Schizoidní manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
801
29.5.16 11:31

Přesně, toho mého opustila máma v osmi letech, po rozvodu ho měl v péči otec a fakticky se starala hlavně babička. Děti má podle mě rád, ale je to láska s ručením omezeným - skoro nic s nima nepodniká, jenom na můj nátlak. Mě nazývá šílenou výletářkou, když chci, abychom o víkendu s dětma někam jeli. Naštěstí děti rostou a nastává doba, kdy to s nimi zvládám, aniž bych se musela doprošovat, aby s námi milostivě někam jel. Svůj svět má - je to počítač.. hraje a hraje už i syn (5 let). Z toho nemám radost, ale když to časově koriguju, tak neprudím, už tak máme hodně třecích ploch. Někdy jsem zralá bouchnout dveřma, někdy si říkám, že jsou i horší.. plácám se v tom.
anonymní Adrï.
Cha, tak už nejsem anonymní, v editaci se mi nepodařilo se zanonymnit.. nevadí, píšu pravdu a anonymitu jsem zvolila proto, kdybych někde nechala noťas a on si to přečetl.

@bibi1970 píše:
@Uzasitakyschizoidka Ze vsech schizoidu zde v diskuzi, je Tvuj jako dvojce meho schizoida, absolutne!! Krasne to popisujes…
Ja obnovenou diskusi nasla az dnes, ale to nevadi, alespon mam co cist, pak pisnu.
Musim ale reagovat hned na to, zda nejakou jinou bude treba „milovat vic“, ne, nebude, on ma vsechno nastaveny presne, zadne vybocovani - nic takoveho!!
A co ma uvnitr?? Uvnitr ma svuj svet, svuj krasny svet… obcas se hodi do introspekce a je mu tam dobre. Nejsem psycholog, ackoliv diky nemu jsem psycholog amater a to neni zas tak spatny, vim veci, co jsem nikdy ani netusila.
V rannem detstvi nemeli lasku, od matky, tedy povetsinou od matky, tak se uzavreli do sebe a nic, fakt nic je nedokaze rozhybat. S potomky maji celkem pekne vztahy, co jsem cetla a slysela, jelikoz jsou jim schizoida podobni, muj hrozne pouziva treba zdrobneliny pro kamarady a spoluzaky /nestykaji se/…
No, napisu zas priste, to bylo v rychlosti… ahoj zatim
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibi1970
4.6.16 10:58

Můj už má velké děti, opravdu dospěláky, ale když pisknou, tak letí, ale to se chová takto poměrně ke všem, kteří jsou v jeho okruhu známých. Když ho o něco požádám já, trvá to i několik měsíců, tak jsem se naučila nežádat, jsem odjakživa samostatná jednotka, tak s tím nemám problém. Máme také velmi mnoho třecích ploch! Já si kolikrát říkám, jak to proboha zvládám, když ještě ke všemu v práci mám psycho! Ale možná mám trénink, rodiče mě dost mastili a já se naučila nehroutit, já nevím…
Když má schizoid své dny a snaží se prudit, odpovídám mu buď stejně a nebo si dám sluchátka a už nemá šanci, to ho vždy dostane, tak se snaží různě lísat a tak - vůbec nereaguji… Děvčata, jak Vy řešíte jejich pruzení??
A výlety - no to je samostatná kapitola, taky nikam nechodíme /společně, jakože třeba na pivko/, no výlety, to ani náhodou, prý je to ztráta času, jen jednou za rok dovolená, na to samé místo… Ale platí to on, tak nic neříkám.
No, je toho spousta, třeba to, jak jezdí za svoji ex přítelkyní a do morku kosti lže, že se vůbec nevídají. Tak o tom příště…

• Citovat
  • Upravit
Hanney
4.6.16 13:29

@bibi1970 pokud ho bereš takovýho jaký je a si opravdu v pohodě, je to ok, jinak zůstávat ve vztahu s člověkem s poruchou osobnosti a nějak psychicky strádat je velice nezdravý přístup a důkaz o úplné absenci sebelásky.

Jinak jak píšeš, že tě rodiče mastili a že si zvyklá na ledacos znamená, že rodiče s velkou pravděpodobností nerespektovali tvé hranice a tudíž si zvyklá je posunovat. Pozor, aby jednou „ten tvůj“ tu hranici neposunul až někam, kde už být neměla. To je právě největší riziko soužití s takovými požkozenými lidmi.

• Citovat
  • Upravit
13021
4.6.16 15:17

@bibi1970 a to by mě zrovna zajímalo a asi bych neskousla že jezdí za ex přítelkyní :think:.A proč nevezme i tebe???

No nevím mě se neptej, já to s ním „nevydržela“-nebo možná spíš on se mnou když si našel jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.6.16 20:45
@bibi1970 píše
Když má schizoid své dny a snaží se prudit, odpovídám mu buď stejně a nebo si dám sluchátka a už nemá šanci, to ho vždy dostane, tak se snaží různě lísat a tak - vůbec nereaguji… Děvčata, jak Vy řešíte jejich pruzení??

Mne se nejvic osvedcil pristup z knizky Proc se mnou nemluvis - nezavisle, ale mile. Delam ze jeho vystupy nevidim, chovam se jakoby nic. Kdyz prudi, usmeju se, pohladim ho, reknu „dobre“ nebo neco neutralniho a odejdu - nedavam mu hlavne zadnou zaminku abych ja byla ta spatna, o to jim jde!!! :-). A hlavne si to neberu osobne, vim ze to neni moje vina, moje kebulka je v poradku. Kdyz je to tezky, opakuju si ze je to jeho problem, a on s nim nechce pomoct, ja jsem v nem nevinne, pomaha to.

Ale ten rok se na sebevědomí podepsal, to mi doslo az v poslednich dnech, budu na tom muset pracovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibi1970
5.6.16 10:27
@Hanney píše:
@bibi1970 pokud ho bereš takovýho jaký je a si opravdu v pohodě, je to ok, jinak zůstávat ve vztahu s člověkem s poruchou osobnosti a nějak psychicky strádat je velice nezdravý přístup a důkaz o úplné absenci sebelásky.Jinak jak píšeš, že tě rodiče mastili a že si zvyklá na ledacos znamená, že rodiče s velkou pravděpodobností nerespektovali tvé hranice a tudíž si zvyklá je posunovat. Pozor, aby jednou „ten tvůj“ tu hranici neposunul až někam, kde už být neměla. To je právě největší riziko soužití s takovými požkozenými lidmi.

Já vím, jsem padlá na hlavu že s ním jsem, honí se mi v hlavě rozchod, myslím že toto nemůžu vydržet, jelikož lepši to být nemůže, maximálně se jeho stav bude zhoršovat+jeho věk. Je nutno vzit v potas i to, že nikdy nevím, co se mu honí v hlavě, jednoho dne mu může přeskočit a sáhne třeba po kudle, fakt jsou tito jedinci nevyzpytatelni. Nemusí, ale může…
Ano, rodiče nerespektovali nic, natož moje hranice, na mě se to podepsalo a já si to uvědomuju, pro jsem taková jaká jsem. Je to všechno smutný a já to takhle nechci.
Jsem si vědoma, že s tím něco musím udělat, vztah mi nic nepřináší a to jsem hodně skromná. Holky, on mi ani nekoupí zmrzlinu, nic, bere to tak, že když u něj bydlim, mám si to koupit prý sama, že mám výplatu sama pro sebe. Máme společnou kasu a na večeři jít prý můžeme, ale zaplatí se to ze společného. To jsem odmítla, to je fakt hnus. Jako většina schizoidů je navíc i lakomej. /Peněz má dost-dědictví/
Já se ho neprosim a neškemrám, nechce, tak nechce…

• Citovat
  • Upravit
13021
5.6.16 10:31

@bibi1970 to mě moc mrzí ale opravdu tohle asi není nejlepší chlap pro tebe :(!Jako to i ten můj mi zmrzlinu normálně koupil, nebo i na večeři pozval-i když jsem řekla já že chci na večeři většinou-nikdy mi to nevyčetl nebo jen z legrace třeba, že si to pak odpracuju jinak :roll:. Ale tohle…no nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibi1970
5.6.16 10:59
@ametyst píše:
@bibi1970 a to by mě zrovna zajímalo a asi bych neskousla že jezdí za ex přítelkyní :think:.A proč nevezme i tebe???No nevím mě se neptej, já to s ním „nevydržela“-nebo možná spíš on se mnou když si našel jinou.

Tak nyní už konečně napíšu o té ex přítelkyni, nemohla jsem se k tomu vůbec dokopat.
Musím tedy podotknout, že jsem fakt netušila, že on v sobě vzah nemá vyřešený, on ji velmi miloval, velmi, ona ho opustila, jelikož to zkrátka už nedala, nuda a bordel v baráku, byli spolu asi osm let. V domě byla i její dcera, kterou on zbožňuje do dnes. Dcera není spolecná.
Pak nastal prodej domu a oni dvě se vrátili do domoviny. To už jsme byli spolu a on o ex mluvil nepěkně, no nic, řekla jsem si tehdy ok a vubec jsem nad tím nepřemýšlela a věnovala se nám a dění kolem nás, bylo tehdy dost starostí a zařizování, do toho mi těžce onemocněla máti, tak ještě péče o ni.

No, tak jsem mu oznámila, že až si tam vyřeší svoje srdeční záležitosti, že s ním jezdit budu, křižuje se, že tam nic nemá, ale že já mám v hlavě přeludy.
Jinak to vůbec už neřeším, on mi za to nestojí a už tak je to s ním složitý!
Díky děvčata za přečtení a za upřímnost a díky za tyto skupiny, kde to člověk může probrat :kytka:

Příspěvek upraven 05.06.16 v 11:41

• Citovat
  • Upravit
bibi1970
5.6.16 11:08
@ametyst píše:
@bibi1970 to mě moc mrzí ale opravdu tohle asi není nejlepší chlap pro tebe :(!Jako to i ten můj mi zmrzlinu normálně koupil, nebo i na večeři pozval-i když jsem řekla já že chci na večeři většinou-nikdy mi to nevyčetl nebo jen z legrace třeba, že si to pak odpracuju jinak :roll:. Ale tohle…no nevim…

Jsem taková trošku k@áva, on ho nikdo neměl rád, mám na mysli zbytek rodiny, sourozenci a tak. No a já se do něj zamilovala a chtěla mu to „vynahradit“, víš jak to myslím…
Když jsem zjistila jak je to s tou jeho ex, tak jsem si chtěla dát přes držku. No jo, není všem dnům konec, já to myslela tak šíleně dobře, ale asi to fakt nepůjde… 8o

• Citovat
  • Upravit
1
31.7.16 13:48

Hezký den Vám všem. Nemám sice manžela, ale přítele. Scházíme se pravidelně víc jak 10 let a dalo by se říci, že jsme něco jako „víkendoví manželé“. Teprve nedávno jsem objevila diagnozu „schizoidní porucha osobnosti“. Tuto poruchu jsem zjistila u svého přítele. Projevuje se naprosto stejně, jak zde mnozí, kdo mají zkušenosti s partnerem s toutu diagnozou, uvádějí. Cítila jsem podvědomě, že v něm není něco v pořádku a i on to tak vnímá. Já jsem člověk hodně citlivý a beru již pár let antidepresiva, protože jsem za ta leta se začala utápět v depresích, že já mám problém, protože se nechovám tak, jak on by chtěl. Píšu jen okrajově, ale svým způsobem dnes ze mě spadl balvan, protože jsem si teď jistá, že stres, který prožívám, není způsobený tím, že bych byla já špatná, ale že je to tím, že jsem stresovaná ze strany partnera. Dnes jsem si uvědomila, že je psychicky nemocný a konečně chápu, proč se chová tak, jak se chová a že za to vlastně ani nemůže. Je to velice těžké s takovým člověkem vyjít a žít v takovém citovém chladu. Dost často to nezvládám a uvažuji, že se s ním už nebudu scházet. Na druhé straně je mi ho líto a taky cítím, že k sobě máme nějaké pouto, protože jsme spolu „nebo spíš vedle sebe“ již dlouho. I když nežijeme jako manželé a on si drží odstup, cítím, že i přes ten jeho chlad je se mnou rád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
31.7.16 16:33

@svetlla super, ze už víš, kde je chyba. Ted se musíš rozhodnout, co od života chceš. Jestli rodinu a deti, tak mu dej sbohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.16 16:52

Jo, taky jsem se tom s takovým partnerem plácala a bylo to peklo na zemi, peklo, fakt. Napřed mi přišel zajímavý. Byl hezký, chytrý, měl neobvyklé koníčky a krásně se mi s ním povídalo.
Ale pak přišla ke slovu jeho povaha se svým sobectvím, nevyrovnaností, přelétavostí, někdy záchvaty vzteku, závislostí na PC, potřebou samoty a různých bizarností, neustálou kritikou, kdy mu vadili lidi, jak já vypadám nebo co dělám a k tomu jeho švihlí příbuzní (matka psychotička, babka epileptička).
Pak jsem ho kopla do zadku. Jen jsem litovala, že jsem to neudělala dřív.
Dnes je ženatý a lituji jeho paní. Mají dítě s ADHD, on je jí nevěrnej, kdykoliv má příležitost, často si jezdí ujasnit, jestli ještě chce s nimi být třeba na půl roku do zahraničí, aby měl klid… no prostě paráda, vždy si musím pogratulovat, že jsem našla sílu ho opustit.

• Citovat
  • Upravit
1268
6.8.16 16:50

@svetlla ty jsi taky dobrej kamikadze… léta citově strádáš, cpeš se antidepresivy a teď, když zjistíš, že chyba je pravděpodobně v tom druhém, a že to lepší nebude, ho budeš litovat? nemysli si, že máš vyhráno. teď sice víš, co s ním je, ale to tvoji frustraci nevyřeší. asi jako kdybys před sebou měla nechutnej oběd a najednou se dozvěděla, že ho místo mouky zahustili práškem na praní. fajn, víš kde je problém, ale žrát se to pořád nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
1.9.16 21:06

Holky myslíte si ze se schizoidni porucha čas zlepšuje? Myslím že ji má Můj táta. Celý život žil sám. Ale od ty doby co mám mimčo jezdí ke me celkem často. Radi se se mnou atd. Mam z toho radost. Ale říkám si jestli je obrat k lepšímu pouze dočasný, nebo stárnutím nějak „mekne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
1.9.16 21:15

Nevím proč se ptáte někoho cizího na Váš vztah…sama musíte vědět zda Vám to vyhovuje a jste schopna to akceptovat (tj dokážete bez projevu lasky žit a berete chlapa spíše jako partaka )… mám doma neco podobneho a neměnila bych… nedostavam dárky nepřeje mi k narozeninam, nikdy nebyl s kočárem..ale zase mi dává ohromnou volnost, podporuje v práci, je pořádnej, spravedlivej… prostě ujasni si Tve priority a podle toho se zařid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí