Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky ![]()
Nic si z toho nedělej!Já včera zažila něco podobného.Můj syn šel poprvé do školky.Při odchodu hrozný pláč,protože se nechtěl rozloučit s místním autíčkem.Najednou se objevila nějaká babča,co šla pro vnučku a začla na nás ječet!Prý syn takto traumatizuje ostatní děti,že takové dítě by nemělo chodit do školky a že si bude stěžovat ředitelce.Dokonce začla mému synovi povídat,že jestli nepřestane,vytrhne mu zuby.
Včera jsem z toho byla fakt dost špatná,dneska už mám jen na tu „milou“ babču zlost
.
Příspěvek upraven 02.09.11 v 20:53
Crystal87 píše:
s muo povahou byhc na toho chlapa byla asi sprostánc si z toho nedělej za pár let by tě bez tak osočil proč jsi zavčasu nedala jendu výchovnou aby dítě poslouchalo
Příště dám výchovnou mu a bude ![]()
já bych zase nemela nervy na to malý toho plyšáka sbírat ze země, vyhodila by ho jednou, pak po druhý a potřetí už by ho nedostala ![]()
ohledně toho chlápka bych chtěla vidět co by řekl mě, to by bylo rovnou na sociálku, scény v obchodě z duše nenávidím, a když něco začne zkoušet okamžitě odcházím a nekoukám na to nebo rovnou zlupu zadek ![]()
Příspěvek upraven 02.09.11 v 20:56
jizvíková píše:Zuziky píše:na mě fungovala jenom mokrá žínka
blbec chlap, nic jineho!
kamaradka byla za Herodesku, na kterou jakasi iniciativni babka zavolala mestaky, kdyz dceri chrstla do obliceje kelimek vody- na plnem namesti lidi…to, ze onen blondaty roztomily andilek trpi afektivnimi zachvaty a jinak se proste neukldni, uz lidi nevideli…
Na bratra studená sprcha… a na chalupě jednou letěl do potoka (to už vzteky zapomínal dýchat), to by mě zajímalo, co by iniciativní babka dělala v tomhle případě ![]()
Mě se stalo něco podobného..teda ne s liskáním, ale s chlapem
Jdu si v klidu k baráku z prochajdy, 6-ti měsíční mimi mi spinká v korbičce, a když jsem se zohýbala pro nákup tak na mě začal okoloprocházející pán cosi mluvit. Tak jsem se otočila co že mi to vypadlo z kočárku nebo tak a on že „laskavě si strčte do toho kočárku teploměr, víte kolik tam je stupňů??? vždyť vy to mimino týráte!!!!“ A lamentoval a lamentoval…jsem stála s otevřenou pusou a když jsem se vzpamatovala jen jsem mu řekla ať se stará o sebe. Pak jsem to ořvala. Neumím na takové věci reagovat
a zbytečně si to pak beru osobně
Jinak scéna v obchodě dobrá sada, proč se ti lidi se*rou do jiných. A přijde mi že hlavně do maminek s miminkem, jak kdyby jsme byli snadnější terče nebo co:pocitac:
katulka.k píše:Crystal87 píše:Příště dám výchovnou mu a bude
s muo povahou byhc na toho chlapa byla asi sprostánc si z toho nedělej za pár let by tě bez tak osočil proč jsi zavčasu nedala jendu výchovnou aby dítě poslouchalo
No, myslím, že bych se musela držet, abych to na tvém místě neudělala, a pak se ho zeptat, zda si všiml nějakého rozdílu ![]()
No jo, někteří důchodci jsou aktivní - a někteří hyperaktivní…
Pro takového chlapa se hodí označení jisté části těla na pět písmen - a LOKET to není… (ve staročeštině to slovo znamenalo „kohout“, ať nejsem takhle veřejně sprostý…)
Já bych si asi 3× kýchla a pak bych zahlásila: Pardooon, ale jsem alergická na blbý kecy..
( to je ta vtipná varianta ,co by mě napadla až doma)
Ale jinak bych asi jen koukala jak puk, nebo vyhrkla své oblíbené: Dejte mi pokoj.. ![]()
Je mi to líto..jakoby nás ty děti netrénovaly dost, ještě senioři do toho.. ![]()
Je vidět, že dotyčný pán asi nemá svoje děti a nebo s nimi nebyl nikdy na veřejnosti, jinak by si vás ani nevšiml, maximálně by se nad tím pousmál.
To mi připomělo naši scénu z neděle. Než začnu psát, náš malej je extrémně hodné dítě, pokud zlobí, tak jen doma mě, na veřejnosti předastírá naprostou morálku ![]()
Mareček byl poprvé u babičky na víkend, v neděli nám ho předávala na nádraží, jeli vlakem, malej byl z 2,5h cesty dost unavenej, uviděl zmrzlinu, tak ji chtěl. Normálně mu nedávám to, na co si ukáže, ale měla jsem takovou radost, že ho vidím, koupila jsem mu jeden kopeček. Ovšem on byl tak unavenej, že nesl zmrzlinu kopečkem dolů, tak já mu ji neustále narovnávala, on se ale vztekal, protože si myslel, že mu ji chci vzít. Tak jsem si řekla, že jednodušší bude si někde sednou a sníst ji. Posadila jsem ho na rantl od výlohy a malej se ohnal a kopeček se rozprskl přímo doprostřed výlohy. Čuměli prodavačky, čuměli kolemjdoucí a zastavilo u nás auto městské policie
teď se směju, ale byla jsem červená a vzteklá až na pr.....
Ewule0712 píše:
Je vidět, že dotyčný pán asi nemá svoje děti a nebo s nimi nebyl nikdy na veřejnosti, jinak by si vás ani nevšiml, maximálně by se nad tím pousmál.To mi připomělo naši scénu z neděle. Než začnu psát, náš malej je extrémně hodné dítě, pokud zlobí, tak jen doma mě, na veřejnosti předastírá naprostou morálku
Mareček byl poprvé u babičky na víkend, v neděli nám ho předávala na nádraží, jeli vlakem, malej byl z 2,5h cesty dost unavenej, uviděl zmrzlinu, tak ji chtěl. Normálně mu nedávám to, na co si ukáže, ale měla jsem takovou radost, že ho vidím, koupila jsem mu jeden kopeček. Ovšem on byl tak unavenej, že nesl zmrzlinu kopečkem dolů, tak já mu ji neustále narovnávala, on se ale vztekal, protože si myslel, že mu ji chci vzít. Tak jsem si řekla, že jednodušší bude si někde sednou a sníst ji. Posadila jsem ho na rantl od výlohy a malej se ohnal a kopeček se rozprskl přímo doprostřed výlohy. Čuměli prodavačky, čuměli kolemjdoucí a zastavilo u nás auto městské policie![]()
teď se směju, ale byla jsem červená a vzteklá až na pr.....
Jednoho takového buzerativního důchodce jsme měli v paneláku. Na mého otce, kterému tehdy bylo mezi padesátkou a důchodem, jednou na chodbě řval, že ho naučí slušnému chování ke starším a že pokud bude mít ještě roupy, tak je z něho vymlátí (dědkovi táhlo na sedmdesátku). Pak jsem se od jeho krajanů (z vesnice, kde se narodil) dozvěděl, že ho otec vychovával tím stylem, že při nějaké klukovině o něj přerazil třeba laťku z plotu - a tu laťku předtím z plotu vzteky vytrhnul…
Takže to tady máme - z týraných dětí můžou vyrůst šikanující dědoušci.
Tak to je dost brutální příhoda … uufík … já jsem bohužel taky takovej trouba, že bych se asi rozbrečela a až doma bych si říkala co všechno jsem tomu dědkovi měla říct
I když v poslední době se konečně taky umím ozvat a sem tam někoho slušně poslat do řiti … ale většinou velice hlasitým projevem … tak bych možná toho „blba“ přeřvala a třeba by dal pokoj
Takhle jsem nedávno na chatě přeřvala majitele pozemku kde stojí malá hospůdka kam občas už několik let zajdeme na pivko … on se do mě pustil kvůli našim pesanům a já na něj tak ječela, že dal pokoj
Pro příště přeju pevné nervy, protože těch srážek s blbcem bohužel ještě bude
![]()
Lizbeth píše:
Já bych si asi 3× kýchla a pak bych zahlásila: Pardooon, ale jsem alergická na blbý kecy..
( to je ta vtipná varianta ,co by mě napadla až doma)Ale jinak bych asi jen koukala jak puk, nebo vyhrkla své oblíbené: Dejte mi pokoj..
Je mi to líto..jakoby nás ty děti netrénovaly dost, ještě senioři do toho..
Blbec ![]()
Taky už jsem pár těhle lidí,co vychovávají s radostí cizí děti, zažila…naposledy včera ![]()
Andrejka__20 píše:
Mě se stalo něco podobného..teda ne s liskáním, ale s chlapemJdu si v klidu k baráku z prochajdy, 6-ti měsíční mimi mi spinká v korbičce, a když jsem se zohýbala pro nákup tak na mě začal okoloprocházející pán cosi mluvit. Tak jsem se otočila co že mi to vypadlo z kočárku nebo tak a on že „laskavě si strčte do toho kočárku teploměr, víte kolik tam je stupňů??? vždyť vy to mimino týráte!!!!“ A lamentoval a lamentoval…jsem stála s otevřenou pusou a když jsem se vzpamatovala jen jsem mu řekla ať se stará o sebe. Pak jsem to ořvala. Neumím na takové věci reagovat
a zbytečně si to pak beru osobně
Jinak scéna v obchodě dobrá sada, proč se ti lidi se*rou do jiných. A přijde mi že hlavně do maminek s miminkem, jak kdyby jsme byli snadnější terče nebo co:pocitac:
Já takhle jednou Matymu dala přes kočár plenu,aby mu nesvítilo do obličeje (upozorňuju,že jí neměl ,až k okraji korby) a za mnou slyším dvě báby,jak říkají,že se mi to dítě udusí
A to nebylo ani vedro ![]()
Mám 15-ti měsíční a přes ruku neplácám, nemělo by to žádný efekt, myšáka bych jí nevrátila. Děti v tomhle věku nevyhazujou věci natruc matkám,ale protože se jim to líbí, to, že něco uvedou do pohybu, že to spadne. Nicméně že pán byl trochu chabrus na nervy, o tom není pochyb.