Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
čičinka: také nemám ráda slovo alternativní…
Já nevím, ale co třeba nosnice? Ono je to sice takové divné, ale v nosící svéře používané
Tak by si tam lidi nechodili jenom pro radu, jak co navázat ![]()
mě se to líbí…
moc lidí ani nebude vědět co to je
jen zasvěcení
Já jdu chrnět holky, zítra budu asi až odpoledne, tak mi pak kdyžtak dejte vědět co a jak ![]()
Dobré ráno, tak koukám že se probírají porody a bude se zamykat ![]()
hm… tak přemýšlím, že jsem tu asi jediná, co uý má za sebou dva, že??
No ten první škoda mluvit, vyvolávaný porod se vší parádou - oxytocin, píchání vody, nástřih, dolsin, tlačení v leže na zádech… Ve finále to šlo rychle, ale nic moc zážitek.
Druhý porod byl pohádka
Manžel doma hlídal Tobíčka, tak jsem sebou měla svou PA a byl to fakt rozdíl. Dr. jsem viděla jen na příjmu a pak na šití, i nemocniční PA, co mi jen 1× natočila monitor, 2× mě vyšetřila a pak asistovala u tlačení byla super. Nikdo mě do ničeho nenutil, žádné píchání, stříhání, ani nic. Malá byla na světě 5 hodin po prasknutí vody, 24 hodin po porodu jsme šly domů
Nedala jsem ji z ruky, nebo jsem ji vždycky měla aspoň na dohled, zabalená byla do vlastní merinodeky a koupala se až doma ![]()
Jo, to Indio bylo už v deset večer pryč, tak doufám, že na mě nějaké zbyde ![]()
Jé holky a to klasická šátkovací diskuze končí? Já si sem ráda chodila pro ty „rady a tipy“. Člověk se tu dověděl, jak vázat, nevázat, co koupit, nekoupit a tak… Já radši na internetu získávám takové ty praktické informace. Na takové to klábosení o názorech moc nejsem. Navíc já právě na přirozené porody, Koncept kontinua a tak… mám jiné názory. Nechci vám to svými příspěvky kazit. Vždycky se to pak blbě zvrhne. Obě skupiny se pak snaží tu druhou přesvědčit o své pravdě a to nejde.
Ahoj, koukám, že přemýšlíte o zamčení… asi by to bylo zajímavé, člověk pak sděluje i intimnější věci. Ale na druhou stranu se už určitě nikdo nepřidá ![]()
čičinka: Mám z porodu stejný pocit…než jsem se rozkoukala, malá byla venku a teď zpětně si připadám ošizená ![]()
Látkovky - nelátkuju
Ale trošku se za to stydím, vždyť bych asi mohla a nedělám to kvůli vlastní pohodlnosti
Snad mě omlouvá, že doma máme málo místa a představa plínek rozvěšených všude po baráku mě děsí
Látkující maminky obdivuju a držím jim palce… a nadšení z nákupů chápu ![]()
Monique: Teď se vydražil na e-bay Didymos Eva, vel. 4 za 24 EUR
(Sleduju e-bay.de od té doby, co jsem se zde o jeho existenci dozvěděla
)
Včera jsem v šalině (brněnské tramvaji) viděla dvě maminy s kočárky a úplně mi bylo těch dětí líto, kočárky zadeklované a s igelitem, vždyť tam musí být jak ve stanu
Zato Markét vesele koukala z okna na život venku a flirtovala s cestujícími ![]()
Neczuz, já myslím, že nekončí, však když bude někdo neco potřebovat, klidně může napsat, my to tu najdem ![]()
chuanitko, akorat si vzdycky vsichni klepou na celo, kdyz si ztezuju, ze jsem si to neuzila ![]()
neczuz, ja myslim, ze tady diskuze muze bezet soucasne, kdyz nekdo nadhodi dotaz, tak urcite vsechny rady pripsejeme, ale kdyz si jsme nazorove blizke, tak je fajn pokecat i o jinych vecech a neni potreba temi „plky“ zahltit tematicky vyhranenou diskuzi.
nosnice se mi libi, sama to nekdy pouzivam.
latkovat, bez susicky to byl vopruz, co si budem povidat. Ted je to pohodicka, nahazet do pracky, pak jen o par cm dal do susicky a pak uz jen tahat ciste plinky rovnou k pouziti a jeste krasne mekoucke. Priznavam ze latkovat dite 6×denne kadici me taky moc nebavilo, spis me to uspokojovalo ekonomicky, menit jen pocurane pliny je preci jen neco jineho. Se tesim, az bude kadit do nocniku ![]()
neczuz, ja myslim, ze tady diskuze muze bezet soucasne, kdyz nekdo nadhodi dotaz, tak urcite vsechny rady pripsejeme, ale kdyz si jsme nazorove blizke, tak je fajn pokecat i o jinych vecech a neni potreba temi „plky“ zahltit tematicky vyhranenou diskuzi.
jenže vy odejdete i s info o šátkování. ![]()
Ahoj holky my meli vcera vecer brutal krizi, tak ted dopo koukam, co ste vcera probiraly
Sem taky pro zamceni
**
Chuanitko** s tema kocarama sem vcera mela v buse uplne stejny pocit. neosobni, vzdalene a divne ![]()
zadekolovany kocary, to se mi taky moc nelibi, plus postradam nejake logicke vysvetleni, proc s ditetem chodit v takovem pocasi na prochazku v utemovanem kocare, jeste si maminky pochvaluji, jak si to tam dite hezky zadycha
To by se mi chtelo byt v nejakem igelitovem stanu, bleee.
ginche: Jako krizi se Sofinkou nebo s chlapem?
čičinka píše:
zadekolovany kocary, to se mi taky moc nelibi, plus postradam nejake logicke vysvetleni, proc s ditetem chodit v takovem pocasi na prochazku v utemovanem kocare, jeste si maminky pochvaluji, jak si to tam dite hezky zadychaTo by se mi chtelo byt v nejakem igelitovem stanu, bleee.
Přece aby se hezky unavilo na čerstvém vzduchu ne?
![]()
Koncept Kontinua jsem nečetla, přirozený porod u mě asi neklapne, doma bych nerodila ani omylem, protože mám porodnici cca 35km daleko, ale ráda si přečtu, proč právě některá z vás má takové názory, jaké má.
Jsem hodně přístupná těmto „alternativním“ věcem, ráda se dozvídám něco nového.
Netvrdím, že jdu do všeho po hlavě, ale ráda se o nich dozvídám ![]()
Cappy píše:
Koncept Kontinua jsem nečetla, přirozený porod u mě asi neklapne, doma bych nerodila ani omylem, protože mám porodnici cca 35km daleko, ale ráda si přečtu, proč právě některá z vás má takové názory, jaké má.
Jsem hodně přístupná těmto „alternativním“ věcem, ráda se dozvídám něco nového.
Netvrdím, že jdu do všeho po hlavě, ale ráda se o nich dozvídám
Já se ráda dozvím něco jiného, jiný názor. Ráda si přečtu názory holek na různé „alternativní“ záležitosti, něco si z toho občas vezmu. Ale nechci do takových diskuzí moc přispívat. Můj názor např. na porod je takový ten „většinový“, takže fakticky spíše nezajímavý. Pokud se diskutuje ve shodě s mým názorem, ráda se přidám, pokud si myslím něco jiného, zbytečně nešťourám. Řídím se tím, že o svém názoru po internetu stejně nikoho nepřesvědčím. Třeba „aleternativní“ šátkování mě chytlo a hlavně chytlo mýho kluka, tak proč mu to nedopřát. Proto jsem se do diskuze přidala. Uvažuji i o látkování, ale bojuje proti mě nmoje lenost, ale chci to alespoň vyzkoušet. Zrovna teď jsem pro, protože kluk už 3 dny nekadil. Až zase nastoupí období 4× denně, obrátím zpět. Mmch nemám sušičku. Suším na topení v koupelně. Tam ase ale kopice látkovek nevejde. Asi dost problém, co?
Neczuz, taky nemám sušičku, asi je to docela nevýhoda, ale hodně používám čč a ty bez lítosti hodím na topení, případně maličko přitopím klimatizací, aby to schlo rychleji.
Těším se na léto (pokud nebude tak ukrutné vlhko jak loni), tak to budou plenky schnout jedna báseň ![]()
Jako přiznávám, že pokaděné plínky nejsou zrovna radost, ale člověk si časem zvykne.
Kolikrát se zadaří a za den je těch pokaděných plen několik, já mám u srdce takový hřejivý pocit, že nevyhazuji peníze do koše.
Za zkoušku nic nedáš, má to i své výhody i nevýhody.
Já používám tu více na práci náročnou variantu látkovek a nepřijde mi to zas až tak tragické.
Jak psala čiči, na ostatn prádlo jsem líná, ale o pleny se starám víc jak sama o sebe ![]()
Prostě mě to baví ![]()