Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
mam medley satek a tim uvazem je asi mysleno ambulantni uzel? ![]()
Holky děkuju moc za odpovědi. Já to pročtu a půjdu přesvědšit manžela. I když si myslím, že nebude proti. Ještě můžu jeden dotaz-od jaké firmy nebo jakou značku šátku jste kupovali
co by jste my doporučili
Monjie píše:
mam medley satek a tim uvazem je asi mysleno ambulantni uzel?
No, medley ti ty uvazy asi moc neulehci ![]()
AnastazieB píše:
Hromnice psala jsem to na předchozí stránce
Děkuju ![]()
Monjie píše:úvaz je úvaz (třeba kříž s kapsou uvnitř, batoh, atp.) Uzel je uzel.
mam medley satek a tim uvazem je asi mysleno ambulantni uzel?
Ahoj. Na první dcerku jsme měla šátek Medley 5m a byla jsem spokojená. Možná bych jen volila kratší, ale nosil i manžel.
Nyní jsem dostala tento http://beta.nabytek-forliving.cz/…_450_cm.html
Amazonas (Lollipop) 4,5m. Máte s ním některá zkušenosti?
Ještě jsem těhu a pročítám diskusi (první šátek jsem používala před 5ti lety) a mám dojem, že na malé mimi bude lepší nějaký pružnější? Jaký byste doporučily? Mimi se narodí v přelomu dubna/května.
Nyní jsem s bříškem zkoušela ten 4,5m a možná by stačil i kratší. Co vy na to? Konfekční velikost mám 34 a dříve jsem používala pouze úvaz kříž s kapsou a vyhovoval.
Pleo, když už máš s vázáním zkušenosti, tak pružný mít nemusíš. S pružným se vážou líp kolíbky, ale zase je třeba je vázat dobře, není to úplně jednoduché, aby mimi nebylo špatně prohnuté a ab si nemačkalo bradičkou na hrudníček.
Navíc ti poslouží tak do 2-3m (záleží, jak bude dítko velké) a pak už je lepší pevný.
Takže si myslím, že Lollipop je dobrá volba (rozhodně lepší než Medl.
), můžeš si třeba někde pružný zkusit, ale pevný využiješ pak víc a déle.
A co se týče velikosti, tak jsi dost hubená, 4.5 m pro tebe asi bude dost.
Takže máš možnosti - šátek zkrátit nebo vyměnit za kratší, prodat a koupit kratší nebo si ho nechat a ovazovat dvakrát či mít delší cípy.
Nebo si ho nechat pro manžela a pro tebe koupit kratší ![]()
Díky za info.
Ten první 5m jsem vázala kolem sebe několikrát to je pravda ![]()
Je to už opravdu dlouho co jsem vázala…
Nevíte o nějakém kamenném obchodě v Ostravě a okolí kde by měli pružné šátky, ať pak vyzkouším? Z doslech znám jen ..V bavlnce..
V Ostravě nevím, ale V bavlnce budou určitě nějaký pružný mít ![]()
Pleo V Bavlnce, co si pamatuju, i co mají na stránkách, průžné šátky nemají .. jenom pevné Storchenwiege. pak je tady ještě 4babies.cz za ČEZ arénou, jak byl kdysi Meinl, je tam ten Mimistyl taky .. a tam elastické šátky jsou
resp. na stránkách je mají, tak by měly být i na prodejně .. já se tam nikdy nedostala
šla jsem tam asi 5× a vždycky bylo zavřeno
měli tam přes zimu strašnou otevírací dobu ![]()
Jinak já nevím, co jste řešily, ale já jsem 180cm vysoká a hubeňoučká - teda teď pár dnů před porodem ne
- a mám 4.6m který na kolíbku s kapsou vážu s rezervou .. takže další šátek bych určitě koupila jenom 4.1. I manžel, stejně vysoký jako já, jen poněkud širší a s malým pivasem
má tu 4.6m dobrou .. ty pětky jsou podle mě na hodně silnější lidi, tam ta výška nehraje až tak roli
Děkuji.
Jaká značka vyrábí pružné šátky kratší než 4,5m? Narazila jsem na MaM a Madley, ale jsou jen 5m ![]()
Pleo ty elastické se dělají všechny 5m ale tam to tak nevadí, když ony nejsou za tak „tlusté“ tak se to pěkně obtočí
však skoč si do 4babies, vyzkoušej a uvidíš …
tak holky děkuju za rady
máme koupené nosítko a zítra vyzkoušíme
už se těším
holky od kolika delate kriz na zada? no a mam teda sakra problem s Double hammockem grrr ![]()