prvně naučit na kočárek a pak až na šátek :nevim:
4-na internetu je cena šátků okolo 1500kč je to normální cena,nebo máte nějakej iternetovej obchůdek už otypovanej ( nebrat jako reklamu,prosím)
5-kde najdu jak se šátek váže? je víc vázacích metod?!
Moc dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.3.10 11:39

Ahoj mabit, předně gratuluji k rozhodnutí začít šátkovat :potlesk:
Teď k tvým otázkám.

1. Ano, jsou dokonce i šátky vhodnější na zimu nebo léto, to jsou šátky s příměsemi (vlna, hedvábí, len), ale to je už vyšší level 8-)

Nezabývala bych se tím, spíš si vybírej ten, který se ti nejvíce líbí ;-)

1. Délka závisí na tvé postavě. Přeci jen si budeš šátek motat kolem sebe. Jak jsi vysoká a jakou máš konfekční velikost?
  1. Na kočárek si dítě zvykat nemusí.

Jsou i šátkařky, které kočár využívají minimálně a většinou nosí.
já už mám teda větší dítě, ale taky doma kočárek nemáme, ven chodíme jedině v šátku, teď už tedy i někdy po svých.

1. Na netu je obchodů se šátky hodně, asi nejznámější je NošeníDětí Tady objednávám naše nosidla :-D

Je tam i diskuze, fotogalerie - můžeš se podívat, jak vypadá šátek v reálu ;-)
Cena - to je oříšek, není to pravidlem, ale vesměs platí, že cena=kvalita.
Opravdu kvalitní šátky se pohybují kolem těch 2000 no.

1. vázat můžeš na břicho (vertikální úvazy, kolébky), ne bok nebo na záda (až na větší děti).

Úvazů je strašně moc.
Já vážu už jen na záda a střídám asi 5 úvazů.

Doporučuji kouknout na tu stránku NošeníDětí.
Podívej se na šátky značky Storchenwiege, Zara Ellevill, Didymos, Hoppediz - to vše jsou kvalitní šátky.
Výběr záleží už je prakticky na tom, jaký se ti líbí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.3.10 11:44

a elastický nebo pevný pro novorozeně?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.3.10 11:49

mabit, pro naprosté začátečnice, je lepší elastik. Vázat s ním je prý snadnější, já neposoudím, hned jsme šli do pevného.
On ten elastik je jen na pár měsíců, poté se musí koupit pevný šátek.
Pokud budeš mít velké rychle přibírající miminko, byl by elastik fakt jen na chvíli :-?
To už záleží na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
9.3.10 11:55

Já jenom dodám, v žádném případě si šátek neobjednávej v obchodě branakdetem.cz - vyřízení objednávky jim trvá cca 2 měsíce a to tě na to ani neupozorní :roll:

• Citovat
  • Upravit
5173
9.3.10 12:00
Mufina píše:
Já jenom dodám, v žádném případě si šátek neobjednávej v obchodě branakdetem.cz - vyřízení objednávky jim trvá cca 2 měsíce a to tě na to ani neupozorní :roll:

JJ děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.3.10 13:42

mabit, já jen přidám, že šátky se dají koupit z druhé ruky a jsou fajn :wink:
My kočárkujeme i šátkujeme (i když šátkujeme víc :-) )
Návody na vázání se dají shlédnout na youtube, vytipuj si konkrétní úvaz a zadej do vyhledávače.

A vůbec se toho neboj, vypadá to na první pohled jako šílená motanice, ale je to vlastně dost jednoduché.
A natulené miminko je super pocit, tak do toho :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko