Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Monjie píše:
holky od kolika delate kriz na zada? no a mam teda sakra problem s Double hammockem grrr
Kříž na záda - nevím přesně, co myslíš
A jaký máš problém s DH?
Na záda vážu asi od půl roku, většinou do batohu. A od zhruba jednoho roku a 10kg do vícevrstvých úvazů.
nevite co tim mysli? pise kamaradka… ma mesicni holku– kolibka se Amce nelibi, delame takovou tu klasickou polohu, kdy ma hlavicku nahore a nozky dosiroka kolem me… Nevim, jak se to jmenuje.
Monjie píše:
nevite co tim mysli? pise kamaradka… ma mesicni holku– kolibka se Amce nelibi, delame takovou tu klasickou polohu, kdy ma hlavicku nahore a nozky dosiroka kolem me… Nevim, jak se to jmenuje.
Ajo, takže kříž s kapsou uvnitř? Mně zmátlo, že vážeš na záda, myslela jsem, že je to úvaz pro tebe ![]()
Já nevázala do kolíbek vůbec, vázala jsem rovnou do kříže s kapsou, od deseti dnů.
Zdravím všechny nosnice
![]()
Moc bych vás chtěla poprosit o radu. Na přelomu 07/08 2011 se nám má narodit holčička a já bych se ráda stala nosnicí, i když né na plný úvazek - spíš tak při práci na zahradě, na nákup, při práci po doma (patrový rod.dům), apod. Jinak budeme používat i kočárek. Šátkování se ale tak trošku bojím a tak zvažuji variantu, která by byla pro malou co nejpřínosnější a nejpohodlnější a pro mě nejpraktičtější.
Zajíval by mě váš názor na šátky vs. ergonometrická nosítka vs. manduca?? Budu moc ráda za Vaše zkušenosti, názory a rady. Ještě dodám, že bych ráda nosila od narození. A snad se časem přidá i tatínek
.
Moc vám děkuji a mějte krásný den
![]()
Na čerstvé novorozeňátko se mi osobně nejvíc zamlouvá šátek, ten je nejuniverzálnější, miminku se lépe přizpůsobí.
Ale lze samozřejmě nosit i v ergonomickém nosítko, novorozeneckou vložku má Manduca a Ergo (musí se přikoupit).
Ono šátkování není zas až taková hrůza, jak to na první pohled vypadá, je to otázka cviku. Párkrát si to nacvičíš a jde to už jako po másle.
V dnešní době internetu, se bez problémů naučíš vázat sama doma (na youtube je spousta instruktážních videií, doporučím ti uživatelku vonzino1
).
Nebo můžeš navštívit nějaký kurz, pořádají se po celé republice. Ještě existuje možnost navštívit nosičský sraz.
Já osobně bych na první místo dala šátek, nosítko až na druhém, ale samozřejmě záleží na tobě.
Pokud nehodláš šetřit a půjdeš opravdu po ergonomických, tak nešlápneš vedle ani s jedním.
Ona je dobrá i kombinace šátek + nosítko ![]()
Cappy, díky za názor
.
Samozřejmě chci pro mimčo to nejlepší, takže bych šáhla určitě po ergonometr. nosítku. A můžu se zeptat, proč jsi prvotně pro šátek? Je to z důvodu většího přilnutí k tělu?
Samozřejmě jsem pokukovala i po nějakém kurzu vázání, ale např. manduca mi přijde výhodnější - rychleji oblečená, může nosit příp. i tatínek (k šátku bych ho opravdu nepřemluvila
) a taky si říkám, že v případě, kdy bych chtěla nosit někdy na zádech, je u šátku k uchycení potřeba 2. osoba narozdíl u manducy nebo se mýlím? ![]()
Díky. S.
Cappy píše:
Na čerstvé novorozeňátko se mi osobně nejvíc zamlouvá šátek, ten je nejuniverzálnější, miminku se lépe přizpůsobí.
Ale lze samozřejmě nosit i v ergonomickém nosítko, novorozeneckou vložku má Manduca a Ergo (musí se přikoupit).Ono šátkování není zas až taková hrůza, jak to na první pohled vypadá, je to otázka cviku. Párkrát si to nacvičíš a jde to už jako po másle.
V dnešní době internetu, se bez problémů naučíš vázat sama doma (na youtube je spousta instruktážních videií, doporučím ti uživatelku vonzino1).
Nebo můžeš navštívit nějaký kurz, pořádají se po celé republice. Ještě existuje možnost navštívit nosičský sraz.Já osobně bych na první místo dala šátek, nosítko až na druhém, ale samozřejmě záleží na tobě.
Ona je dobrá i kombinace šátek + nosítko
Pokud nehodláš šetřit a půjdeš opravdu po ergonomických, tak nešlápneš vedle ani s jedním.
Je to z toho důvodu, že šátek se více přizpůsobí nosiči i nošenci.
U malých miminek může být problém, že jsou do ergonomického nosítka ještě zkrátka moc malá (i při použití novorozenekcé vložky).
U šátku tohle nehrozí, sama si nastavíš, kolik a jak širokou látku dáš miminku pod zadeček.
Ano, to rychlá nandání je největší výhodou nosítka - rychlost. Ale to je asi tak vše.
Dobře uvázaný šátek (teda aspoň v mém případě) nedokáže konkurovat žádnému nosítku.
Na záda vážeš dítě sama, opravdu není potřeba druhá osoba ![]()
A upřímně doufám, že nemáš doma ten samý exemplář jako já.
Muž taky tvrdil, jak bude nosit v nosítku, že se na šátek necítí.
No, samozřejmě, že nenosil vůbec
(teda až na dvě vyjímky, ale tím asi skončil) ![]()
Souhlasim s Cappy. Prvniho syna jsme odnosili v manduce - tez jsem hledala neco, v cem muzeme nosit oba s muzem a pujde to rychle nasadit. Nakonec nejvic nosil muz, mne se dite zdalo za nejaky cas docela tezke. Na druhe ditko jsem chtela vyzkouset satek a muzu rict, ze jsem nezustala u jednoho
Sice chvili trvalo nez jsem se naucila vazat tak, aby to bylo pohodlne obema, ale pak to stalo za to. S kvalitnim a dobre navazanym satkem unesu v pohode i tezsi ditko
A muz obcas tez nosi v satku, nema s tim problem ![]()
Nositko ale nezavrhuji, urcite taky udela dobrou sluzbu, ja mam ted jedno batoleci objednane a doufam, ze hp vyuzijeme ![]()
Příspěvek upraven 03.06.11 v 13:31
Aha, díky
.
A co se týče toho „exempláře“ - můžu tě ubezpečit, vždycky může být hůř
…Ten můj je proti jakémukoli nošení (samozřejmě z podstaty neznalosti a trošku i neochoty dozvědět se víc). Já jen tajně doufám, že časem názor změní ![]()
Díky za radu.
Cappy píše:
Je to z toho důvodu, že šátek se více přizpůsobí nosiči i nošenci.
U malých miminek může být problém, že jsou do ergonomického nosítka ještě zkrátka moc malá (i při použití novorozenekcé vložky).
U šátku tohle nehrozí, sama si nastavíš, kolik a jak širokou látku dáš miminku pod zadeček.Ano, to rychlá nandání je největší výhodou nosítka - rychlost. Ale to je asi tak vše.
Dobře uvázaný šátek (teda aspoň v mém případě) nedokáže konkurovat žádnému nosítku.Na záda vážeš dítě sama, opravdu není potřeba druhá osoba
A upřímně doufám, že nemáš doma ten samý exemplář jako já.
Muž taky tvrdil, jak bude nosit v nosítku, že se na šátek necítí.
No, samozřejmě, že nenosil vůbec(teda až na dvě vyjímky, ale tím asi skončil)
Soslik, odkud jsi? Nejlepší by bylo totiž oboje (šátek i nosítko) okouknout a vyzkoušet naživo.
Díky
a manželovi dávám jednoznačně
![]()
Evelína píše:
Souhlasim s Cappy. Prvniho syna jsme odnosili v manduce - tez jsem hledala neco, v cem muzeme nosit oba s muzem a pujde to rychle nasadit. Nakonec nejvic nosil muz, mne se dite zdalo za nejaky cas docela tezke. Na druhe ditko jsem chtela vyzkouset satek a muzu rict, ze jsem nezustala u jednoho![]()
Sice chvili trvalo nez jsem se naucila vazat tak, aby to bylo pohodlne obema, ale pak to stalo za to. S kvalitnim a dobre navazanym satkem unesu v pohode i tezsi ditko
A muz obcas tez nosi v satku, nema s tim problem
Nositko ale nezavrhuji, urcite taky udela dobrou sluzbu, ja mam ted jedno batoleci objednane a doufam, ze hp vyuzijemePříspěvek upraven 03.06.11 v 13:31
Cappy, já jsem z Rychnova n. Kn.. Bohužel kolem sebe neznám nikoho, kdo by nosil, takže budu muset příp. nějaký kurz. ![]()
Cappy píše:
Soslik, odkud jsi? Nejlepší by bylo totiž oboje (šátek i nosítko) okouknout a vyzkoušet naživo.
Zkus zavítat na www.noseniDeti.cz
V diskuzním fóru je sekce Hradec Králové a tuším, že možná tam budou i někde Pardubice.
Holky bývají ochotné a rády ti s nošením pomohou
Díky.
Cappy píše:
Zkus zavítat na www.noseniDeti.cz
V diskuzním fóru je sekce Hradec Králové a tuším, že možná tam budou i někde Pardubice.
Holky bývají ochotné a rády ti s nošením pomohou