Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Eneer, já četla a líbila se mi. Hodně mi pomohla vžít se do pocitů mého dítětě. Ale taky souhlasím se Saxanou, některé věci v naší civilizaci prostě použít nelze ![]()
A většina šátkařek používá i kočárky
Někdy se prostě hodí líp nebo má člověk kočárkovací náladu jako já dneska ![]()
Holky, to je pravda, že ne vše jde aplikovat v naší společnosti… ale kniha je to zajímavá, té teorii věřím, ale žel bohu nejsem indiám a nežiju v džungli ![]()
Šátek by mi měl dorazit zítra, tak jsem zvědavá, jak nám bude vyhovovat a už se na to šátkování moc těším ![]()
Eneer, já jsem KK taky četla, mě nejvíc oslovily pasáže o tom, že děti jsou veskrze rozumné bytosti s pudem sebezáchovy, pokud ho v nich nezabijeme. Asi nemám na to nechat dítě v opravdu nebezpečné situaci, ale už takové to „nespadni“, upozorňování na nebezpečí, to jsou věci, kterým bych se chtěla vyhnout.
Co zajistit nedokážeme, je ta kmenová společnost a neustálý kontakt se všemi věkovými skupinami. V tom je naše společnost jiná, nedá se nic dělat.
A já zatím nosím a nosím, každý den, všude a za každých okolností. Uvidím, jak to půjde, až bude jednou druhé dítě, ale mám pocit, že dokud mám jen jedno, tak se zatím bez kočárku bez problémů obejdu.
Holandanka, jj, přesně tomu bych se taky chtěla vyhnout… a kočárek tedy vůbec nemáš? Nosíš po celý den? Malý už pomalu začíná i plazit, že?
Zulocku, myslim, ze obavy jsou na miste, znas me, ze?
Ale jeden satek by se urcite hodil
Mne treba slavostni prijde indio od Didymosu nebo treba Zara od Ellevillu. Ale krasnych je jich spousta ![]()
Eneer, KK jsme tez cetla, ale nedocetla. Cteni docela zajimavy, ale opravdu ne vse aplikovatelne na dnesni dobu ![]()
Ja jsem za kocar u dvou deti docela rada, vyuziju casto oboje (jak satek, tak i kocar) zaroven. U jednoho ditete zalezi, jak je nosici a kde se mu lip spi a jak je to Tobe pohodlne. Ono to casem vse vyplyne ![]()
Evelína, jj, jsem zvědavá, jak se mu v něm bude líbit ![]()
Ještě taková technická otázka - malý celkem dost ublinkává - i dvě hoďky po kojení
jde vůbec dohromady ublinkávání a šátkování?? Máte někdo zkušenost?
Eneer píše:
Ještě taková technická otázka - malý celkem dost ublinkává - i dvě hoďky po kojeníjde vůbec dohromady ublinkávání a šátkování?? Máte někdo zkušenost?
Syn ublinkával až cca do 9 měsíce a hodně.
Nosit se dá, ale raději ve vertikálu, já vůbec nekolébkovala
Cappy píše:Eneer píše:Syn ublinkával až cca do 9 měsíce a hodně.
Ještě taková technická otázka - malý celkem dost ublinkává - i dvě hoďky po kojeníjde vůbec dohromady ublinkávání a šátkování?? Máte někdo zkušenost?
Nosit se dá, ale raději ve vertikálu, já vůbec nekolébkovala
Takže třeba kříž s vnitřní kapsou? A asi dovnitř nějaký bryndák, že?
Eneer, kočárek opravdu vůbec nemám a jde to. Moje dítě je dost nosivý, tak to není problém a já jsem sportovec magor, já byla schopná si ještě před pár lety naložit do hor batoh 25kg a jít s ním třeba měsíc. Věřím, že Tima ještě nějakou dobu zvládat budu
, i když to není drobné dítě - v půl roce skoro 9kg. Takže záleží jak jsi na tom ty a jak dítě.
A ublinkává mi taky, taky nekolíbkujem a nikdy jsme nekolíbkovali, od začátku kříž s kapsou uvnitř. Byl v něm hned pár dnů po narození a bez problémů, líbilo se mu to, to usnul většinou během pár minut po navázání.
Jen když nahazuju na záda (přes hlavu), tak to si z 90% říkám o poblitá záda. Ale vyhovuje mi to nejvíc, žádným jiným náhozem si ho tak hezky nesrovnám, tak to asi budu muset ještě nějakou dobu přežít s provizorní plenou na zádech ![]()
Eneer jo my máme poblázněného savce, co se přepíjí a nadbytky pak upouští, od malička blinkal hodně .. do kolíbky vůbec nechtěl. nosím od 3týdnů vertikálně - kapsu s křížem venku a ok ![]()
jankaslos píše:
Eneer jo my máme poblázněného savce, co se přepíjí a nadbytky pak upouští, od malička blinkal hodně .. do kolíbky vůbec nechtěl. nosím od 3týdnů vertikálně - kapsu s křížem venku a ok
A v této poloze ti neublinkával? Taky vážu tento úvaz
ještě by mě zajímalo, jak to děláte, když jdete s miminkem v šátku ven a svítí sluníčko ![]()
eneer ne neublinkává
jen pokud ho tam dám hned po jídle, když spěchám někde venku, tak si občas ublinkne s odříhnutím .. dávám na sebe bambusovou plínku ![]()
a ad sluníčko - když přetáhneš jeden cíp přes něj, tak má hlavičku schovanou, pokud tam svítí zboku, tak má čepičku s krempou obrázky tady dole
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
ale hlavně ted je důležité mít tenký šátek, nejlépe hedvábí, nebo aspon bambus jsou fajn .. proto se ted chystám zruinovat a koupit
a pro mimčo Moirové bodyčko páč jinak bude úplně mokré během chvilky a jak ho vybalíš, tak ho ofoukne :-/ než jsme ho měli, nosila jsem tak 3 náhradní bodyčka na převlečení při každé přestávce na kojení - musí se dělat častěji, páč mají větší žízeň.
i když je tak teplo, tak musí mít nožky v teple, pokud nosíš vertikálně, takže návleky a botičky a pod.
Jankaslos, díky moc za odkazy a rady
já mám šátek vatanai - tento typ http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, ten asi nebude vhodný na léto, že? Já teda chci nosit hlavně doma, venku pak v případě, když by třeba nechtěl být v kočárku, ale jak fakt, že i po tom nošení doma byl zpocený ![]()
Tak až teď jsem se dočetla, že šátky vatanai vhodné na léto jsou ![]()
Zeptám se zkušenějších šátkařek - mám úvaz správně? Nebo je třeba něco dopilovat? Díky ![]()