Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych touto cestou slyšet názor na soužití s mužem schizoidní povahy tzv."studený odchov, manželství bez lásky, s mužem, s kterým nejde navázat citový vztah. Děkuji za každý příspěvek, zkušenost.
Dobrý den, já s tímto mužem žiji 18 let, nejprve jsem nechápala o co jde, myslela, že je chyba ve mně, dle psychologa je schizoid a ve mně chyba není, loni jsem odešla od něho, děti mám velké ale všichni odsoudili mne, nikdo nechápe, k jiným se chová normálně, v říjnu jsem se vrátila zpět domů, dům je můj ale nejde to, jsem na antideprasivech abych to vydržela, čekám jen až ted dcera zmaturuje a odejdu znovu, je to peklo, on nic nepřizná, on je normální, chyba je ve mně atd..úplně mne za 18 let soužití psychicky zničil, jsem hezká chytrá ženská, pracuji na úřadu a tak jsem dopadla!
Dobrý den 18 let manželé, napsala jsem to před chvílí jak to je..
@mersi72 píše:
Dobrý den 18 let manželé, napsala jsem to před chvílí jak to je..
A to byl stejný i v období zamilovanosti?
(Nic nehodnotím, jsem jen zvědavá)
o takové poruše slyším poprvé…a jak jsem si to vygooglila, nějaká naznáky má i můj partner…občas říkám „Že i na Antarktidě je tepleji, než u nás…“ on je někdy takový studený čumák… ![]()
Dobrý den, to právě byl, já jsem si ho vzala kvůli synovi, měla jsem za sebou manželství s mužem, který mne bil, měl jiné od toho jsem odešla, narazila na tohoto, myslela jsem, že je chyba ve mně, že se zamilovat nemůžu atd..až časem a manželstvím s ním zjistila jak to je, máme dceru 18 let, dům, takže držím jen kvůli dětem ale nedá se to vydržet, vím, že jsem si ho neměla brát ale byl hodný na syna..ted to vše vím!
O této poruše mi řekl psycholog, je to výchovou, porucha osobnosti, ten člověk Vás neoslovuje, nevyjadřuje city, emoce, vše jede ve stejné rovině a já jsem opak, člověk citlivý a život s ním mne změnil, on si to nepřizná a chybu hází na mne a pokud si to připustíte, tak Vás to zničí, ted už vím, že chyba ve mne není tak si to nepřipouštím ale málem mne zničil!
Pokud si člověk připadá, že ho vztah psychicky ničí, má plné právo odejít. Moc nechápu proč se k takovému partnerovi vracet, když už člověk jednou odejde - nebylo Vám bez něj lépe?
Dobrý den, máte pravdu, vrátiila jsem se, jelikož jsem odešla z vlastního domu, dcera zůstala s ním, bude letos maturovat, já nezvládla pocit, že jsem je tam nechala, že se o ně nestarám, kdybych byla sama s dětma, tak se nevrátím, jiné řešení tehdy nebylo, celé roky jsem se připravovala, že to udělám, odešla a sama to nezvládla, kdybych odešla s někým, tak mne podrží ale sama to nedala, od října jsem doma, jen spolu bydlíme, v květnu dcera zmaturuje, tak čekám a budu to řešit, ted se mi to potvrdilo podruhé, že to nemá cenu ale musím být silná, stát si za svým ikdyž mne přepadnout výčitky, že jsem měla vydržet, že jsou lidi na tom hůř..ale takvý život není život! Už bych to nikdy neudělala..pryč od takového člověka!
@mersi72 ..hodne slozite souziti, nevim jak moc se to u muze projevuje ale i tak..je to narocny
@mersi72 píše:šmajrá - proč to zkoušet a riskovat? myslíš, že se jako změní nebo co? Jestli Ti vyhovuje studený čumák, tak možná, ale já bych ho nechtěla ani zadara..
Dobrý den, chtěla bych touto cestou slyšet názor na soužití s mužem schizoidní povahy tzv."studený odchov, manželství bez lásky, s mužem, s kterým nejde navázat citový vztah. Děkuji za každý příspěvek, zkušenost.
To že jsou na tom lidé někde hůř přece neznamená, že kvůli tomu zůstanete dobrovolně v situaci která vám nevyhovuje. Asi jste za ty roky už hodně vydeptaná ![]()
Zkusila bych pomoc psychologa, plus požádala o psychickou podporu rodinu. Ono by třeba taky šlo bydlet jinde už teď a za dcerou do vašeho domu jen docházet. Přeju hodně síly, nenechte se semlít - škoda vlastní život jen přežívat. ![]()