Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
a já cca před 2 roky „skorobydlela“ v Nový Pace ![]()
Brunifid píše:soslik píše:Hergot před rokem a půl jsem se odtamtud odstěhovala
Cappy, já jsem z Rychnova n. Kn.. Bohužel kolem sebe neznám nikoho, kdo by nosil, takže budu muset příp. nějaký kurz.
soslik píše:![]()
a já cca před 2 roky „skorobydlela“ v Nový Pace
To je gól, já přesídlila k Jičínu ![]()
Holky šátkařky, potřebuju trochu poradit. Malou si vážu do kříže s kapsou, často mě z toho ale bolí jedno rameno a za krkem, až ji kolikrát musím rozvázat.. Trochu pomůže, když si na rameni šátek rozprostřu, ale i tak.. Myslíte, že je to z toho, že je třeba šátek málo dotažený? Nebo kde by mohl být problém? Pokud by byla uvázaná správně, tak by asni nic bolet nemělo, že? Mám pevný šátek Hoppediz, tak třeba až se víc zanosí, bude to lepší…
Ahoj, nemáte někdo prosím odkaz na video na youtube, jak vidí miminko z kočárku a ze šátku? Nemůžu vlastními silami najít. Děkuji ![]()
Nymph píše:
Holky šátkařky, potřebuju trochu poradit. Malou si vážu do kříže s kapsou, často mě z toho ale bolí jedno rameno a za krkem, až ji kolikrát musím rozvázat.. Trochu pomůže, když si na rameni šátek rozprostřu, ale i tak.. Myslíte, že je to z toho, že je třeba šátek málo dotažený? Nebo kde by mohl být problém? Pokud by byla uvázaná správně, tak by asni nic bolet nemělo, že? Mám pevný šátek Hoppediz, tak třeba až se víc zanosí, bude to lepší…
Nemáš nějakou fotku? Ono se to bez ní špatně posuzuje ![]()
Když píšeš, že tě bolí rameno, může být opravdu problém s poskládáním na ramenou.
Bolest za krkem bych taky přisuzovala tomu, že je něco špatně - buď nadměrné utažení nebo naopak špatně rozprostřená látka na zádech i na ramenou.
Když vyfotíš úvaz, řekneme ti k tomu víc ![]()
hemera píše:
Ahoj, nemáte někdo prosím odkaz na video na youtube, jak vidí miminko z kočárku a ze šátku? Nemůžu vlastními silami najít. Děkuji
Žádné video není, ale čerstvě narozené miminko z kočárku nevidí nic. V poloze vleže vidí maximálně oblohu a to jen pokud odstraníš boudičku.
V šátku by čerstvé miminko taky nemělo mít žádný rozhled, hlavu by mělo mít správně jištěnou látkou šátku.
Pro mimina, která už sama udrží hlavu, je určitě lepší rozhled v šátku.
To video by mohlo být tohle
http://www.youtube.com/watch?…
No a ta bolest jednoho ramene - mě se to stávalo, když jsem měla jednu stranu utaženou víc než druhou, nebo prostě když se děti zapřely do jedné strany, stačilo mi celkem málo a to víc zatížené rameno o sobě hned dávalo vědět. Takže jsem si to tak různě poupravovala než to bylo ono.
Cappy píše: Žádné video není,
Diki, jenom jsem slyšela už od vícero lidí, že to viděli. Chtěla jsem pustit příteli a mým rodičům (i širšímu okolí), abych si obhájila nákup šátku. Já sama už jsem rozhodnutá.
O tom videu jsem slyšela mluvit víc lidí, tak mě prekvapuje že neexistuje. ![]()
hemera píše:Cappy píše: Žádné video není,Diki, jenom jsem slyšela už od vícero lidí, že to viděli. Chtěla jsem pustit příteli a mým rodičům (i širšímu okolí), abych si obhájila nákup šátku. Já sama už jsem rozhodnutá.
O tom videu jsem slyšela mluvit víc lidí, tak mě prekvapuje že neexistuje.
Tak o tom jsem fakt ještě nikdy neslyšela. Člověk se pořád učí ![]()
Já osobně si ale myslím, že žádné video nikoho nepřesvědčí. Já kdybych své okolí měla „lámat“ nějakým videem, tak šátek nemám doteď.
Prostě jsem jej jednoho dne objednala a dlouho poslouchala něco o drahé hadře pod dveře ..
Postupem času hloupé řeči ustaly a šátek se stal pro rodinné příslušníky pomocníkem.
Tak nějak, když jsem o něčem přesvědčená, tak to tak prostě udělám a okolí se může přesvědčit časem na vlastní oko. ![]()
Cappy, Bruni, mě zas video v těhotenství pomohlo, jestli do toho opravdu jít nebo ne ![]()
Nymph, mně se to stávalo, když jsem neměla pořádně dotaženo. Vážeš pokaždé stejně, dejmetomu uděláš kapsu, přes dítě přetáhneš levý cíp, pak pravý cíp? Bolí tě pořád stejné rameno? Zkus to nějak vysledovat.
A kroutíš a natřásáš se při dotahování? ![]()
Díky holky za rady,foto,kde by byl úvaz pěkně vidět zrovna nemám.
Chuanitko,jj,vážu vždy stejně a bolí to jen na jedné straně.Příště zkusím za zády překřížit opačně,treba to pomůže..a natřásání dělám:-)
Holky, tak jsem dnes zkusila vyfotit. Tak to zkoukněte a díky za rady:-)
Hergot před rokem a půl jsem se odtamtud odstěhovala