Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Terem píše:
Oblékám jako Cappy, jen máme nahoře svetr a na nohou teplé boty a tlusté ponožky, ale to Cappy taky. Oblékám od podzimu do jara stejně, jen dávám navrch nosící bundu nebo mikinu nebo oboje podle teploty.
Terem, když je nad nulou, tak nedávám teplé ponožky. Mívá normální bavlněné.
Boty nemívá ani když je pod nulou.
Tuším, že ty máš tu přešívanou bundu od Vonzi a ta je kratší.
Moje AW je dost dlouhá, aby na nožky netáhlo, takže speciální zateplení nožiček neřeším. Mám vypozorováno, že je mívá teplé, i když moc nezatepluji.
Ale raději mívám s sebou v záloze jedny tlusté ponožky navíc a ještě vlněné návleky
Vejdeme se spolu pod tatínkovu bundu,takže skoro celá je pod bundou,taky sem myslela na ten fleecový overálek.Tak uvidím zítra jestli seberu odvahu a vyrazíme ven,zatím sme chodili jen po bytě,nechci to zakřiknout,ale zdá se,že se to maličké líbí ![]()
Akorát ste mě tu pochválili a mě se dnes malá po půl hodce nošení v kolíbce úplně stočila kolem těla do písmene C
Musím trénovat a pilovat „detaily“…
Fleesový overal je fakt dobré řešení, da se pod nej vrstvit podle potreby a nikde nic nevyliza a nestahuje se
Nozicky u mimca je samo potreba zateplit vic nez trup. Levnejsi variantou nez merino longies jsou vlnene navleky.
Já oblékám podobně jako holky - pod bundu. Mám také softshelku. Pod klasickou zimní bundu bych oblékla i méně. Fleesový overal mi přijde hodně, pokud vysloveně nemrzne.
agy píše:
Holky,jak oblíkáte mimča do šátku ven teď když 5 - 10C
Můj bobek má to co doma plus vlněnou merino kukličku a chlupaté vlněné botky. Vážu kříž s kapsou, takže má přes sebe ještě tři vrstvy šátku (jednu vrstvu přes hlavičku) a přes to má ještě zateplovací kapsu. Když jsem kapsu ještě neměla, tak jsem přes něj s vypětím sil zapnula svou zimní bundu.
taaaak mi prisel satek
akorat nevim jestli neni fakt kratkej
no jdu to pokoumat jak to mam uvazat..
lenholka píše:
tak to mam uvazany tip top
a uplne debilne
Mně to přijde fajn, dobře dotažené (jak jinak, když bojuješ o centimetry
). Nevypadá, že bys vázala poprvé
Akorát máš málo podsazeno, zkus po vložení miminka do vnitřní kapsy vsunout ruku mezi vás a ten šátek vytáhnout mezi vaše břicha (už jsem to psala agy).
chuanitka píše:lenholka píše:Mně to přijde fajn, dobře dotažené (jak jinak, když bojuješ o centimetry
a uplne debilne). Nevypadá, že bys vázala poprvé
Akorát máš málo podsazeno, zkus po vložení miminka do vnitřní kapsy vsunout ruku mezi vás a ten šátek vytáhnout mezi vaše břicha (už jsem to psala agy).
aha aha…hmmm jako myslis ten spodek satku soupnout mezi nas ci jak?? se v tom nejak ztracim ![]()
jo a na satku mam nejaky cislovani 01-08, co to znamena??trosku divny ne ze by byl tak variabilni ten satek??
lenholka píše:chuanitka píše:aha aha…hmmm jako myslis ten spodek satku soupnout mezi nas ci jak?? se v tom nejak ztracimlenholka píše:Mně to přijde fajn, dobře dotažené (jak jinak, když bojuješ o centimetry
a uplne debilne). Nevypadá, že bys vázala poprvé
Jojo ![]()
lenholka píše:
jo a na satku mam nejaky cislovani 01-08, co to znamena??trosku divny ne ze by byl tak variabilni ten satek??
To bude něco jiného…
aaa ted jsem objevila pani ktera sije satky na zakazku a jsou nejaky podezrele levny, ale na fotkach v nich ma normalne uvazany decky a satky vypadaji good
cca 800kc
lenholka píše:
aaa ted jsem objevila pani ktera sije satky na zakazku a jsou nejaky podezrele levny, ale na fotkach v nich ma normalne uvazany decky a satky vypadaji goodcca 800kc
Koupí normální metráž na ubrus a spíchne to na stroji
Podívej se třeba na Didymos , šátky se tam tkají vcelku, žádné stříhání a šití. To tkaní je důležité, aby šátek úplně malinko pružil, aby neklouzal uvázaný a klouzal při vázání. Teď máš doma normální šátek - schválně zkus oběhnout metráže, jestli něco podobného seženeš
Nebo navaž dítě do ubrusu a uvidíš ![]()