Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
219
2.4.11 08:59

Mně na zádech dcera taky vyvádí alotrie :lol: - vážu batoh, ale látku ještě roztahuji přes zadeček (jako v kříži s kapsou uvnitř). Nevím jak to popsat - jak se na ramenou látka přetáčí, tak ji přetočím jen 1-2× a za zády ji nepodstrkuju přes nožičku srolovanou, ale narovnám ji přes zadeček. Zadeček je tak zpevněnější a nemám strach, že by mi z toho vyklouzla.
Sundavám tak, že podsunuju pod rukou.
Snad jsem to popsala trochu srozumitelně :oops:
Jinak na záda jsem začala vázat od doby, co sama sedí a asi týden jsem denně trénovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.4.11 16:00

Veritas, batoh s roztaženými popruhy? :think:

Já začala vázat na záda kolem půl roku, první pokusy hrůza, ale spravilo se to :wink: Deset kilo na břiše si nedokážu představit.

Donago, sundávám tak, že povolím šátek a až už mám přes dítě jen jeden pruh látky, chytím dítě pod zadečkem a přesunu pod svou rukou na bok a pak na břicho.

Tady
jde vidět, jak si u toho zalamuju ruku :lol:
Případně mrkni na toto video .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
8.4.11 14:34

ahoj holky,

můžete mi prosím poradit, jakou značku šátku? Nebo jaký šátek v žádném případě nekupovat?

A šátkujou vaši chlapi? Řekla jsem, že pořídím neutrální barvu, aby mohl nosit i tatínek, přeci jen je to dítě těžký a on, světe div se, neprotestoval. :mrgreen: No uvidíme v praxi…

Díky moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13719
8.4.11 14:46

Grace, v žádném případě nekupuj šátek Medley :wink:

Tvůj chlapeček už není žádné mrně, takže pořiď pevný. A na výběr je spousta druhů a vzorů… Značky Storchenwiege, Hoppediz, Didymos, Neobulle, Babylonia, Zara, Girasol, Easycare…

Podívej se do diskuzí na www.nosenideti.cz a zároveň všechn šátky, co tam prodávají, jsou určitě vhodné (pevné).

U nás tatínek nenosí, ale pokud má tvůj muž zájem, tak je to jedině dobře.
Problém by mohl být jen v tom, pokud máte rozdílnou tělesnou stavbu, kvůli délce, abys pak kolem sebe nemusela omotávat metry šátku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
8.4.11 20:11

Díky moc! Můj muž má dole, to co já nahoře, takže nám bude vyhovovat +- stejná délka, naštěstí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
8.4.11 20:41

sakra tak ten uvaz na zada fakt nedam:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13719
8.4.11 20:48

Monjie, trénuj, to se poddá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.4.11 21:45
Monjie píše:
sakra tak ten uvaz na zada fakt nedam:D

Kdysi jsem si to myslela taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
8.4.11 22:19

Ahoj holky :-D
Poradíte my? Bydlíme ve 3. patře bez výtahu-takže kočárek taháme až domu a je to docela makačka.
Začínám přemýšlet o šátku. Máme chlapečka dneska je mu přesně 7 týdnů.
Asi blbá otázka ale přesto se ptám-může už takhle malé miminko do šátku? Zkušené maminky poradily byste my jaké šátky jsou nejlepší nebo který prostě koupit? Je těžké naučit se vázání toho šátku? A v neposlední řadě-nemůže vám miminko z toho šátku vypadnout?
Děkuju moc za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13719
8.4.11 22:33

Ano i takové miminko může do šátku. Přečti si pár stránek dozadu, je tam většina věcí už řešená. Šátek se vázat naučíš, není to nic těžkého, jen musíš dodržet pár zásad. A miminko ti z něj určitě nevypadne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.4.11 22:36

Hromnice, potvrzuji, já nosila malou od deseti dnů, v pevném šátku, ve vertikálním úvazu.
Vázání není nic strašného, pokud zvládáš tkaničku, zvládneš i šátek :mrgreen:
Dobré stránky jsou www.nosenideti.cz , i když na mě ze začátku působily trošku zmateně. Projdi si tam články. A je tam i dobré diskuzní fórum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.4.11 22:36

Jo a dobrá videa má na youtube vonzino1, až vybereš úvaz, ve kterém chceš nosit, mrkni na videa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
8.4.11 22:43

jak se dela ten prvotní uzel? děkuji !:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13719
8.4.11 22:48

Co myslíš prvotním uzlem :nevim: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
8.4.11 22:48
Monjie píše: