Schizoidní manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
10.4.16 14:10

@navy blue A tobě to není líto, když k tobě se chová chladně a k tvým kamarádkám pak úplně jinak? Mě to právě vždycky mrzelo a mrzí dodnes. Jinak jak říkáš, ani jedna z mých kamarádek by ho domů nechtěla, protože jak říkáš, oni „vědí své“ a jednou jsem taky zažila hrozně trapnou situaci, kdy u nás spaly dvě moje kamarádky a jak to tak bývá, dlouho do večera jsem povídaly a on pak přišel a začal zuřit, že chce jít spát. No, hrůza!
Jinak s těmi dětmi máš určitě pravdu. Děti hladí, tulí se k nim, hladí je - nechápeš, kde se to v něm bere. I ke zvířatům se chová moc hezky.
Takže když to shrnu - k mým kamarádkám se chová hezky, k dětem taky, ke zvířatům taky…jen ke mně jako by to stálo za prd, tak není divu že jsem chybu hledala u sebe :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
10.4.16 20:51

@Uzasitakyschizoidka už mě to nemrzí. kdysi, dřív, mi to vadilo. já se ale taky na návštěvy směju a povídám si s nimi, zatímco když jsem s ním sama, většinou bys nepoznala, kdo z nás dvou je schizoid. mluvím s ním na půl huby, přesně jako on se mnou. nelíbí se mi to, ale na nic lepšího jsem zatím nepřišla. když vypadá otráveně (přesněji ještě otráveněji než obvykle), nezkoumám, co se mu stalo, prostě ho ignoruju. pak třeba za dva týdny náhodou zjistím, že někde ležel nějaký papírek od bonbonu nebo podobnou ptákovinu. protože on milostpán neumí téměř nikdy normálně slušně říct, co by chtěl, případně co mu vadí. je přesvědčený, že přece musím vědět, co a jak. jednou se díval, jak sekám trávník (mě to baví, dívání samo o sobě by nevadilo). sice skoro nemrkl, ale já jsem věděla, že je vzteky bez sebe, akorát jsem nevěděla proč. on ty negativní emoce vyzařuje a úplně s nimi zamoří okolí. celou dobu beze slova nasupeně čučel. tak jsem se ho pak šla zeptat, co se děje. nejdřív dával najevo, že přece není možné, abych nevěděla. posléze z něj vylezlo, že když je plný koš, sekačka se houpe a neseká úplně rovně. normální člověk by mě zastavil, vysvětlil, já bych si to vysejpala dřív a oba bychom byli spokojení. já si ráda nechám poradit, ale on je fakt marnej.
no a co je největší pastička, to je podle mě situace, kdy se jednou za uherský rok zachová normálně, a ty si to pak uložíš do pokladnice své mysli a po večerech se s tím těšíš, a už vůbec nejsi schopná si uvědomit, že jiné ženské s jinými chlapy to mají několikrát denně a ještě s úsměvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 23:10

Ten „muj“ je nastesti uz ex. Byla jsem stejny pripad jako @Uzasitakyschizoidka zila jeho zivot a verila tomu, ze jeho nalady jsou moje chyba. Kdybych se chovala lip, tak bych si zaslouzila jeho lepsi okamzik. O nase dite se staral, ale az s odstupem casu si uvedomuji, ze i ono se muselo porad snazit aby se zavdecilo. Nikdy nase dite neuhodil, ale vyraz tvare, mlceni, ignorovani vypovidalo vse. Pro nase okolo mel charisma, jakoby se vsichni snazili, aby patrili do jeho kruhu. Jeho zase zajimalo co si o nem okoli mysli, nesnesl by aby jim ukazal nejakou nedokonalost. Nakonec si nasel milenku, vnimal to jako selhani, ale omlouval tim, ze jsem ho k tomu vlastne donutila, protoze jsem takova a makova a kdybych byla??? tak by se nic nestalo. (Ja blba tomu tenkrat i verila). Ted se mi spis vyhyba, jsem nema vycitka jeho zaskobrtnuti, coz nesnese.

• Citovat
  • Upravit
1259
11.4.16 09:28

Pro anonymní s EX schizoidem: jak se tvůj muž chová k dítěti po rozvodu? já s ním zůstávám částečně i proto, že mám pocit, že takhle ho můžu mnohem víc „korigovat“, než kdybychom je měli třeba ve střídavce. připadá mi, že se ode mě spoustu věcí ve výchově naučil, samozřejmě jen pozorováním, ne že bych mu do toho nějak žvanila, a nemám moc chuť mu je nechávat napospas, i když on se podle mě velice snaží být dobrý otec. bohužel v jeho případě to obnáší poměrně dost cepování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.16 13:50

Jak tady často píšete o tom, že tedy žádná medikace na schizoidy nezabírá a obvykle jsou pak na antidepresivech lidi z okolí, tak v jeho okolí teda nevím o tom, že by někdo jedl AD, ale jeho rodiče i sestru jsem často vnímala tak, že vlastně ani nevím kdo tam je z koho blázen, nebo jestli to mají nějak vrozený. Jeho máma se vlastně jen od rána do večera přesvědčuje o tom, jak je dnes krásný den, jak je všechno okolo krásné, pořád medituje, věnuje se alternativní medicíně, reiki, dělala i černou magii, jeden čas už byla opravdu blázen nebo byla někde na hranici před zavřením do blázince. A jeho sestra má vystudovanou psychologii, ale když jí asi napotřetí přijímali na univerzitu, řekli jí, že to zřejmě chce studovat hlavně sama kvůli sobě, což ji nesmírně urazilo, ale my všichni jsme věděli, že mají pravdu. Otec je despota, ale spíš takovej skrytej, navenek se k nim choval celkem hezky, hlavně je zahrnuje penězma.
Jenže ačkoliv mají v rodině schizoida, nikdy to nikdo z nich tak podle mě nebral, dodnes možná takové slovo nikdy ani neslyšeli nebo si to třeba jen nechtějí připustim, to netuším. Jeho máma říkávala, že je přecitlivělej a ségra říkala, že to dub. Takže takhle oni ho hodnotí. Psychické problémy mají taky, i když jiného charakteru a nevím, kde k tomu přišli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
11.4.16 14:02

@Uzasitakyschizoidka proč by taky měli? od chlapa se jaksi neočekává, že bude své matce a sourozencům projevovat něžnost, jaká se obvykle projevuje ženě, že s ní bude spát, že s ní bude sdílet své pocity. chlap se v dospělosti odpoutá a založí si svoji rodinu, ta to pak schytá. můj schizoid se své mámě do telefonu představuje příjmením. když něco potřebuje, postará se, vnoučata jí vozí, je vidět, že o ni má starost. je to vlastně hodnej syn, ale v životě jsem neviděla, že by jí dal pusu, vlastně ani že by se jí jakkoli dotkl. to mi na antidepresiva připadá dost málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.16 14:09

Co mě u toho mého schizoida tak drží, je právě ta je komplikovaná osobnost - teda přesněji řečeno, ne to, že je takový, ale přes všechny negativní vlastnosti, který jsou s tím spojený, on má hrozně moc dobrých vlastností, za který ho prostě mám ráda. Beru to tak, že nikdo není dokonalý a je pravda, že když jsem s ním žila, byla jsem někdy taková citově otupělá, což byla určitě obranná reakce na jeho chování, ale myslela jsem si, že mě to strašně zocelilo, tedy až do té doby, než mě to zase položilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.16 14:21

@Ellusa Ostatní ho vnímají asi jako podivína, tichýho člověka, ale vím, že spousta lidí, kteří s ním třeba spolupracují, ho mají rádi.
Někdy je k někomu z nepochopitelných důvodů nepříjemnej, ale když si sám někoho váží, je k těm lidem příjemný. Nevím, jestli tím sám něco sleduje a třeba si uvědomuje, že je někdy bude potřebovat, nebo jestli takové věci ani není schopný dopředu nějak promyslet. Ale ve svém okolí má pár lidí, ke kterým se chová slušně a hezky. Ale zase je to ta jeho rozpolcená povaha - někdy je na někoho hnusnej, jindy na někoho jinýho milej - a žádný logický vysvětlení to nemá.
A zase mě by mohl úplně zavrhnout, po tom, co jsem si našla milence. Dost mužů by reagovalo tak, že by o mně nechtěli už ani slyšet, ale on se ke mně pořád chová hodně citlivě, řekla bych, což je právě u schizoida strašně zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.16 14:31

@navy blue Můj partner mě na rozdíl od toho tvého kvůli pořádku nikdy neterorizoval, vlastně na mě neměl jinak vůbec žádné nároky. Kamkoliv mě pustil, nepotřeboval mít doma navařeno, zkrátka si žil po svém. V jistém mi to i vyhovovalo, ale prostě ten chlad z jeho strany, náladovost a často nechuť cokoliv podnikat společně, jako třeba jet do bazénu, k vodě, nebo někam za kulturou, to mi vadilo nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.16 14:39

@Ellusa @navy blue Jeho chladného chování vůči mně si spíš všímali úplně cizí lidi, to je fakt. Jako třeba že si ke mně nesedl, když jsme byli někde ve společnosti, že mě pomalu ani nepozdravil, když přišel nebo odešel, že když mi chtěl říct, abychom už šli domů, počkal si, až to nikdo neuvidí a dělal na mě rukou jakési posunky. Nebo nad čím se pozastavuje hodně lidí, tak to jsou situace, kdy jsme třeba byli někde ve společnosti nebo na návštěvě a on se do diskuze nikdy nijak nezapojoval, ale přemýšlel si nad něčím svým a pak do ticha vytáhl z rukávu doslova eso - a zeptal se úplně mimo mísu třeba svého otce na nějakou pracovní záležitost. To jsem šla vždycky do vrtule a ostatní do kolen:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
11.4.16 15:31

@Uzasitakyschizoidka to bude nějaké nedorozumění, nepsala jsem, že mě kvůli pořádku terorizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.16 16:13
@navy blue píše:
@Uzasitakyschizoidka když vypadá otráveně (přesněji ještě otráveněji než obvykle), nezkoumám, co se mu stalo, prostě ho ignoruju. pak třeba za dva týdny náhodou zjistím, že někde ležel nějaký papírek od bonbonu nebo podobnou ptákovinu. protože on milostpán neumí téměř nikdy normálně slušně říct, co by chtěl, případně co mu vadí. je přesvědčený, že přece musím vědět, co a jak.

Tak já to asi vyvodila opravdu nějak omylem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.16 21:49

@Ellusa Mně taky připadá, že jiný holky tady popisujou mého bývalého:-D Oni jsou fakt ve spoustě věcech jak přes kopírák. Když se má nevěra provalila, bylo mu mizerně, brečel, ale přesto mě pořád volal a hodně jsme si toho řekli (během jednoho dne asi víc než za celých dvanáct let, asi si to umíš představit). A pak mi taky říkal, že lepší ženu, než jsem já, nikde nenajde. Pak mu to ale nějací kamarádi vytloukli z hlavy (logicky mu říkali to, co by udělal každej kamarád), on si koupil posilovací stroje, začal sportovat, nakoupil si knížky o erotických masážích a připravoval se na své nové zákaznice nebo partnerky nebo já nevím koho:lol: :lol: :lol:
Se mnou se ale podle mě nikdy nesnažil manipulovat, to spíš já - i když já ho třeba chtěla opravdu jen někam popostrčit, ani si nemyslím, že v můj prospěch. Ale něco z jeho chování a jednání třeba nedokážu rozlousknout dodnes - vůbec nevím, proč je k někomu milý a k někomu ne, pořád jsem se snažila najít klíč k tomu, proč ty rozdíly dělá. Ale možná na tom něco bude, že z koho cítí nějaký užitek, k tomu se prostě chová hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.16 16:56

@navy blue Anonymní s EX: když jsme se rozcházeli, tak bylo naše dítě v pubertě, teď je na VŠ. Stýkají se minimálně, občas si zavolají. Exovi stačí vědění, že je jeho dítě ok a nemá potřebu se s nim scházet 2× týdně. Naše dítě si už zvyklo.
ALE od společných přátel se dozvídám, že se ex našim dítětem pochlubí a kdyby nevěděli jaká je skutečnost, tak z jeho řečí si myslí, že máme minimálně střídavku.

EX má teď další děti a jeho přístup se nikterak nezměnil. Dril a řád na prvním místě.

• Citovat
  • Upravit
4
4.5.16 00:07

Zdravím do diskuze,
jsem moc ráda, že jsem konečně pochopila s kým to už 14 let žiju! Trochu pozdě, tedy, ale přece… Mohu se zeptat, NavyBlue, jak to s vámi dopadlo, když jste zkusili tu terapii? Mám totiž doma úplně stejný exemplář, i když Vy už ho možná ani nemáte… Já kudy chodím tudy přemýšlím co dál, jestli odejít, a to máme malé děti nebo jestli s tím svým bláznem zůstat. Já to tušila, že je to diagnóza, dělala jsem si z toho legraci a přičítala jsem to také profesionální deformaci (je právník). Terapii jsme zkusili, ale bohužel jí nakonec bojkotoval, že prý nemá čas. Tak se chci zeptat, zda to k něčemu bylo. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí