Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@samá práce píše:
joo, kde je víc materiálu tak je to vždycky dražší. Za kombíka taky dáš víc než za malou fábku.
Rozdíl 20cm,nemůže navýšit cenu v radu nekolika stovek.
@Karlaska píše:
Mi vyhovují saty pod kolena,ne na kolena,velikost46,48.
Můžeš mrknout ještě na Zoot, ale nečekala bych, že najdeš pěkné šaty v tvé velikosti do 500. ![]()
@Karlaska píše:
@Zireael jakou mas velikost?mas ty červené?
Mám červené přímo tyhle a z dřívějška ještě černé s 3/4 rukávem. Já mám velikost 36/38, v běžných obchodech kupuju spíš 40. Není to „plnoštíhlá“ velikost, ale šaty se s rostoucím číslem nezkracují.
@Zireael píše:
Mám červené přímo tyhle a z dřívějška ještě černé s 3/4 rukávem. Já mám velikost 36/38, v běžných obchodech kupuju spíš 40. Není to „plnoštíhlá“ velikost, ale šaty se s rostoucím číslem nezkracují.
No, to ne, bohužel většina výrobců si naopak myslím, že čím větší velikost, tím i větší a delší ruce a nohy:-). Takže já mám třeba malou postavu, ale potřebuji trochu více přes prsa a břicho. Nicméně nohy mám poměrně štíhlé a ruce taky a krátké. Takže např. tričko s dlouhým rukávem či mikina v mé velikosti je o ničem, protože mám děsně široké a dlouhé rukávy a vypadá to jako pytel:-)
@Zireael píše:
Nejde mi o délku,mám 173,ale o celkovy pocit ze vzhledu,potrebuji zamaskovat speky,40 je štíhlá postava,to nejde posoudit,jak v nich budu vypadat…
@Karlaska píše:
Nejde mi o délku,mám 173,ale o celkovy pocit ze vzhledu,potrebuji zamaskovat speky,40 je štíhlá postava,to nejde posoudit,jak v nich budu vypadat…
věř mi, že mám dost silná stehna a bohužel i břicho (zdědila jsem ho po babičce), za štíhlou bych se určitě neoznačila. Špeky maskují hezky.
Jinak teda poznamka pod carou, uz dlouho jsem nevidela plnostihlou, ktere by saty slusely… daleko vetsi sluzbu udela uzsi prilehla sukne a volnejsi halenka. V satech vypadaji tlusty holky jako tehotny…
@debra.morgan to je pravda
mám s tím taky problém, ale zase záleží na střihu šatů. Vím, že pro mě nejsou rovné šaty nebo nějaké hodně nabírané. Nejraději volím šaty do Ačka
@debra.morgan píše:
Jinak teda poznamka pod carou, uz dlouho jsem nevidela plnostihlou, ktere by saty slusely… daleko vetsi sluzbu udela uzsi prilehla sukne a volnejsi halenka. V satech vypadaji tlusty holky jako tehotny…
Tak já mám tedy opačný názor. Sukně a triko postavu vždy opticky rozpůlí a hlavně třeba pro typ jablko je to pak peklo. Šaty sou podle mě mnohem lichotivější a opticky zeštíhlují. A to mám v rodině ženský vel. 50+
@Anonymní píše:
@debra.morgan to je pravdamám s tím taky problém, ale zase záleží na střihu šatů. Vím, že pro mě nejsou rovné šaty nebo nějaké hodně nabírané. Nejraději volím šaty do Ačka
No velikost 46-48 mi nepřijde jako nějaký velký extrém..to je velikost běžně dostupná ve všech řetězcích.
500 mi tedy přijde dost nízký limit, to není moc velký výběr ani ve velikostech 38-40..
@Pandulka ja mam opacnou zkusenost, ale musi se rozumne volit. Ale je fakt ze s velikosti 50+ nikoho neznam a uz vubec nikoho kd by nosil saty. Jinak velikosto 44 az 48 jsou bezne v retezcich a z netu bych si teda saty v takove velikosti neobjednala ![]()
@debra.morgan Naopak sukně + (dokonce) volná halena nebo kalhoty mnohem více rozšiřují. Pro typ jabko - empírové šaty, pro typ hruška - šaty zúžené v pase. Protože pokud má baba úžší pas, ale velký zadek, tak je hloupost, aby ten pas zakrývala volným oblečením. Naopak pokud má velké břicho, tak je blbost, aby vytvářela pneumatiku, kterou bezpochyby sukně díky zapínání v onom problematickém místě vytvoří.