Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
katulka.k píše:
Holky tak vám jdu tady napsat můj dnešní zážitek..Byli jsme s Terezkou (1 rok)dnes navečer v obchodě. Seděla v kočárku, 3krát vyhodila myšáka na zem, pokaždé jsem ji upozornila, že se to nedělá a udělala TYTYTY. Když jsme stáli u pokladny, vyhodila jej znovu, tak už jsem ji dala přes ruku a pán co stál za námi na mě začal řvát přes CELÝ OBCHOD, že „proč ji !!!Liskám!!!, co jsem to za matku“. Holky celý obchod se v tu ránu díval jen na nás a nejhorší je, že kočárek byl otočený, takže nikdo neviděl, že jsem ji nelištila(to bych neudělala), ale jen plácla přes ruku. Tak jsem mu na to řekla, ať si vychovává svoje děti a do mých se neplete a on že takové matky jako já by ani neměli mít děti. To už jsem nezvládla a oči se mi zalily slzama. Jen jsem se z toho potřebovala vypsat, protože mi to přišlo strašně líto
Blbec noo. Taky občas plácnu přes ruku, když ani potřetí NE! nezabere. Občas namě lidi koukaj jak na exota no, ale co. Takový lidi nesnáším.
Mě zase na městě zastavila paní, proč moje dcera(tehdy asi 7,5m) nemá čepičku? nastydne apod, co jsem to za matku(no jo ty mladý matky ani neví, co se všechno může stát!)… venku bylo 25st, malá byla ve stínu. a stejně si tu čepici sundavá. Nebo paní, která mi vynadala, že koupu malou ve špinavém rybníce. Já teda nevím, ale mně to přišlo čisté… Všem jsem odvětila, že jim do toho nic není.
Buď v klidu:-) takových pitomců tu chodí:-)
Nic si z toho nedělej!Byl to nějaký zámindrákovaný krypl,který si léčí své problémy,tímto způsobem!
![]()
Nic si z toho nedělej!Byl to nějaký zámindrákovaný krypl,který si léčí své problémy,tímto způsobem!
![]()
![]()
sieta.m píše:
Mám 15-ti měsíční a přes ruku neplácám, nemělo by to žádný efekt, myšáka bych jí nevrátila. Děti v tomhle věku nevyhazujou věci natruc matkám,ale protože se jim to líbí, to, že něco uvedou do pohybu, že to spadne. Nicméně že pán byl trochu chabrus na nervy, o tom není pochyb.
Souhlasím, dítě jen zkouší, co se stane a samozřejmě ji baví, že se jí myšák vrací. Pokud tebe ne, tak bych ji myšáka sebrala. Pán by měl jistě kecy i k záchvatu, který by pravděpodobně v zápětí nastal
Jinak tě chápu, asi by mi taky vyhrkly slzy, jsem taková citlivka
. Zatím se mi nikdy nic podobného nestalo, ale chystám se zareagovat nějak jako Co je vám do toho a případně být ostřejší. Nic jiného na tyhle radili nezabírá ![]()
To my máme zase prcka co vyžaduje jak já říkám studenej odchov,(6týdnů) v kočárku jsme v těch nějvětších vedrech jezdili rozbalený, max v rozeplým bodyčku ale víc bych na něj nedostala aby mi neplakal celou vycházku a báby se div nekřižovali.. jedna mu sahala na kolínko aby si ověřila jestli je studenej… bych jí tu ruku nejradši urazila! zatím ale malej ani nenastydl ani nic jiného co nám předpovídali.. vím že jiná miminka chtějí teplo ale to naše robě je asi prostě horkokrevný
Andrejka__20 píše:
Mě se stalo něco podobného..teda ne s liskáním, ale s chlapemJdu si v klidu k baráku z prochajdy, 6-ti měsíční mimi mi spinká v korbičce, a když jsem se zohýbala pro nákup tak na mě začal okoloprocházející pán cosi mluvit. Tak jsem se otočila co že mi to vypadlo z kočárku nebo tak a on že „laskavě si strčte do toho kočárku teploměr, víte kolik tam je stupňů??? vždyť vy to mimino týráte!!!!“ A lamentoval a lamentoval…jsem stála s otevřenou pusou a když jsem se vzpamatovala jen jsem mu řekla ať se stará o sebe. Pak jsem to ořvala. Neumím na takové věci reagovat
a zbytečně si to pak beru osobně
Jinak scéna v obchodě dobrá sada, proč se ti lidi se*rou do jiných. A přijde mi že hlavně do maminek s miminkem, jak kdyby jsme byli snadnější terče nebo co:pocitac:
Přiznám se, že když bylo venku 34 ve stínu a viděla jsem venku černé kočáry bez větrání, tak jsem měla stochutí se zeptat na něco podobného,naštěstí jsem se ovládla
jenny.fields píše:sieta.m píše:Souhlasím, dítě jen zkouší, co se stane a samozřejmě ji baví, že se jí myšák vrací. Pokud tebe ne, tak bych ji myšáka sebrala. Pán by měl jistě kecy i k záchvatu, který by pravděpodobně v zápětí nastal
Mám 15-ti měsíční a přes ruku neplácám, nemělo by to žádný efekt, myšáka bych jí nevrátila. Děti v tomhle věku nevyhazujou věci natruc matkám,ale protože se jim to líbí, to, že něco uvedou do pohybu, že to spadne. Nicméně že pán byl trochu chabrus na nervy, o tom není pochyb.Jinak tě chápu, asi by mi taky vyhrkly slzy, jsem taková citlivka
![]()
. Zatím se mi nikdy nic podobného nestalo, ale chystám se zareagovat nějak jako Co je vám do toho a případně být ostřejší. Nic jiného na tyhle radili nezabírá
Já jí ho vracím zpět, aby se naučila nevyhazovat věci z kočárku, protože nám neustále vyhazuje pití i dudel a opravdu mě nebaví to co dvě minuty sbírat
. Jinak to nebyl žádný dědek, ale chlap tak kolem 40ti ![]()
debil to je, blbec je slabé slovo. Jediný pleskání po ruce u nás má nějaký výchovný efekt i když naprosto přesně vím, že ho to nebolí. Jinak bych ho neodnačila rvát žaluzie z balkónových dveří a lézt na pohovku kdy se mu zachce. Ale říct to někdo mě, asi by mě to vytočilo na maximum, ale stejně bych se okamžitě na nic nezmohla.
Jinak teda mě ještě dorazil ten příspěvek s tou „babkou“ v té školce jak vykládala dítěti, že jestli nepřestane, tak že mu vytrhá zuby. No, na to nemám ani slov. Rachejtle jedna.
katulka.k píše:jenny.fields píše:Já jí ho vracím zpět, aby se naučila nevyhazovat věci z kočárku, protože nám neustále vyhazuje pití i dudel a opravdu mě nebaví to co dvě minuty sbíratsieta.m píše:Souhlasím, dítě jen zkouší, co se stane a samozřejmě ji baví, že se jí myšák vrací. Pokud tebe ne, tak bych ji myšáka sebrala. Pán by měl jistě kecy i k záchvatu, který by pravděpodobně v zápětí nastal
Mám 15-ti měsíční a přes ruku neplácám, nemělo by to žádný efekt, myšáka bych jí nevrátila. Děti v tomhle věku nevyhazujou věci natruc matkám,ale protože se jim to líbí, to, že něco uvedou do pohybu, že to spadne. Nicméně že pán byl trochu chabrus na nervy, o tom není pochyb.Jinak tě chápu, asi by mi taky vyhrkly slzy, jsem taková citlivka
![]()
. Zatím se mi nikdy nic podobného nestalo, ale chystám se zareagovat nějak jako Co je vám do toho a případně být ostřejší. Nic jiného na tyhle radili nezabírá
. Jinak to nebyl žádný dědek, ale chlap tak kolem 40ti
Ale ona to nechápe. Když malá vyhazovala dudlík, tak jsem jí ho nedala, to samé s flaškou, napije se a pak už si s ní hraje a třeba i vyhodí, nevidím problém to dát pod kočárek. To by ses taky mohla uplácat a docílíš akorát toho, že když se bude vztekat, začne plácat ona vás, pač to bude pro ni norma.
Katulko, na mne takhle jednou začal řvát ožrala, co má papíry na hlavu na ulici, a jelikož bydlí proti nám a šel zrovna domů, tak se ten řev tahl čtvrtinou města. A to jsem jen Kubovi odmítla koupit něco v obchodě, už ani nevím co, ale když nejsou peníze, tak prostě nejsou. A vzhledem ke stavu jejich rodiny jsem tedy taky moc slušná nebyla ![]()
A pak nedávno ve vlaku, jen jsem usadila děti, uložila tašky nahoru a ujistila se že nespadnou nikomu na hlavu a paní u okénka na mne hned - tak jim snad sundáte boty, né? Tu polezou po sedadle, všechno zašpiní…
Ani sednou jsem si nestihla, abych se k nim vůbec dostala
Tak jsem se jí zeptala, zda mám staršímu odmontovat i kolena, protože je měl černý jak uhel a zda si vůbec můžu sednout. A že nohy mu můžu nechat, a proč bych nemohla sednout - ani jsem nedosedla a celé začalo znovu ![]()
Příspěvek upraven 02.09.11 v 21:48
Též jsem četla, že to vyhazování je normální, čili párkrát nechám vyhodit, nekomentuju a když to přestane bavit mě, tak už jí to nedám. ![]()
Každopádně chlap je blb a i když chápu, že je ti to líto, hoď to za hlavu.
sieta.m píše:katulka.k píše:Ale ona to nechápe. Když malá vyhazovala dudlík, tak jsem jí ho nedala, to samé s flaškou, napije se a pak už si s ní hraje a třeba i vyhodí, nevidím problém to dát pod kočárek. To by ses taky mohla uplácat a docílíš akorát toho, že když se bude vztekat, začne plácat ona vás, pač to bude pro ni norma.jenny.fields píše:Já jí ho vracím zpět, aby se naučila nevyhazovat věci z kočárku, protože nám neustále vyhazuje pití i dudel a opravdu mě nebaví to co dvě minuty sbíratsieta.m píše:Souhlasím, dítě jen zkouší, co se stane a samozřejmě ji baví, že se jí myšák vrací. Pokud tebe ne, tak bych ji myšáka sebrala. Pán by měl jistě kecy i k záchvatu, který by pravděpodobně v zápětí nastal
![]()
. Jinak to nebyl žádný dědek, ale chlap tak kolem 40ti
Chápe to, jen to někdy dělá naschvál. Už ho nikdy přede mnou nevyhodí, když ví, že se dívám. Většinou, když nastaví ruku, že něco vyhodí a já jí řeknu, že nesmí, tak to prostě nevyhodí. A dneska to zrovna musela udělat před debilem v obchodě ![]()
Hanule píše:
Katulko, na mne takhle jednou začal řvát ožrala, co má papíry na hlavu na ulici, a jelikož bydlí proti nám a šel zrovna domů, tak se ten řev tahl čtvrtinou města. A to jsem jen Kubovi odmítla koupit něco v obchodě, už ani nevím co, ale když nejsou peníze, tak prostě nejsou. A vzhledem ke stavu jejich rodiny jsem tedy taky moc slušná nebyla![]()
A pak nedávno ve vlaku, jen jsem usadila děti, uložila tašky nahoru a ujistila se že nespadnou nikomu na hlavu a paní u okénka na mne hned - tak jim snad sundáte boty, né? Tu polezou po sedadle, všechno zašpiní…
Příspěvek upraven 02.09.11 v 21:48![]()
![]()
Tak jsem se jí zeptala, zda mám staršímu odmontovat i kolena, protože je měl černý jak uhel a zda si vůbec můžu sednout. A že nohy mu můžu nechat, a proč bych nemohla sednout - ani jsem nedosedla a celé začalo znovu
Tak jsem se jí zeptala, zda mám staršímu odmontovat i kolena, protože je měl černý jak uhel a zda si vůbec můžu sednout. A že nohy mu můžu nechat, a proč bych nemohla sednout - ani jsem nedosedla a celé začalo znovu ![]()
To jsi ale řekla hezky
![]()