Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Terito, třeba jsem se dívala špatně, ale našla jsem paní, která šátky Pentelka inzeruje a tam uvádí šířku 58 cm, prý to stačí a nenosí se zbytečně materiál..
Ale fakt si myslím, že v takových věcech se nevyplatí šetřit
UVIDÍME.POKUD SE MU TAM BUDE LÍBIT,KOUPÍM I DRAHÝ.SNAD MI PAK HOLKY PORADÍTE
.UŽ SEM INVESTOVALA DOST DO KLOKANEK A JE TO HRŮZA.
DVOJČÁTKOVÝM KOČÁRKEM SE NIKAM NEDOSTANU. ![]()
Koukam,ze se tady debatuje o nasem E-shopu ![]()
Bezva…pani si neobjednala satek pruzny,ale tkany tudiz je do 15kg!
Kdyz mi napsala ze chce nosit i dcerku 18mesicu pruzny jsem ji uz nedoporucila…
Miluju lidi co vsechno znaj a vsemu rozumnej,ale v podstate nic nevedej…trochu me to nastvalo…nikdy bych nikomu neprodala neco co neni pro zakaznika vhodne ci by mu bylo k nicemu
![]()
Takze neni nutne nam odhanet zakaznici ![]()
Cappy píše:
Ahoj Terito, gratuluji k rozhodnutí šátkovat!!S tím ýběrem šátku
S Pentelkou nemám zkušenosti, ale předpokládám, že ti ho doporučila paní, které patří ten e-shop.
Nic proti, ale příště se raději zeptej někoho nezávislého.
Je jasné, že když něco prodávám, tak to budu vychvalovat do nebes. Šátek, který sis koupila do 15kg není ani omylem, koukla jsem se na složení a patří spíš mezi elastiky, ve kterých se nosí spíš malá miminka, pak se přechází na šátek pevný.
Navíc se mi nelíbí ani jeho šíře - 58cm, jsem zvyklá na širší, mám už teda větší dítě, ale šířku prostě potřebujeme tak těch 70cm!
Dále mě zaráží jeho cena, po referencích na levné šátky Medley bych už prostě do něčeho takto podezřele levného nešla.
Já si radši zaplatím za ozkoušenou značku.
Jooo a k cene…dost vim o vyrobe drahych satku a tu hodnozu skutecne nemaji…platite jen za renome nejake znacky. Za 3 roky prodeje jsem nemela jediny spatny ohlas a saku jsem prodala stovky…
Drahe neni nutne kvalitni…zdrazovat nebudu…jen proto,abych uspokojila lidi,kteri maji dobry pocit,ze daly za satek 2000kc a tudiz davaji detatku kvalitu…
Nosim jeste obcas dite starsi dvou let a sire Kolem 60cm bohate staci…na miminka je 50cm naprosto dostacujici…
Trosku jsem se rozohnila,ale stve me,kdyz ma nekdo patent na vse… ![]()
bendik píše: ..platite jen za renome nejake znacky.Drahe neni nutne kvalitni…
Tak v tomto případě se drahých šátků musím zastat. Didymos, Zara, Strochy, Hoppediz a jiné jsou dle mě opravdu kvalitní. Vyzkoušelo je totiž už hodně lidí a zajímavě se v tomto shodnou
![]()
Vaše šátky neznám, nehodnotím. Ale toto jsem musela okomentovat s dovolením…
Ja nechci negativne hodnotit drahe satky taky mam satek Dydimos a je fajn…rozhodne vsak neni tak uchvatny,ze bych za nej dala znovu tolik penez…satky jsem vyzkousela mnohe a to me vedlo k prodeji satku,ktere budou prijatelnejsi cenove,ale zaroven budou mit kvalitu … zatim mam jen kladna hodnoceni…
Muzete kouknout: http://mimisatky.mimishop.cz/index.php
Proste me jen vytaci,kdyz si lide mysli,ze jedine to co je drahe je kvalitni…zel mnoho maminek si drahe satky nemuze dovolit a presto chteji nosit v kvalitnim satku…snazim se jim vyhovet…
Jo jo, říkám, vaše šátky neznám a nejlepší bude až pak napíše Terito jak je spokojená. Jsem zvědavá! Je to pro vás blbý v tom, pokud tedy jsou ty šátky opravdu dobré, že Medley a jiné levné kazí pověst levnějším věcem v této oblasti. Holt více lidí je fakt spokojeno s těmi dražšími v tomto případě. Proto asi ta reakce výše. Blbá zkušenost s levnými šátky. Nikdo nepsal přímo že ten váš je na nic. Ale že levné nebývají dobré.
Tak já se také přidám k zastáncům osvědčených značek. Vaše šátky neznám, ale co jsem zatím měla tu čest zkusit, tak opravdu platí cena = kvalita a 55cm na šířku šátku mi přijde opravdu málo. Jak pak pořádně podsadíte a uvážete třeba DH s rukama venku? Nechápu… Pokud to jde, tak už mlčím, ale vím, že těch 70cm je tak akorát ![]()
Ještě nikdy jsem nezažila, že by nosící maminka koupila šátek třeba didymos, nebo jinou renomovanou značku a vrátila se k šátku levnějšímu. Naopak vždy píšou, že dokud jiný neznali, tak byly i spokojené, ale jakmile si koupili kvalitu, tak už ve starém šátku nosit nechtěli, protože nosící komfort byl nesrovnatelný.
U těchto značek člověk platí za zkušenost s jejich výrobou, protože na trhu jsou mnohdy i několik desítek let a celou dobu se učili z vlastních chyb a hledali ten nejlepší materiál, způsob tkaní, délku pro úvazy…
Už jen to, že šátek má nosnost omezenou na 15kg něco vypovídá. Například didymos se využívá v porodních domech v Německu jako lano, na které se „zavěšují“ rodící maminky (drží se jich a šátek je vlastně nese).
Třeba je toto nějaká světlá výjimka, ale silně o tom pochybuju.
Saxano, co venku, ale jak například uvázat s rukama uvnitř a přitom mít dostatek látky pod zadkem, aby podsazení bylo správné?
A že by nesedící dítě mělo mít podsazený zadek a kulatý záda, o tom se snad přít nebudem.
me to trosku nastvalo…hazeni do jednoho pytle…myslim,ze kdo zacina…nehleda drahe satky… ![]()
Ale za kvalitou si stojim
![]()
čičinka: myslela jsem samozřejmě uvnitř…
Bendik: kam mizíte? Máte možnost nás odlákat od osvědčených značek…
A promiňte, ale pokud někdo začne s hadrem, který neklouže, řeže do ramen, tak ani pak nosit třeba nebude. (neberte to teď na vaše šátky). Proto i pro toho kdo začíná je dobré investovat do osvědčených šátků…
Bendik, uznávám, že hodnotit něco, s čím nemám osobní zkušenosti, se nemá.
Proto jsem se rozhodla, že jeden váš šátek koupím a udělám „Cestu po ČR“ - kdo z nosnic bude mít zájem, ať si ho vyzkouší, aby bylo možné podat reference z praxe.
Kdo ví, třeba změním názor a bud v něm i nosit, ale taky je možné, že si ho pak nechám doma jako odstrašující případ, jak šátek na nošení dětí vypdat nemá
Holky, která se hlásí?
Příspěvek upraven 26.04.10 v 11:55
Cappy píše:
Bendik, uznávám, že hodnotit něco, s čím nemám osobní zkušenosti, se nemá.Proto jsem se rozhodla, že jeden váš šátek koupím a udělám „Cestu po ČR“ - kdo z nosnic bude mít zájem, ať si ho vyzkouší, aby bylo možné podat reference z praxe.
Holky, která se hlásí?
Já já já já já ![]()
Já si myslím, že je to fér, vyzkoušet a pak hodnotit.
Takže jsem opravdu zvědavá