Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Je to zcela normální, jedná se o překupníky z Číny. Normální člověk si to objedná rovnou v Číně za poloviční peníze.
@Murka píše:
Tahle stránka za tebe vlastně objedná zboží na aliexpresu a tobě to přijde rovnou z číny. Většinou do měsíce, některé věci dřív, ale některé i dva měsíce. A někdy nepřijdou vůbec. Takových stránek je mnoho. Kvalita odpovídá ceně, takže nečekeje žádnou extra kvalitu (i když číňan umí překvapit a dcera nosila šaty od něj dva roky a teď je začíná nosit mladší a stále jsou ok).
Porovnej tyhle dva odkazy, když objednáš přímo z aliexpresu, tak zboží vyjde na cca 240Kč, když objednáš z českého eshopu tak zaplatíš 529Kč.
Teplákový overal z Aliexpressu
Teplákový overal z českého eshopu
Objednat si zboží přímo z aliexpressu není nic těžkého, stačí se zorientovat na stránkách a zkusit objednat nejdřív něco za pár korun. Máma i ségra už mi automaticky posílají odkazy, když si chtějí něco koupit, ať se podívám, jestli to není z aliexpressu, většinou to tam najdu za poloviční cenu.
Ne každý chce luštit stránky v aj, přepočítávat cenu a dávat údaje karty.
@Jagwa píše:
Zajímavá logika. Raději zaplatím min. 50% přirážku, když si neumím kliknout na zobrazení v češtině, když si neumím místo $ nastavit CZK a když si neumím odemknout kartu na jednu transakci.
@Jagwa píše:
@Judy21L píše:
na podlahu dobrý
Nejsou dobrý ani na podlahu, je to šílená umělotina.
![]()
Zkusila jsem jednou a už to víckrát neudělám!
![]()
@Zumpa píše:
Zajímavá logika. Raději zaplatím min. 50% přirážku, když si neumím kliknout na zobrazení v češtině, když si neumím místo $ nastavit CZK a když si neumím odemknout kartu na jednu transakci.
Neříkám, že bych to neuměla, jen se mi nechce
zvlášť když nakupuji max 2× do roka
@Jagwa píše:
Tak potom samozřejmě klidně využívej služeb překupníků s 50% přirážkou. Na ali stačí základní znalost angličtiny a správně nastavené možnosti karty.
@Murka píše:
Tak potom samozřejmě klidně využívej služeb překupníků s 50% přirážkou. Na ali stačí základní znalost angličtiny a správně nastavené možnosti karty.
Jen tak pro zajímavost: musím mít kreditku nebo stačí platební? ![]()
@Jagwa píše:
Jen tak pro zajímavost: musím mít kreditku nebo stačí platební?
Záleží jak kde. Na aliexpress.com stačí debetní s CVC kódem.
@Jagwa píše:
Jen tak pro zajímavost: musím mít kreditku nebo stačí platební?
Nemusíš mít kreditku ani na Ali ani na ebay
Tyhle obchody typu aliexpress, ebay atd. jsou skvělé třeba na bižuterii (mám pár opravdu skvělých kousků za dolar), ale oblečení z nich je na 99 % hard, co se nehodí ani na vytření podlahy. Bývá to totiž hrozná umělotina a ta ani tu vodu nesaje… Všechny ty kousky jsou extrémně levné. Šaty za stopade - no nekup to. Nekoupím, v HM je mám ve výprodeji za stovky dvě a aspoň vidím, co kupuju…
A jinak ano, z Číny obvykle chodí všechno tak měsíc. Občas dýl. Často to vůbec nedorazí.
@DeeDee.518 Bavlněná trika kupuji jedině rovnou z Číny. A hned několik důvodů - většina značkových triček u nás jsou padělky z Turecka, tohle nechci podporovat. V českých krámech je tragický výběr. Většina triček jsou odpadky z Číny či Bangladéše apod v ceně mezi 0,5 - 2$ s nějakým potiskem. Jenže v ceně 500Kč a výše. S čínským obchodníkem je debata na diametrálně jiné úrovni oproti typicky české, blbé, nafoukané, neschopné a protivné prodavačce. Jediná nevýhoda v nákupu z Číny je relativně dlouhá dodací doba - dost často i zapomenu, co všechno jsem před měsícem objednával
a pak doručování Českou poštou - to je kapitola sama pro sebe. Takže pokud Čiňan umí dodat zboží např. přes DHL, tak není co řešit.