Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Omites nosnice je žena, která nosí v šátku ![]()
A ten úvaz moc nevidím, není to na té fotce pořádně vidět, jak je tmavá. Zkus dát jinou.
Omites, na fotce není nic moc vidět ![]()
Přijde mi, že není symetricky, pravou nohu má myslím dobře, s tou levou mi to nějak není jasný ![]()
Takže měl by mít šátek od kolínka ke kolínku, tedy natažený až ke kolenu a to podle mě u té levé nohy nemá. Jinak asi dobrý, co je to za úvaz? Kříž s kapsou venku?
Mám jenom tyhle fotky z jednoho výletu. Zkusím teda vyfotit ten úvaz (kříž s kapsou venku) ještě zítra, jak budu miláčka znovu nosit. Teď už spinká. Možná je asimetrický tím, že se tam cpe až po vytvoření úvazu a já si nedala pozor, aby tam byl simetrický. Jiný uvaz jsem zatím nezkoušela. Vyhovuje mi, že se to nejdřív uváže a pak do toho dám dítě. Ale zase to nejde dotáhnout. Měla bych teda radši vázat ten kříž s vnitřní kasou nebo něco jiného? Jsou nám skoro 3 měsíce a krásně drží hlavičku.
P.S. Klidně to zase zesvětlete)
Jo ještě ty nosnice - to mi došlo, že jsou to ty, co nosí děti. Ale měla jsem pocit, že je to i nějaká diskuze.
Omites, takže je to šátek elastický, že? S tím jsem nikdy nevázala, neporadím ![]()
Z druhé fotky myslím, že má málo látky pod zadečkem a málo podsazeno. Měl by být ještě víc jakoby „ve dřepu“. Kdybys vázala kříž s kapsou uvnitř, tak bych ti poradila. Ale s tímto úvazem nevím. Stejně s pevným šátkem asi přejdeš na kříž s kapsou uvnitř, ten s kapsou venku se s ním váže špatně.
jj je to elastický šátek. Vidíš to mi nedošlo, že až budu mít pevný šátek, tak do toho už nepůjde pěkně zandat. Ale co třeba potom použít dvojitý kříž, ten se snad dá taky navázat dopředu a dá se dotahovat. Víš, já si šátek naváži doma, pak přijedeme autem tam kam potřebuji, vyndám dítě ze sedačky a dám do šátku, nemusím tahat šátek po zemi na parkovišti.
omites píše:
jj je to elastický šátek. Vidíš to mi nedošlo, že až budu mít pevný šátek, tak do toho už nepůjde pěkně zandat. Ale co třeba potom použít dvojitý kříž, ten se snad dá taky navázat dopředu a dá se dotahovat. Víš, já si šátek naváži doma, pak přijedeme autem tam kam potřebuji, vyndám dítě ze sedačky a dám do šátku, nemusím tahat šátek po zemi na parkovišti.
Taky jsem často vázala dvojitý kříž, hlavně na cestování vlakem. Ve vlaku jsem mimčo vytáhla, před vystupováním vložila a dotáhla úvaz a bylo to ![]()
omites píše:
to je jediná výhoda tohoto úvazu… používala jsem ho jen když byla Toni moličká, jak rostla začal být nepohodlný. Zkus kříž s kapsou uvitř, nacvič párkrát doma a uvidíš rozdíl http://www.youtube.com/watch?…,
je fak o dost pohodlnější když si ho pěkně dotáhneš
Omites, ty vážeš do tak ultraúzkého šátku vertikální úvaz? ![]()
Vždyť sama musíš cítit, že něco není správně, u tak malého bobka by měla být látka vyhrnutá skoro až k uším - na fotce ji má jen do půlky zad ![]()
O dalších kvalitách této značky se vyjádřily už kolegyně přede mnou.
Pořiď osvědčenou značku pevného šátku ![]()
Cappy, no samo, že cítím, že něco není úplně v pořádku. Pořád malého přidržuji. Ale nikdo mi to v reálu neukázal, dívala jsem se jenom na internetu. Taky mi nikdo nevysvětlit, proč použít pevný nebo elastický a jak široký. Proto taky hledám na netu další informace, když se nám šátkování tak líbí. Nový šátek určitě pořídím. Už si to bez šátku nedokážu představit a když mi bude i pořádně sedět, tak pak už vůbec ne. Dnes jsem zkusila ten kříž s vnitřní kapsou a je to úplně jiný pocit, fakt je, že s tím mým šátkem se to opravdu váže blbě.
donaga píše:Cappy píše:Není to kapuce, co je položená na látce šátku?
Omites, ty vážeš do tak ultraúzkého šátku vertikální úvaz?
Vždyť sama musíš cítit, že něco není správně, u tak malého bobka by měla být látka vyhrnutá skoro až k uším - na fotce ji má jen do půlky zad
O dalších kvalitách této značky se vyjádřily už kolegyně přede mnou.
Pořiď osvědčenou značku pevného šátku
První fotka - látka je opravdu proklatě nízko, ale zase se mi zdá, že podsazění OK, tzn. je dost látky mezi břichem nosiče a nošence.
Druhá fotka - látka na zádech je OK, ale chybí už zase to podsazení. Není se ale čemu divit, šátek je opravdu hrozně úzký a šířka není dostatečná k tomu, aby bylo zároveň správně podsazeno a hezky až k ouškám.
Holky máte někdo zkušenosti se šátkami „NATIbaby“ ??? Já je teď našla na ND a jsou k dostání i na isatky.cz ale jejich hlavní stránky vypadají super! moc hezké, neokoukané designy a ceny taky super! tak hoďte někdo info, jestli máte nebo znáte, prosím ![]()
Já s ním zkušenost nemám, ale vím, že na ND si je holky chválí. Najdi si tam o nich diskuzi, je to v sekci Reference.
jankaslos píše:
Holky máte někdo zkušenosti se šátkami „NATIbaby“ ??? Já je teď našla na ND a jsou k dostání i na isatky.cz ale jejich hlavní stránky vypadají super! moc hezké, neokoukané designy a ceny taky super! tak hoďte někdo info, jestli máte nebo znáte, prosím
Jeden exemplář mám doma a na dalších pár jsem měla příležitost si aspoň sáhnout (pruhy i žakár).
Co se ti konkrétně líbí?
Nejde obecně charakterizovat jejich tloušťku, je to jako u Didymosu, vzory se tloušťkou docela liší.
Ale mají dobré reference, jsou příjemné a některé vzory i cenově dostupné.
Tak hoď odkaz, jaký šátek by se ti zamlouval a mi ti ho případně ohodnotíme