Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
17.3.11 18:46

ja mam od medley 5,5m akorat tedy nevim jak se dela uzel:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
17.3.11 19:37
Monjie píše:
ja mam od medley 5,5m akorat tedy nevim jak se dela uzel:D

A jak se Ti v něm nosí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
17.3.11 19:55

dobre:) ale uz je holka rocni:D a ja nejsem zadny strizlik, takze optimalne:) porad jedeme na kriz s vnejsi kapsou spis beru jen na cestovani kdy slozim kocar a vezmu ji v busu do satku:) a samozrejme doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
17.3.11 20:44

Holky, prosím o radu.

Chtěla jsem kamarádku naučit vázat křiž s kapsou. Má 2 měsíční holčičku a vůbec se mi nedařilo. Se svými dětmi jsem nikdy problém neměla. Ale jí se malá hrozně prohybá dozadu, zaklání hlavu a dává nožičky k sobě. Mně tohle děti nedělaly a tak vůbec nevím, jak poradit. Máte nějaké tipy, Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
17.3.11 21:00

Achdarek: a drzi uz hlavicku? neni lepsi kolibka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
17.3.11 21:06

Hlavičku nedrží. Ale kolíbka jí nevyhovuje. Já jsme obě děti nosila od 3 týdnů v kříži s kapsou, takže v tom problém nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
18.3.11 07:54

Achdárku, zkusila bych kolíbku, ale hlavu hodně vysoko, takový polosed, aby koukala ven. To, že jí kolíbka nevyhovuje, možná znamená, že ji neumí uvázat. (mluvím z vlastní zkšenosti :oops: ) Jinak je možnost ještě klokan, ale ten taky vyžaduje hodně zručnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
18.3.11 10:17

Holky, díky za rady. Ona má zatím haipadaipa vak, a prostě jí to nevyhovuje. Já v šátku kolíbku uvázat neumím :oops: a tak jí s tím neporadím. Její miminko je nosivé v náručí a to jak víte, je náročné. Šátek jsem jí půjčila, poslala odkazy ohledně nošení a holt musí zkoušet. Ještě si chce zkusit půjčit nějaké nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
18.3.11 14:25

holky kolik by melo zbyt delka satku po uvazu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
18.3.11 14:39

Monjie, zbýt by mělo tak, abys pohodlně uvázala - tj. ne na těch zkosených cípech (pokud šátek má), protože pak není šátek zajištěný v celé šířce a lem se může uvolňovat.

A pokud chceš jen jeden šátek na celé nosící období, tak je taky nutné počítat s rezervou, jak dítě poroste.

Já bych to viděla tak na cca 30-40cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
18.3.11 20:02
Achdarek píše:
Holky, prosím o radu.Chtěla jsem kamarádku naučit vázat křiž s kapsou. Má 2 měsíční holčičku a vůbec se mi nedařilo. Se svými dětmi jsem nikdy problém neměla. Ale jí se malá hrozně prohybá dozadu, zaklání hlavu a dává nožičky k sobě. Mně tohle děti nedělaly a tak vůbec nevím, jak poradit. Máte nějaké tipy, Předem děkuji.

Achdarku, moje malá mi to dělala taky (nemohla jsem nosit v kolíbce kvůli kyčlím, takže jsem začínala s křížem s kapsou uvnitř) a dělala to asi do 9 měsíců :roll:
Navázání bylo peklo, ale pak se nosila hrozně ráda.
Pomohlo mi jedině hoooodně se při vázání zaklonit (aby ji to nutilo si na mě lehnout) a hlavně při vázání poskakovat nebo se jakoby pohupovat (ale ne do stran, aby nevypadla) - občas to byl kumšt navázat a vypadalo to asi i komicky :lol: .
Musela jsem hodně napevno utahovat, protože se pak občas vykláněla i z úvazu (to dělá dodnes - skoro rok). Ale nošení se jí moc líbilo (musela jsem se pořáda hýbat - ale to asi platí obecně pro všechny malé děti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
18.3.11 20:38

Ahoj, diskuze je hodně dlouhá, možná se jí někdy prokouši. Tak se zeptám rovnou. Mám skoro 3 měsíčního chlapečka, který má 7 kilo, šátkuji asi od 6. týdne. Vlastně to byla nutnost, jinak by mi asi upadly ruce a odešly záda. Máme problémy s kyčličkama a frejkovu peřinku, takže ho nosím v kříži s kapsou. Malému se to moc líbí. Když je nervózní putuje do šátku. Přes den spí buď v šátku nebo venku v kočárku. Naučí se někdy usínat přes den v postýlce?
Mám elastický šátek 5m Medley. Šátek je do 10kg. Kterým šátkem bych měla navázat? Nebo už zrovna pořídit manducu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
18.3.11 21:16

Omites měla jsem to samé, někdy asi ve 4.5 měs najednou usnul v posteli a od té doby tam spí, nemusím nosit.
Jako další šátek vber nějaký pevný - tkaný, třeba Storchenwiege, Hoppediz, Dydimos, Zaru, Nati… je jich dost.
Jen bych ti chtěla doporučit vyhnout se levným šátkům z metráže (např. pevný Medley), nejsou pohodlné a leckoho od nošení odradí.
Kvalitní šátky se dají sehnat i z druhé ruky.

Manducu můžeš pořídit taky, už by na ní měl být dost velký. Možná si zkus zajít do nějaké šátkové prodejny a vyzkoušej si, co ti bude víc vyhovovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
19.3.11 18:38

Omites: tak naše Nina se naučila usnout v postýlce až kolem roka :roll: Byl to děs, ale venku zase spala dlouho a dobře… A Medley fakt nebrat. Jak se tu už psalo, raději si připlatit za osvědčené značky :)Nejlépe z druhé ruky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.3.11 21:57

Já jsem ten Medley koupila ještě v těhu, nevěděla jsem o šátcích skoro nic (ne že bych teď věděla víc :-P), akorád, že pro novorozence jsou lepší elastické. Líbila se mi cena a nevěděla jsem, jestli se nám bude šátkování líbit. No a zalíbilo se mi, že se s tím šátkem dostaneme tam, kde by to bylo s kočárkem složité. Manžel taky šátkuje, ale jenom doma, když hlídá a potřebuje malého utišit. Netušila jsem, že se dají šátky někde odskoušet. Už jsem si našla na Nosení děti Prezentaci šátků a nosítek a ve čtvrtek se tam zajedem podívat, máme to sice hodinu cesty, ale nic jiného poblíž není. Jsme z Hodonína. A když už teď chci investovat více peněz, tak chci mít možnost výběru a odskoušení.
S negativní reakcí na veřejnosti jsem se nesetkala. Většinou se to lidem líbí a říkají, jak je to fajn, že ho mám na sobě a on mě cítí a jak je klidný. Akorád teda babička má furt strach, že mi z toho může vypadnout :-D.
Dotaz: Co jsou do nosnice?
A prosím o kritiku mého úvazu. - ty ramena už jsem snad vytunila, měla jsem přetočený šátek v těch pruzích vzadu a stahovalo se mi to, teď už si to kontroluji v zrcadle a je to lepší. Ale ty nohy má asi blbě, že.

Příspěvek upraven 19.03.11 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko