Schizoidní manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1256
20.1.15 12:53
  • anonymní: děvče, ty rysy má čas od času každej, neřeš to tolik. milence bych si ráda pořídila, ale asi na to nemám povahu. a do psychického zhroucení mi moc nechybělo. to, že je mi teď relativně dobře, je vykoupené tím, že jsem se k němu naučila chovat stejně nemožně, jako se on chová ke mně, což je samozřejmě dlouhodobě neudržitelné, protože proč pak spolu vůbec být?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.15 13:08
@Hanney píše:
Je vidět, že s takovými nemáš žádné zkušenosti, oni jsou mimozemšťani a to doslova a dopísmene.

Ono pořídit si při plném vědomí auto o kterém vím, že se v něm nesvezu je také velmi zajímavá diagnóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Heboucka
20.1.15 13:16
@navy blue píše:
Můj se mnou nespí 8 let. jestli to provozuje jinde, nevím, ale doma se toho vzdal bez sebemenšího pokusu to změnit. ten, kdo chtěl, jsem byla já. jeho vyjádření: „nemám to mezi prioritami“. diagnostikovaný není a ani to k ničemu nepotřebuju, stačí mi vidět, jak se chová. spíš než „jakože naštvaný“ je naprosto neprůhledný a emočně plochý. on se ani moc nevzteká, ani moc neraduje. můj schizoid se místy i před svými dlouholetými kamarády chová tak divně, že se i oni pozastavují, ale někteří jsou prý dobří společníci a postiženým manželkám nikdo nevěří, že jsou doma jiní. a taky někteří mají rádi sex, dokonce ho vyžadují. být tebou, tak se na tu diagnózu tak neupínám, ony jsou i jiné diagnózy, které by na něj třeba sedly, ale vždycky je to ten konkrétní chlap, kterého máš doma, máš s ním nějaký vztah, a buď s tím chceš nebo nechceš něco dělat. může se stát, že zjistíš, že s tím fakt nic dělat nejde, ale až tam ses ty zdaleka nedostala.

Coze to??? 8o 8o 8o Tak on s tebou 8 let nespi a ty resis, ze te neobjima a nepovida ti vesele historky z mhd? :roll:

K cemu zachranovat mrtve manzelstvi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1256
20.1.15 13:35

Anonymní se ptala: „Holky, napište, prosím, pár příkladů, jak se takový schizoid projevuje…“. tak jsem jí to napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
20.1.15 13:50
@Therminal Earth píše:
Ono pořídit si při plném vědomí auto o kterém vím, že se v něm nesvezu je také velmi zajímavá diagnóza.

Nemáš tak úplně pravdu, protože se svežeš, akorát věříš, že to bude tak dál nebo aspoň, že to nebude tak, že budeš jen leštit, makat a nic z toho…
samozřejmě zůstávat v nefunkčním vztahu je diagnoza.

• Citovat
  • Upravit
Heboucka
20.1.15 13:51
@navy blue píše:
Anonymní se ptala: „Holky, napište, prosím, pár příkladů, jak se takový schizoid projevuje…“. tak jsem jí to napsala…

A odpovis mi, proc resis objimani a vesele prihody z mhd, kdyz spolu 8 let nespite? 8o

• Citovat
  • Upravit
1256
20.1.15 13:59

Nic tu neřeším. jsme ve fázi posledního pokusu s tím něco udělat - a oba se ho aktivně účastníme. nikam bych nepsala, kdyby tu nepadl ten dotaz. to, co jsem tu popisovala, jsou moje zkušenosti, které nezjištně předávám ostatním, nestěžuju si a radu nežádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
20.1.15 16:14

Holky, podobně se projevuje i Aspergerův syndrom. Mám o něm „nastudováno“ docela dost a řekla bych, že je to podobná diagnoza…Zkuste mrknout sem: http://www.dobromysl.cz/…-syndrom.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibi1970
20.1.15 19:52

...pokračuje to dál

Ahoj Navy, vloni jsem si zde vylévala duši, doufajíc, že od toho zde jsou stránky k tomu určené. Pár děvčat mě zkrouhlo, nicméně, dala jsem pauzu, nevím kolik jim je a ani netuším, kolik toho mají za sebou, ale „psali“ jako hotové profesionálky. No nic. Jen mě vadí, že se někdo montuje do diskuse dvou lidí! Navy, jsem také ve fázi posledního pokusu, už mě to nebaví, nemám na to sílu, obzvlášť na jeho shazování, lhaní a povýšené chování!!! Jsme tu jen jednou, nemá smysl /pro nikoho/, abychom něco neustále řešili do kola! Schizoid si stejně dělá co chce, prostě dělá a nikdo s tím nehne, ani náhodou!! Nikdy o nás nebude stát, nikdy nás nebude přemlouvat a nejlépe - chce žít sám. Ano, byla jsem naivní, než jsem zjistila diagnosu! Hlavně se umí přetvařovat a to je moc těžký, odhalit kdy přesně se přetvařuje a kdy to myslí vážně /v 90% to vážně nemyslí/. Já se poseru, fakt. Je mě 44, poznala jsem hodně dobra a hodně zla, ale takové zklamání s chizoidem??!! To nikdy!! Je to zvláštní druh zklamání!! Chtěla jsem mu pomoci, ale nestojí o to, dělá si co chce! Jen jsem nepochopila, proč si schizoidi hledají ženy?? Proč??

• Citovat
  • Upravit
1256
20.1.15 20:42

Ahoj bibi, ahoj kolegyně, sestro v neštěstí :-) asi chtějí zapadnout, asi chtějí děti, asi nevědí, jak to s nimi je těžké. můj muž naštěstí aktivně neškodí, ve spoustě věcí funguje, ale holt je jaký je. taky jsem mu chtěla pomáhat. byl chudáček introvertní, vystresovanej z práce, depresivní, bolely ho záda. teď už se starám převážně sama o sebe a ušetřím spoustu energie. přeju ti, aby ses od něj dokázala odizolovat pořádně tlustým sklem, přes které ho sice uvidíš, ale nebude ti moct ublížit.
když jsem svému muži v létě řekla, že se chci odstěhovat, největší starosti mu dělalo, jak se zvládne postarat o děti (kdo jim bude jako kupovat oblečení???) a že mu to bude trapné před jeho mámou a bráchou. no, taky názor. ale teď v té poradně se fakt snaží, to musím uznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
20.1.15 21:32

A holky jak je možný že ze začátku takový nebyli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
20.1.15 22:33

Těžko říct, třeba nejdřív balili matku svých budoucích dětí a pak se zamilovali? to člověk dokáže věci…navíc na začátku vztahu není tolik zátěžových situací, je to všechno růžové, fůra času na všechno, nelítáš kolem dětí. mně by třeba nevadil mlčenlivý manžel, já se nepotřebuju s chlapem vykdákávat, ale to, že nemluví, ani když by měl, zjistíš až časem. pár let máš za to, že je prostě dobrý posluchač :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
21.1.15 11:33

@valkil napsala bys, co to bylo? já teda ani zpětně nedokážu na nic přijít. jen snad na samém začátku to trošku vypadalo, jako by se bál na mě sahat, ale to není nic divného, to se mi stávalo s chlapama obecně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
21.1.15 16:51

Holky, @bibi1970 @navy blue seberte odvahu a podívejte se pravdě do očí, ať je jakákoliv. Oni jsou takoví a nezmění se, změnit se musíte vy, to je jediná záchrana, jediné východisko.

• Citovat
  • Upravit
1256
21.1.15 17:46

@Hanney máš s rozchodem s takovým týpkem osobní zkušenosti? zatím žádné podrazy nedělal, ale trochu se bojím, že by to mohlo přijít. a jelikož je schopnej, byl by v tom dobrej. o jednom takovém případu, kde opouštěný chlap vůbec nebral ohled na dítě, píše p. novák v mé oblíbené knize „proč se mnou nemluvíš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí