Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1252
10.6.11 21:56

Abych řekla pravdu, přijde mi tam trochu zhroucená :think: , asi by měla být nahoře víc dotažená? Když ona vždycky strašně mele ručičkama, že si to tam hned povolí. A hlavičku vždycky trochu zaklání a to mi přijde, že ji taky bortí (ale tak spí i v postýlce, že má hlavičku trochu zakloněnou). Nebo to je jen tím, že ji ještě tak dobře nedrží. Já se jí to teda pořád snažím rovnat nebo jí to zakrývat šátkem, ale stejně jí má tak do boku…Tak co myslíte :hug: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.6.11 22:18

Nymph, no ten horní lem není úplně dotažený :think: Jinak dobrý. Nezkoušela jsi ty popruhy roztáhnout přes dítě? Podle mě na takového prcka je to mnohem lepší, místo jedné vrstvy látky je fixovaná třemi. (I když to horko, co? :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.6.11 22:30

Úvaz vypadá opravdu moc dobře, až na ten vrchní lem, ten dotažený není.
Zkus zapracovat na preciznějších dotahování - nejúčinější je dotahovat centimetr po centimetru (a né vzít celý ten pruh a jen za něj zatáhnout). Třeba by pak zmizel ten problém s řezáním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
10.6.11 22:37

Ahoj,

asi jsi vzdycky rada, ze uz je navazano, ze? :-) Manipulace miminkem a dlouhym satkem je ze zacatku trochu narocna. Uvaz je peknej, ale je potreba dotahnout ten vrsek, pak ten uvaz bude vypadat zase jinak a myslim, ze to i sama ucitis :wink: Hlavne to chce trenovat, casem uz poznas, jak dotahnout, aby te to nerezalo ci netahlo :-)
Super, ze ses rozhodla satkovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
10.6.11 22:59

Chuanitko, když je chladněji, tak to tak dávám, ale teď je v tom fakt vedro..
Díky holky :palec: Sice jsem byla na kurzu u zkušený šátkařky, takže zhruba tak vím, na co si dát pozor, ale jak to pak člověk uvazuje sám doma, tak už je to zase úplně jiné, tak jsem ráda, že ten můj úvaz není až tak zlý :lol:
A přesně, Evelíno, jak píšeš, dlouhý a ještě nezanošený šátek…
Zkusím teda pečlivěji dotahovat po kouskách, snad se to časem zlepší..

Ještě jsem se chtěla zeptat, jaký druh kabelky nebo tašky nosíte k šátkům? Nebo nějakou ledvinku? Potřebuju s sebou vždycky mít nějaké věci a protože mám na ramenu šátek, tak kabelka mi tam už nedrží.. Nebo jak to řešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
10.6.11 23:22

Tak pokud mas i novy satek, tak to taky muze byt tim :think: Zkus si ho dat treba pod prosteradlo a spat na nem, at trochu zmekne nebo ho casteji zehli :-)
Jinak kdyz jsem nosila na brise, tak jsem nosila batoh na zadech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
13.6.11 09:31

holky, co za látkové plenky do šátku? Myslím svrchňáče .. PULky mi příjde, že by se zapařil :-? a vlňáče prý nemají být pod tlakem, jinak provlhají .. tak já nevím :nevim: teď dávám papírovky jenom do šátku, ale malý se mi z nich prudí a navíc se mi posledne prokadil přes záda až na šátek :zed:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
13.6.11 10:29

Já dávám vlňáky a v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
6093
13.6.11 12:00

Taky jsem jela jen ve vlně a nikdy se mi nestalo, že by provlhly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
13.6.11 21:07

Ahojte, potrebovala by som poradiť…

Ideme na svadbu a manducujem..
na svadbu isto manducu beriem, pretože v kočíku mi pri veľa ľuďoch nevie zaspať a ani len tak na rukách, iba v manduce, asi sa tam cíti bezpečnejšie..

A teraz k problému, mám take dlhé čierne šaty s malými vyšívanými kvietkami, a čo spraviť, aby mi popruhy tie kvetinky nezodrali..pomôže nejaký vlnený návlek, alebo aké máte skúsenosti v slušnom oblečení?

Ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.6.11 22:48

potrebuju poradit, nevite v praze o nejakym kurzu satkovani??? :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
14.6.11 16:06

Ahoj holky, tak jsem se taky po přečtení knihy od Jean Liedloffové Koncept kontinua rozhodla šátkovat i když budu pravděpodobně kombinovat i s kočárkem… četl tady taky někdo tu knihu??? Tady jen ve zkratce, o čem ČÁSTEČNĚ pojednává http://deti.centrum.cz/…neprirozene/ - zajímavá je i diskuze na konci článku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
14.6.11 18:27

Zulok, s Manducou a společenským oblečením nemám zkušenost.
Jen jsem ti chtěla napsat, že s nějakým svátečnějším šátkem bys vypadala naprosto perfektně a odpadl mi i problém s odíráním květinek ;-)

Monjie píše:
potrebuju poradit, nevite v praze o nejakym kurzu satkovani??? :

Nějaké kurzy jsou vypsané na ND http://www.nosenideti.cz/kurzy.php
Plus teda ještě v sekci „Najdeme se“ je kolonka pro Prahu, kde se dočteš o plánovaných srazech, tam by tě jistě leccos naučili.

Eneer píše:
Ahoj holky, tak jsem se taky po přečtení knihy od Jean Liedloffové Koncept kontinua rozhodla šátkovat i když budu pravděpodobně kombinovat i s kočárkem… četl tady taky někdo tu knihu??? Tady jen ve zkratce, o čem ČÁSTEČNĚ pojednává http://deti.centrum.cz/…neprirozene/ - zajímavá je i diskuze na konci článku…

Přiznávám, že jsem nečetla, ale přibližně vím, o čem kniha je. Občas to holky probírají.
Je to určitě dobré pro tápající rodiče, já už v tom mám dávno jasno ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
14.6.11 20:56

Eneer: četla jsem, ale jako modla se to brát nedá, prostě žijeme jinak, než domorodé kmeny, ale určitě to člověku aspoň trochu otevře oči směrem zpět - k přírodě a k přirozenu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
14.6.11 21:18

Cappy, uz vidim, ze akonahle by som kupila sviatocnu satku, prepukla by u mna satkovacia zavislost.. :oops: tomu sa snazim vyhnut..

a ktore su take sviatocne? babylonia tak vcelku vyzera.. :think: hrozne, ani nemozem tie satky kukat, ako nad nimi slintam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí