Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
14.6.11 21:26

Eneer, já četla a líbila se mi. Hodně mi pomohla vžít se do pocitů mého dítětě. Ale taky souhlasím se Saxanou, některé věci v naší civilizaci prostě použít nelze :nevim:
A většina šátkařek používá i kočárky :wink: Někdy se prostě hodí líp nebo má člověk kočárkovací náladu jako já dneska :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
14.6.11 21:38

Holky, to je pravda, že ne vše jde aplikovat v naší společnosti… ale kniha je to zajímavá, té teorii věřím, ale žel bohu nejsem indiám a nežiju v džungli :nevim:

Šátek by mi měl dorazit zítra, tak jsem zvědavá, jak nám bude vyhovovat a už se na to šátkování moc těším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
15.6.11 07:03

Eneer, já jsem KK taky četla, mě nejvíc oslovily pasáže o tom, že děti jsou veskrze rozumné bytosti s pudem sebezáchovy, pokud ho v nich nezabijeme. Asi nemám na to nechat dítě v opravdu nebezpečné situaci, ale už takové to „nespadni“, upozorňování na nebezpečí, to jsou věci, kterým bych se chtěla vyhnout.
Co zajistit nedokážeme, je ta kmenová společnost a neustálý kontakt se všemi věkovými skupinami. V tom je naše společnost jiná, nedá se nic dělat.
A já zatím nosím a nosím, každý den, všude a za každých okolností. Uvidím, jak to půjde, až bude jednou druhé dítě, ale mám pocit, že dokud mám jen jedno, tak se zatím bez kočárku bez problémů obejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
15.6.11 07:14

Holandanka, jj, přesně tomu bych se taky chtěla vyhnout… a kočárek tedy vůbec nemáš? Nosíš po celý den? Malý už pomalu začíná i plazit, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
15.6.11 14:55

Zulocku, myslim, ze obavy jsou na miste, znas me, ze? :lol: Ale jeden satek by se urcite hodil :wink: Mne treba slavostni prijde indio od Didymosu nebo treba Zara od Ellevillu. Ale krasnych je jich spousta :-)

Eneer, KK jsme tez cetla, ale nedocetla. Cteni docela zajimavy, ale opravdu ne vse aplikovatelne na dnesni dobu :wink:
Ja jsem za kocar u dvou deti docela rada, vyuziju casto oboje (jak satek, tak i kocar) zaroven. U jednoho ditete zalezi, jak je nosici a kde se mu lip spi a jak je to Tobe pohodlne. Ono to casem vse vyplyne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
15.6.11 20:26

Evelína, jj, jsem zvědavá, jak se mu v něm bude líbit :-)

Ještě taková technická otázka - malý celkem dost ublinkává - i dvě hoďky po kojení :-? jde vůbec dohromady ublinkávání a šátkování?? Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.6.11 20:39
Eneer píše:
Ještě taková technická otázka - malý celkem dost ublinkává - i dvě hoďky po kojení :-? jde vůbec dohromady ublinkávání a šátkování?? Máte někdo zkušenost?

Syn ublinkával až cca do 9 měsíce a hodně.
Nosit se dá, ale raději ve vertikálu, já vůbec nekolébkovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
15.6.11 20:44
Cappy píše:
Eneer píše:
Syn ublinkával až cca do 9 měsíce a hodně.
Nosit se dá, ale raději ve vertikálu, já vůbec nekolébkovala

Takže třeba kříž s vnitřní kapsou? A asi dovnitř nějaký bryndák, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
15.6.11 22:18

Eneer, kočárek opravdu vůbec nemám a jde to. Moje dítě je dost nosivý, tak to není problém a já jsem sportovec magor, já byla schopná si ještě před pár lety naložit do hor batoh 25kg a jít s ním třeba měsíc. Věřím, že Tima ještě nějakou dobu zvládat budu :wink: , i když to není drobné dítě - v půl roce skoro 9kg. Takže záleží jak jsi na tom ty a jak dítě.
A ublinkává mi taky, taky nekolíbkujem a nikdy jsme nekolíbkovali, od začátku kříž s kapsou uvnitř. Byl v něm hned pár dnů po narození a bez problémů, líbilo se mu to, to usnul většinou během pár minut po navázání.
Jen když nahazuju na záda (přes hlavu), tak to si z 90% říkám o poblitá záda. Ale vyhovuje mi to nejvíc, žádným jiným náhozem si ho tak hezky nesrovnám, tak to asi budu muset ještě nějakou dobu přežít s provizorní plenou na zádech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
17.6.11 10:51

Eneer jo my máme poblázněného savce, co se přepíjí a nadbytky pak upouští, od malička blinkal hodně .. do kolíbky vůbec nechtěl. nosím od 3týdnů vertikálně - kapsu s křížem venku a ok :palec:

• Citovat
  • Upravit
2939
17.6.11 17:24
jankaslos píše:
Eneer jo my máme poblázněného savce, co se přepíjí a nadbytky pak upouští, od malička blinkal hodně .. do kolíbky vůbec nechtěl. nosím od 3týdnů vertikálně - kapsu s křížem venku a ok :palec:

A v této poloze ti neublinkával? Taky vážu tento úvaz :-) ještě by mě zajímalo, jak to děláte, když jdete s miminkem v šátku ven a svítí sluníčko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
17.6.11 17:38

eneer ne neublinkává ;-) jen pokud ho tam dám hned po jídle, když spěchám někde venku, tak si občas ublinkne s odříhnutím .. dávám na sebe bambusovou plínku ;-)
a ad sluníčko - když přetáhneš jeden cíp přes něj, tak má hlavičku schovanou, pokud tam svítí zboku, tak má čepičku s krempou obrázky tady dole ;-) http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
ale hlavně ted je důležité mít tenký šátek, nejlépe hedvábí, nebo aspon bambus jsou fajn .. proto se ted chystám zruinovat a koupit :-D a pro mimčo Moirové bodyčko páč jinak bude úplně mokré během chvilky a jak ho vybalíš, tak ho ofoukne :-/ než jsme ho měli, nosila jsem tak 3 náhradní bodyčka na převlečení při každé přestávce na kojení - musí se dělat častěji, páč mají větší žízeň.
i když je tak teplo, tak musí mít nožky v teple, pokud nosíš vertikálně, takže návleky a botičky a pod.

• Citovat
  • Upravit
2939
17.6.11 19:53

Jankaslos, díky moc za odkazy a rady :andel: já mám šátek vatanai - tento typ http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, ten asi nebude vhodný na léto, že? Já teda chci nosit hlavně doma, venku pak v případě, když by třeba nechtěl být v kočárku, ale jak fakt, že i po tom nošení doma byl zpocený :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
17.6.11 19:57

Tak až teď jsem se dočetla, že šátky vatanai vhodné na léto jsou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
17.6.11 21:15

Zeptám se zkušenějších šátkařek - mám úvaz správně? Nebo je třeba něco dopilovat? Díky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí