Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13719
20.1.11 20:57

Ono se to ani nemusí pod ty pruhy strkat, někdo to utahuje normálně, bez podstrčení, někdo podstrkává. Jak to komu vyhovuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
22.1.11 10:21

miminko svisle

Dneska jsem zkoušela dát Vratíka do šátku svisle- budu muset jít na gyndu po šestinedělí v době,kdy manžel nebude doma. Do města jet s kočárem je nemyslitelné, autem tam nezaparkuju a mimi se pod bundu v kolíbce dát asi nedá. Jak mu mám zajestit hlavičku? Stačí to takhle?(trochu jsem ho odhrnula, aby byl vidět) Zdá se, že nasvislo se mu tak nelíbí, jako vodorovně, ale jak jinak s nim jít v zimě ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13719
22.1.11 14:09

Asterio, zkus ho dát pod bundu i v kolíbce, třeba pod tu mužovu :wink:

Ale jinak to vypadá dobře, nevidím teda jak má nožičky. Možná je lepší vázat kříž s kapsou uvnitř, tohle máš asi kříž s k. venku, ten se nedá moc dotahovat. Ale jinak to vypadá dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
22.1.11 15:23

Ästerio, mě se malá pod mužovo bundu vejde a toi má už 6,5kg.Akorát miusim dávat pozor na nožičky,y už jí trošku trčí :wink: Jestli máš nějakou větší bundu,zkus :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13719
22.1.11 17:13

Asterio, ještě jak koukám na tu tvojí kolíbkovací fotku, tak mi přijde, že ho máš celkem nízko. Možná by měl být celkově výš, asi tak, aby měl hlavičku nad tvým prsem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
22.1.11 19:11
AnastazieB píše:
Asterio, ještě jak koukám na tu tvojí kolíbkovací fotku, tak mi přijde, že ho máš celkem nízko. Možná by měl být celkově výš, asi tak, aby měl hlavičku nad tvým prsem :wink:

jojo, díky, tohle byl první pokus,pak už to šlo líp.
Jen mi připadá,že od té doby, co ho nosím v šátku, tak víc blinká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
26.1.11 11:47

Tak malej mi v šátku ne a ne být až dnes vydržel půlhodinky v kříži s vnější kapsou, což je jediný úvaz do kterého ho jakž takž nasoukám, ale samozřejmě nemůžu to utahovat, to se hned začne kroutit. No a nakonec dokonce usnul :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
26.1.11 13:34

Ahoj, mám pár dotazů ohledně nošení v manduce. Zatím nosím jen po doma když ruce nestačí nebo nezvládají, ale mám problém, že když malýho (skoro 5m) dám do nosítka tak spustí hroznej řev. Mám pocit, že mu vadí stísněnej prostor. Někdy se uklidní a usne (to když ho tam dám, protože vidím, že je unavenej a chce se mu spát a nemůže „zabrat“ jinde) ale jakmile procitne tak zase řev a musí ven.
Je taky možné, že by mu ta poloha v nosítku vadila, protože má GER? Jako že by si tlačil na bříško a tím se mu to víc vracelo a proto mu to vadilo?
Ještě teda řeším další věc když ho pak dám z nosítka dolů je na převlíknutí jak je zpocenej  – to je taky normální? Co pak v létě :-? ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13719
26.1.11 18:58

Semísku, s GER nemám zkušenosti. Můj syn taky teda zvrací, někdy když ho dám do šátku nebo Manducy, tak se pozvrací, ale myslím, že přímo GER nemá.

S tím řvaním, můj syn taky při vkládání křičí, i u šátku, ale jakmile je nandáno, utaženo, tak se dá uklidnit a usne nebo kouká. Takže si myslím, že mu to nijak nevadí.
Pokud ti připadá, že mu vadí utažení, tak ho zkus povolit, v 5 měsících už je celkem velký, sám drží hlavičku a tolik tu podporu utažením nepotřebuje.

A jestli se moc potí, tak ho míň oblíkni a zatepli mu jen nožičky. Nebo pak existují různá bodýčka z merinovlny nebo s hedvábím, které odvádí vlhkost a nestudí. Dají se koupit na MMB i nošená za dobrou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
26.1.11 21:33

Zkusím teda tolik neutahvat, nevěděla jsem jestli můžu. Aby to třeba nevadilo na záda a tak. On je to totiž taková čiperka pohyblivá tak to bude třeba líp snášet. Hlavičku držel sám hodně brzy prostě aktivní někdy až hrůza :lol:
My máme GER potvrzenej tak jsem právě hledala spásu v nosítku kdy je jakoby „nakolmíka“ jenže mi nedošlo, že si zase asi bude tlačit na pupík :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
27.1.11 12:33

Holky, prosím, jak to vypadá teď? Malá už je v šátku spokojená, věšíme spolu prádlo, uklízíme nádobí z myčky a tak, akorát je pořád vykloněná a musí vidět :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
27.1.11 12:34

Ještě zepředu.

• Citovat
  • Upravit
5570
24.2.11 10:51

Ahoj,

rozhodla jsem se si na zacatek poridit elasticky satek - abych se to naucila, vyzkousela a pak se uvidi, jestli budem dal satkovat s pevnym nebo porididime nejake ergonomicke nositko.

Chtela bych se zeptat zkusenych maminek: 1)Koukala jsem se na nosenideti.cz - je mezi tam nabizenymi elastiky nejaky vetsi rozdil nez v nosnosti? (MOBY, MAM, LILIPUTI, HOPPEDIZ) Malej se narodi na konci brezna a chtela bych ho v elastikovi odnosit hlavne v lete - je jedno ktery si vyberu nebo je nejaky proste lepsi?

2)Cetla jsem, ze u pevnych je zanosenost vyhodou - je u elastiku lepsi kupovat novy nebo muzu taky sahnout po nosenym?

Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
24.2.11 12:10

Brunifit: vypadá to dobře, akorát mi prcek přijde dost vysoko… Nevím, kam si položí hlavičku, až usne, nebo budeš muset chodit se zakloněnou hlavou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
24.2.11 12:20

Z elastíku je nejpevnější Moby, přídila bych ten, ostatní jsou na velmi krátkou dobu pro malá miminka. Klidně můžeš koupit z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí