Schizoidní manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.5.16 13:43

@Mišulll

Uteč, mám s podobným exemplářem 2 malé děti a někdy mám chuť ho zabít. A to bych řekla, že není úplný schizoid, spíš má schizoidní nebo možná trochu Aspergerovské rysy. Beru AD, myslím, že on je příčinou mých úzkostných a depresivních stavů.
Upřímně - diskuze mi pomohla, měla jsem pocit, že TOHLE doma nikdo nemá a utěšilo mě, že v tom nejsem sama.
anon. Adri

• Citovat
  • Upravit
1260
4.5.16 13:44

@Mišulll kde by to skončilo? v lepším případě se rozejdete, dokud nemáte děti. v horším - viz předcházející příspěvky. u nás například 9 let bez sexu. ale to určitě nebude tvůj případ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.16 13:53

@navy blue

Ahoj, hodně se vidím ve tvých příspěvcích, mohla bych ti někdy napsat SZ, když mě bude hodně štvát? Nebo na to rozebírání křivd nejsi? :-)

anon. Adri.

• Citovat
  • Upravit
1260
4.5.16 13:54
@Anonymní píše:
@navy blue

Ahoj, hodně se vidím ve tvých příspěvcích, mohla bych ti někdy napsat SZ, když mě bude hodně štvát? Nebo na to rozebírání křivd nejsi? :-)

anon. Adri.

milá adri, piš kdykoli. s jednou spolupostiženou odsud jsme se dokonce sešly a moc pěkně jsme si o těch našich úkazech popovídaly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 14:13
@navy blue píše:
@poučená jak si to s ním chceš vyřizovat?

Jsem důkladná, systematická, analytická, pracovitá a vezmu to zgruntu.

Rozeberu jeho sobectví, budu vyprávět, jak si to své sobectví se mnou užíval, jak mě mučil svým tyranstvím. Jak mi ve výsledku zničil celé mé úsilí - mou rodinu. Jak nemělo vůbec žádný smysl, myslet si, že se to může změnit k lepšímu. Já už o tom hodně psala, všelijak, všelickam, jak jsem si to ujasňovala, tu svou situaci. Ujasňovala jsem si, proč jsem to neviděla, proč jsem to včas nepochopila. NAPÍŠI O TOM KNIHY. Také napíši o tom, jak jsem byla z toho na duši polámaná. A také, jak jsem se z toho uzdravovala. Mé prožitky, věřím, že někomu pomohou, aby svůj život zbytečně nemarnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39730
4.5.16 14:18

@poučená..ale hlavně to s někým takovým skončíš, ne…?
Stačí, když to čtu a je mi zle, už jen ta představa…strašný!

Ti jistě úplně stačí to, co tu čteš - a to ty ženy už (bohužel, musím v tomto případě říct) mají ty děti, i když to taky nemusí být důvod a mohly už by myslet taky samy na sebe a svou vlastní spokojenost a ne jak to zvládnou, ať už černým humorem či jinak. A „brát děti tátovi“ nějak nemám ráda, rodičem člověk zůstává (jako potomkem) nadosmrti, a když je člověk v tak hrozném a nefunkčním vztahu a pořád se jen ON snaží a druhý nic, to je ubíjející.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 15:45
@Žirafa 69 píše: @poučená..ale hlavně to s někým takovým skončíš, ne…?
Stačí, když to čtu a je mi zle, už jen ta představa…strašný!Ti jistě úplně stačí to, co tu čteš - a to ty ženy už (bohužel, musím v tomto případě říct) mají ty děti, i když to taky nemusí být důvod a mohly už by myslet taky samy na sebe a svou vlastní spokojenost a ne jak to zvládnou, ať už černým humorem či jinak. A „brát děti tátovi“ nějak nemám ráda, rodičem člověk zůstává (jako potomkem) nadosmrti, a když je člověk v tak hrozném a nefunkčním vztahu a pořád se jen ON snaží a druhý nic, to je ubíjející.

On ukradl děti mě! A v tom je to to neotřesnější.
Já děti vedla, aby pro jeho extra buřty měly pochopení atd., ale on mi je ukradl. Poplival mě pomluvami.
Kdo si tím neprošel, neporozumí. Ale kdo si tím prochází, může uvidět, kam to povede. Snáz se pak rozhodne. Vždycky je víc cest. Žádná není snadná. Ale já už bych tou svou nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 15:46

Zneužil mě v mé obětavosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 15:58

Když jsem se z toho otroctví vymaňovala, vyhrožoval mi, vydíral mě tím, že se mi pomstí.

Pomstil se mi na dětech. Zmákl dvě. A to podotýkám, že jim bylo oběma už přes 30 let. Člověk by od nich čekal zdravý rozum. Děti máme 4. Zdravý rozum ty dvě ale neměly. Vyrostly v otroctví a zalíbilo se jim otcovo sobectví. Je to propletené. Bral mi je, a já to viděla, jak to dělá, a neuměla jsem s tím nic udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
4.5.16 16:03

@poučená promiň, ale jak se „bere“ třicetileté dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 16:04

Vyrvala jsem se, velmi těžce. Stálo mě to mnoho sil. Byla jsem z celého života s ním zdeptaná. Stálo mě to mnoho dalších sil, svou zdeptanou psychiku narovnat. Ale teď stojím rovně. Jsem sama sebou. Třeba se mi podaří i ty dvě pochroumané děti narovnat. Nevím. Ale když ne je, tak třeba někomu jinému pomohu svými vhledy znitřku. Prošla jsem si celoživotním domácím násilím, které bylo mým očím skryto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 16:07
@navy blue píše:
@poučená promiň, ale jak se „bere“ třicetileté dítě?

POMLUVAMI.
A najednou syn uviděl, jak je vlastně docela příjemné, mít nad matkou moc. Moc mě ovládat. Být za to svým otcem, který ho utiskoval, pochválen.

Bylo to pro mě otřesné, to vidět. Přestal mě mít za matku. Stal se svým otcem. Úplná úchylárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 16:08

Já tady o sobě nechci psát. Jen jsem chtěla přidat svou kapku na stranu ODEJÍT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.5.16 16:24

Byla jsem veselá, radostná, chytrá, vzdělaná, přiměřeně sebevědomá, z dobrého domácího zázemí, na vzah a na rodinu dobře připravená. UDĚLAL ZE MĚ TROSKU. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibi1970
28.5.16 01:07

@Uzasitakyschizoidka Ze vsech schizoidu zde v diskuzi, je Tvuj jako dvojce meho schizoida, absolutne!! Krasne to popisujes…
Ja obnovenou diskusi nasla az dnes, ale to nevadi, alespon mam co cist, pak pisnu.
Musim ale reagovat hned na to, zda nejakou jinou bude treba „milovat vic“, ne, nebude, on ma vsechno nastaveny presne, zadne vybocovani - nic takoveho!!
A co ma uvnitr?? Uvnitr ma svuj svet, svuj krasny svet… obcas se hodi do introspekce a je mu tam dobre. Nejsem psycholog, ackoliv diky nemu jsem psycholog amater a to neni zas tak spatny, vim veci, co jsem nikdy ani netusila.
V rannem detstvi nemeli lasku, od matky, tedy povetsinou od matky, tak se uzavreli do sebe a nic, fakt nic je nedokaze rozhybat. S potomky maji celkem pekne vztahy, co jsem cetla a slysela, jelikoz jsou jim schizoida podobni, muj hrozne pouziva treba zdrobneliny pro kamarady a spoluzaky /nestykaji se/…
No, napisu zas priste, to bylo v rychlosti… ahoj zatim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí