Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě je asi nejhorší, že neexistují světlé okamžiky, je to pořád stejný/stejně špatný. nejsou dny, kdy by se na mě jen tak z ničeho nic rozesmál, kdy by mě vzal kolem ramen nebo plácl po zadku, kdy by se mi něčím pochlubil, kdy by vyprávěl veselé zážitky z mhd. na to bych se zaměřila. jestli máte vlnky, střídání lepších a horších období, bude to spíš přirozený vývoj vztahu
@navy blue píše:
Podle mě je asi nejhorší, že neexistují světlé okamžiky, je to pořád stejný/stejně špatný. nejsou dny, kdy by se na mě jen tak z ničeho nic rozesmál, kdy by mě vzal kolem ramen nebo plácl po zadku, kdy by se mi něčím pochlubil, kdy by vyprávěl veselé zážitky z mhd. na to bych se zaměřila. jestli máte vlnky, střídání lepších a horších období, bude to spíš přirozený vývoj vztahu
Vesele zazitky z mhd? Probuh, je to chlap. Na takove historky jsou snad kamaradky, ne?
![]()
Ok, byl to blbý příklad, uznávám
kdyby řekl něco, cokoli, klidně o nemožném kolegovi, který ho naštval. kdyby vůbec nějak dal najevo, že v tom čase, co se nevidíme, někde je, něco dělá, s někým se setkává a něco si myslí. je to jako žít s konzervou. víš, že vevnitř něco je, že to možná vůbec není špatný, ale ať to obcházíš z který chceš strany, pořád jen studenej plech. kamarádky mám super, nebýt jich, práce a sportu, kde mám bezva partu, už dávno visím ve stodole
@Heboucka aha tak to celkem někdy i vypráví-když má náladu. A někdy i jen tak třeba začne doma tancovat, vrtět zadkem a tak…takový blbosti dělá…tak to je snad normální
. Jen ta krize byla dost dlouhá, že jsem uvažovala i o tomhle-ale možné je, že se takhle při krizi chová více lidí-jsou odtažití, nemluvní..no to já vlastně taky když jsem smutná nebo naštvaná ![]()
@navy blue píše:
přeju ti moc, abys našla jednou někoho do páru, jak si psala. Nechci ti brát iluze, ale u takových terapie nepomůže a když tak jen na chvíli. Oni mají špatnej hardware, a to se nedá tak lehce opravit.
@Heboucka píše:
Vesele zazitky z mhd? Probuh, je to chlap. Na takove historky jsou snad kamaradky, ne?![]()
Je vidět, že s takovými nemáš žádné zkušenosti, oni jsou mimozemšťani a to doslova a dopísmene.
@Hanney píše:
Je vidět, že s takovými nemáš žádné zkušenosti, oni jsou mimozemšťani a to doslova a dopísmene.
To souhlasim, chlap ktery parnerce vypravi o veselych zazitcich z mhd je vazne mimozemstan ![]()
Děkuju za podporu. iluze nemám, byla jsem 24 hodin před odstěhováním, když jsme se na té terapii domluvili. mám potřebu tomu tu šanci ještě dát. nemít děti, jsem pryč dávno. zajímavé je, že se první cca dva roky choval normálně, byl fajn - jinak bych si ho samozřejmě nebrala. moje ego nijak neutrpí tím, když si přiznám, že se překonal, protože holt sháněl ženu, aby měl jako všichni ostatní rodinu a děti, a že není cesty zpátky. naštěstí není první chlap v mém životě a já díky tomu vím, že nejsem ani nepoužitelná, ani vadná, ani nepřitažlivá ani neúměrně náročná na partnerovu pozornost.
@navy blue… jsi skvělá, máš v tom úplně jasno, oni se dokážou dost dlouho a přesvědčivě přetvařovat právě aby si "zajistli rodinu " ale uvnitř nich není nic, absolutně nic…prázdno. Zachovala sis zdravý sebevědomí a to je to nejdůležitější a nejtěžší v takovýmhle vztahu.
Ahoj holky, na tuto diskuzi jsem narazila náhodou a to, co tady popisujete, fakt není normální. Každý chlap sice nemusí být romantik, který ženu objímá a neustále jí opakuje, jak ji miluje, ale je normální, že přijde z práce, možná spíš mlčí, ale pak dá k dobru pár pracovních drbů a historek a když vás něco trápí, tak jeho to trápí taky, protože vás má rád. A aspoň jednou za čas má potřebu se přitulit a vidíte na něm, jak je rád, když ho za něco pochválíte. A občas pochválí i on vás a udělá vám něčím radost. Život v takovém chladu si nedokážu představit. Držte se, protože to musí být fakt psycho to snášet. ![]()
@navy blue taky moc držím palce a zároveň ti přeju ať jsi konečně šťastná
.Já pořád doufám, že doma schizoida nemám…ale jak píšeš, že byl normální dva roky…to je u nich jako normální? Já myslela, že ta jejich „tvář“ je trvalý vztah? Opravdu je schizoid? Máte to potvrzené od psychologa? A jakými testy-otázkama se to dá vůbec zjistit?
A abych si to ujasnila, schizoid teda ani nechce sex???
A je pořád jakože naštvaný???
Můj se mnou nespí 8 let. jestli to provozuje jinde, nevím, ale doma se toho vzdal bez sebemenšího pokusu to změnit. ten, kdo chtěl, jsem byla já. jeho vyjádření: „nemám to mezi prioritami“. diagnostikovaný není a ani to k ničemu nepotřebuju, stačí mi vidět, jak se chová. spíš než „jakože naštvaný“ je naprosto neprůhledný a emočně plochý. on se ani moc nevzteká, ani moc neraduje. můj schizoid se místy i před svými dlouholetými kamarády chová tak divně, že se i oni pozastavují, ale někteří jsou prý dobří společníci a postiženým manželkám nikdo nevěří, že jsou doma jiní. a taky někteří mají rádi sex, dokonce ho vyžadují. být tebou, tak se na tu diagnózu tak neupínám, ony jsou i jiné diagnózy, které by na něj třeba sedly, ale vždycky je to ten konkrétní chlap, kterého máš doma, máš s ním nějaký vztah, a buď s tím chceš nebo nechceš něco dělat. může se stát, že zjistíš, že s tím fakt nic dělat nejde, ale až tam ses ty zdaleka nedostala.
@navy blue no uvidíme, já doufám, že to bylo takové podivné „jen“ tou krizí…
ale určitý rysy toho určitě měl taky.
8let s tebou nespí???To je strašný, opravdud
. To tě obdivuju, to bych nezvládla a asi se z toho psychicky zhroutila. Nebo si našla milence, pokud by to bylo tak a nechtěla bych připravit děti o tátu
.I když kdo ví nakolik je tento vztah dobrý i pro ně. Když vidí, že tatínek maminku nepohladí, je odměřený..já myslím, že i ony to vycítí. Třeba když jsou tak malé tak ne, ale větší určitě.
Já vím, že máte pravdu, ale kdyby byl schizoid tak bych spíš přemýšlela o tom jestli má ten vztah cenu…takhle máme krizi a je to na dobré cestě, ale může se to stát znovu a prostě já se schizoidem žít nechci. Právě proto jak čtu, jak jsou ty ženský zdeptaný pak. A že vlastně s tím nejde nic udělat. Když vím, že je normální, tak mám alespoň naději na zlepšení. Šťastná jsem jak kdy…teď momentálně docela ano, ale minulý rok to třeba bylo uplně naopak.