Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
neczuz
9.3.10 15:24

1-čekáme mimi v září a ráda bych věděla jakej šátek koupit,jako jestli jsou podle ročních období,nebo podle věku dítěte

asi bych to pro začátek neřešila. Kup takový, který se ti bude líbit. hlavně nějaký kvalitní, by´t dražší. známou značku. pokud tě šátkování nechytí, snáz ho prodáš, pokud tě chytí, bude se ti s ním lépe vázat. já sama šla hned do pevního

2-Jakou dýlku šátku koupit
podle toho jakou máš velikost a co chceš vázat. začátečbíci většinou vážou kříž s kapsou, který je na délku obvykle náročnější,je pak třeba délka 4,ě-4,6. pokud si vybereš šátek, obvykle výrobci uvádějí vhodnou velikost k daným úvazům. poradí ti i prodejce

3-chtěla bych mimi nosit hned od začátku,střídat kočárek a šátek-jde to tak nebo si prtě musí prvně naučit na kočárek a pak až na šátek :nevim:

lze střídat. naučit se na kočárek prvně nemusí. sama střídám bez problémů. oboje má rád.

4-na internetu je cena šátků okolo 1500kč je to normální cena,nebo máte nějakej iternetovej obchůdek už otypovanej ( nebrat jako reklamu,prosím)

okolo 1500Kč jsou spíše ty levnější neznačkové šátky (pokud počítáš tu délku nad 4 m. JInak obvykle ve všech online obchodech ty značkové stojí cca stejně. pokud se ti cena okolo 2000 Kč zdá moc, raději vol z druhé ruky, než levný šátek. zanošení šátku neškodí, spíše prospěje

5-kde najdu jak se šátek váže? je víc vázacích metod?!
Moc dík

návodů je plno na internetu. obvykle něco dostaneš i k šátku. na začátek si najdi nějakou kolébku, nebo kříž s kapsou.
  • Citovat
  • Upravit
16247
9.3.10 20:27

Tak koukám, tady se jede poradna :)

1. vyber si šátek, tak aby se ti líbil :) Vhodnost na dané období bych zatím také neřešila :)
  1. Podle postavy, doporučuji 4,2 - 4,7 metru :)
  1. Některé děti při nošení kočár bojkotují :) Ale u nás to nebyl problém, na výlety šátek, na spaní a pro babičky kočár :) Nyní kočár trčí ve špajzu :)
  1. Počítej s cenou okolo 2000, ale na začátek bych klidně vzala i Šamani (seženeš kolem 1000 starší) - český šátek, myslím si, že na vyzkoušení, zda sedne či ne stačí, není špatný - tedy dokud nevyzkoušíš něco jiného :)
  1. Většina výrobců se šátkem dodává i brožurky s návody, jinak taky na Nošení dětí, jak psaly holky :)

A my jsme rovnou začínali s pevným…

tak snad jsme ti pomohly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.4.10 09:37

Prosím prosím. Poraďte úvaz pro smraďocha. Vážu kříž s kapsou uvnitř, ale Munkki nechce mít schovanou hlavu a když ji má ven, tak se strašlivě kroutí, aby mohla čumákovat. :roll: Šátek mám 4,2 tkaný.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.4.10 09:53

Lépe by viděla z nějakého úvazu na bok. Ale to zas nebude úplně OK pro tebe - dost to zatěžuje jedno rameno. Používám to jen na doma - na takové krátkodobé přenášení a domácí práce, když nechce kluk vydržet sám na zemi. Mě na boku asi nejvíc vyhovuje smyčka, kříž na bok…
Nejlíp uvidí na zádech - batoh. Hůř uvidí z kapsy na zádech, ale ta je zase více „vykopánívzdorná“. Na záda je to ale trochu složitější. Mě trvalo měsíc, než jsem umotala něco, co bylo nositelné. Vždycky jsem zpocená až na pr…

• Citovat
  • Upravit
60142
2.4.10 09:58

Díky, tak kvůli pocení natřu pr… antiperspirantem a jdem kuknout na ten batoh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.4.10 20:52

Baba: nejenom pr… musíš se natřít celá, ze začátku je to opravdu mazec, ale taky doporučuji začít spíš s kapsou na záda, protože Batoh není zas tak jednoduchý jak vypadá a i když ho uvážu si myslím docela dobře, tak se z něj Nina dostane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.4.10 20:56

Potvrzuji!
Kapsu na záda jsem oddalovala jak jen to šlo, myslela jsem si, že to bude děsně složité, tak jsem vázala batoh.
Nedávno jsem tu kapsu zkusila a valila jsem oči 8-o Šlo to skoro samo.
Nevýhodou je, že je dítko na zádech trošku níž.

Babo, tak kdy přijdeš za náma, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
2.4.10 20:58

No Mates se z batohu děsně vyklání do boků, jednou se málem praštil o futra, když jsem procházela dveřma. Takže já se Babo teď potím u dvojitýho hammocku a batoh máme na doma (jen kolem futer teď zpomaluju) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.4.10 20:58
Cappy píše:Kapsu na záda jsem oddalovala jak jen to šlo, myslela jsem si, že to bude děsně složité, tak jsem vázala batoh.
Nedávno jsem tu kapsu zkusila a valila jsem oči 8-o Šlo to skoro samo.

Cappy - máš pravdu. Já jí zkusila prvně, nešlo to a zanevřela jsem na ní. Zkoušela jsem pořád batoh. Dneska mi to nedalo a zkusila jsem to znova a je to mnooohem lepší. :-)

• Citovat
  • Upravit
16247
2.4.10 20:59

Cappy: jo tak to je ona jo? :mrgreen: Babo: tak šup k nám :mrgreen:

A k té kapse: jako na začátek dobrý, ale dítě je níž a taky dost povoluje:( Jako fakt, když se tam začne vrtět, tak se mi pak celá zakláněla, no pro nás nic moc, už jsem si myslela, že nošení vzdáme a v tom jsem narazila na Dvojitý Hammock (nebo jak se to píše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
2.4.10 20:59

Sakra že bych to taky zkusila? Houbes, už tak se mi vyplavujou katecholaminy až až :-P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.4.10 21:01

:mrgreen: Tak jste mě nahlodali a zítra zkusím kapsu na záda :mrgreen: Ale DH stejnak vede, jako batoh fakt nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.4.10 21:04

Babo, aby sis nemyslela, že jsme tě na Nosnicích drbali - to ne, jen jsem ti tam už domluvila vstup a ty nikde :?: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
2.4.10 21:05

Babo teď ti nezbývá nic jinýho než se tam podívat, jestli Cappy nekecá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.4.10 21:06

Helko, je fakt, že kapsa je docela vachrlatý úvaz :-?
Ano, povoluje se, ale mi se zdá, že se dotahuje velice snadno.
Prostě jen rozvázat uzel, chytit konce, párkrát poskočit a celé se to krásně dotáhne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí