Selhala jsem jako matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
23.3.11 11:16

Jsem pracující matka dvou velmi temperamentních dcer (plánů moc a času málo…nejčastější příčina lapsových situací) a dostali jsme se do stádia, že „už je netluču“, „jen“ vyhrožuju a nadávám když je nutno. S manželem se o výchovu rovnoměrně dělíme a sdílíme podobné názory a metody. Že ti občas ujedou nervy nevadí tak jako když se pak složíš a před dítětem bulíš a zmateně se omlouváš. Trpělivost je pěkná (ale normálně se vyvíjející děti s tím jak berou rozum testují nové a nové metody jak rodiče vytočit), ale má své hranice, jsme lidi. Když na to (konflikt s řevem nebo fackou) dojde, je dobré nechat dítě uvědomit si co se stalo, promluvit si proč se to stalo (že má maminka jen jedny nervy a kdo na ně zkouší brnkat moc musí počítat s tím, že narazí) a brát to jako fakt a součást rodinné komunikace. Omluva je vhodná spíše jako gesto usmíření ne jako sebeobvinění z neschopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331

Ahojky není to dobré takhle to přehnat,ale kdo v životě neudělal nejakou chybu a má uplně čisté svědomí.Kdo má děti tak tě nikdy soudit nebude protože chápe jak dokážou prudit. :twisted: Pro příště bych se snažila vybít se na něčem jiném a když cítíš že by se ti mohlo toto stát raději odejít a zklidnit se.
Většinou cokoliv je lepší než když člověk reaguje takhle nastvanej.
Naši kluci mě taky často točí a když třeba oba ječí jak pominutí a už mi rupou nervy odejdu na chvíli a nechám je samotné v pokojíčku a já naberu dech abych měla sílu to tam srovnat s chladnou hlavou. :twisted:
Hpld někdo nemá takové andílky jak by někdy rád a je to trošku větší boj.A pokud jsi na ně pořád sama tak o to větší tlak je to na tebe. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494

Brusek, pochopila jsem spravne ze je na UM? Tak zkus davat AR mlicko, nebo se dela NutriTon na snad zahusneni mam pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ

Holky ani nevíte jak jsem ráda, že nejsem sama :hug: Synátor je taky palice dubová, teď je to už sice lepší, ale minulý rok… :cert: :cert: :cert: To byl v první třídě, no katastrofa. Doma byl jakž takž v pohodě, ale ve škole-každý den něco. Ale fakt NĚCO! Jako že třeba chytl rapla a házel lavice po dětech, vyliskal učitelku a někde na výletě ho museli honit kolem rybníka a jak ho chytli tak řval po učitelce že je pí.. ku… dě… a zkopal ji. No fakt ostuda. Věčně jsme s ním lítal po psycholozích, psychiatrech… každý nám řekl VŽDYŤ JE TO ZALATÍČKO, ŽÁDNOU AGRESI U NĚHO NEVIDÍME… Nakonec to došlo tak daleko, že bral antipsychotika :roll: :roll: :roll: Já na nervy, jak jsem pro něho do školy chodila mě bolelo břicho z těch nervů. A jednou to došlo tak daleko, že mi učitelka volala ať si pro něho přijdu, že ho nezvládá. To jsem ho tak zmlátila na chodbě ve škole, ale fakt brutálně :-? že i já jsem měla modřiny na rukou! A hajzlík ani nebrečel, jen se klepal. Asi věděl, že mu to patří… I ředitelka to viděla, ale řekla mi, že se nemusím jí bát, že si myslí, že jsem se zachovala správně. To se mi ulevilo. Teď je ve druhé třídě a učitelka mi říkala že je nejhodnější ze třídy :srdce: Fakt nechápu co to s ním bylo. No a kdybych neměla přítele, tak bych to asi nezvládla, byl mi velkou oporou :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9943
23.3.11 11:19

joo tak tohle mě taky párkrát napadlo, když jsem ještě neměla dítě. Říkala jsem si-jak může být někdo na ty roztomilé děti tak hnusný??? :-) no a vidím, že ty roztomilé děti umí být taky někdy pěkní tyrani :lol: taky mám kolikrát blbý pocit, když jdu po dědině a celou cestu do něj něco hučím, páč samozřejmě to klidné domlouvání na nás neplatí. On když ho to popadne, tak prostě neposlechne, kdybych ho zabila. Tak si kolikrát říkám, že mě beztak už musí pomlouvat, že já jsem totální hysterka a on nevychovanec.Prostě jsou děti klidnější a jsou děti divočáci, jako ten náš. To je nezmar. My mu říkáme „Duracell-vydrží desetkrát déle“ :mrgreen: to je nezničitelný tvoreček. Už jsem se teda jeho tempu trochu naučila, ale s tou domluvou jsem na to ještě nepřišla. jak na něj, aby to šlo po dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
23.3.11 11:24
careynka píše:
Brusek, pochopila jsem spravne ze je na UM? Tak zkus davat AR mlicko, nebo se dela NutriTon na snad zahusneni mam pocit

pochopilas správně-zkusila jsem první Gastrotuss-ten je teď nový, ten do ní nemůžu dostat, pluje to, ale když už se mi to povede, tak docela pomáhá. Tak jsem jela pro ten Nutriton, ale po něm má šílené bolení. To hned po dopití ječela jak siréna a propínala se jak luk. Takže jsem to zkusila 3×, jestli je to opravdu po tom a bohužel-dvě stovny opět v čudu a leží to na skříni. No co se dá dělat. Uidíme, co mi řekne v poradně, nějak už to musíme vyřešit nebo takhle už fakt nemůžu dlouho fungovat. Tak já letím do té školky,ahojte.
Jsem ráda, že se nás tu tolik sešlo a docela mě to posílilo, že je to normální jev :wink: i když samozřejmě špatný :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.11 11:27

Mě strašně vytáčí když jí kvůli něčemu v klidu domlouvám a ona si u toho zpívá,tak zvýším hlas aby viděla že to myslím vážně a pak se jí ptám jestli mi rozuměla co jsem jí říkala,žádná odpověď,zeptám se třikrát,žádná odpověď,začnu řvát jestli mě neslyší a odpověď je coooo?To bych fakt vraždila a to je jenom střípek toho co máme za celej den :zed:

• Citovat
  • Upravit
19494
23.3.11 11:30
Brusek píše:
careynka píše:
Brusek, pochopila jsem spravne ze je na UM? Tak zkus davat AR mlicko, nebo se dela NutriTon na snad zahusneni mam pocit
pochopilas správně-zkusila jsem první Gastrotuss-ten je teď nový, ten do ní nemůžu dostat, pluje to, ale když už se mi to povede, tak docela pomáhá. Tak jsem jela pro ten Nutriton, ale po něm má šílené bolení. To hned po dopití ječela jak siréna a propínala se jak luk. Takže jsem to zkusila 3×, jestli je to opravdu po tom a bohužel-dvě stovny opět v čudu a leží to na skříni. No co se dá dělat. Uidíme, co mi řekne v poradně, nějak už to musíme vyřešit nebo takhle už fakt nemůžu dlouho fungovat. Tak já letím do té školky,ahojte.
Jsem ráda, že se nás tu tolik sešlo a docela mě to posílilo, že je to normální jev :wink: i když samozřejmě špatný :-?

ten gastrotuss mam taky, ja se ho moc neptala, rekla jsem ham nebo jak mel otevrenou pusu tak jsem to tam nalila a on vykulil oci a pak mu to docela chutnalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
23.3.11 11:31

Já, když sem měla tak deset jedenáct, sem dostala strašně nařezáno od mamky…Cosi sem v pokojíčku vyráběla a dělala u toho nějakej kravál a mamka se mě zeptala, proč to dělám…a já že ‚pro hovno‘ :D No mamka se rozběhla, já rychle letěla nahoru na patrovou postel a co nejvíc do rohu, mamka tam za mnou vyšplhala a seřezala mě, kam všude dosáhla :D Pamatuju si to velice barvitě doteď, ale rozhodně z toho nemám trauma, spíš se tomu smějeme…A to proto, že se to už nikdy neopakovala a já vim, že mě mamka miluje za hrob :) Takže neboj, když bude cítit, že to byl úlet, oklepe se a určitě ji to nijak nepoznamená!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.3.11 11:58

Taky mi to stalo :-/ Jsem dost dlouho kliďas,ale čeho je moc, toho je prostě moc. Není to tak dávno, co šla dcera do hudebky a měla přikázáno jít hned domů po cestě potkala kamarádku, která chtěla aby po hudebce šla k nim, jsem to výslovně zakázala a řekla dceři, že z Hudebky hned domů(bylo to v zimě, brzy se stmívalo-je ji 8) No, čekám hodinu už měla být doma. Nakoukla jsem ji do žákovský(tam zjistila, že má 4 a to mi řekla, že známky nemá) a když po hodině nepřišla volala jsem tatínkovi té kamarádky-Ano, naše dítko tam bylo u nich a bylo mu řečeno, že maminka to dovolila. Jsem těhotná, byla jsem vzteklá a fakt jsem se málem složila. Když přišla(místo v 16:00 po 18té hod) taky dostala co se do ni vešlo a dost jmen.Já pak křápla dveřma a šla bulet do kuchyně a ona zůstala bulet v obýváku. No, myslím, že si to pamatuje,ale nijak poznamenaná nebude.
Jinak si myslím, že to i k něčemu bylo trochu dobrý. Není to tak dávno, co sjem gruntila dopoledne byt a naše mladá když přišla ze školy a šla dělat dom.úkoly, nekecám pastelku si ořezala v obýváku na zem :cert: a vůbec nic neřešila, jsem teeda taky dost vylítla-ztuhla,neřekla ani slovo a šla si pro lux.Asi ví, že i máma se umí nas*at.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
23.3.11 16:39

z vlástní zkušenošenosti vím,co to znamená,když máma svému dítku namlátí co se do něj vejde…jo když je to jednou,dvakrát dejme tomu,ale moje máti ta už to měla jako koníček…lámání vařeček,násad od vysavače a třískání o zeď.holky,neni to nic příjemnýho.kolikrát sem si přála mámu vyměnit,záviděla jsem ostatním dětem několikrát jsem prosila tetu ať mě adoptuje.máma to kolikrát,skoro vždycky dělala bezdůvodně.asi 3 jsem si za to mohla.nebo takhle-jako 7 letá jsme byly na návštěvě a měli koťátko já tenkrát malá Andrejka jsem za ním lezla pod stůl a hrála jsem si s ním.dvakrát řkli ne a já neposlechla doma o mě zlomila 2 vařečky.po druhé,bylo to za trest,zlobili jsme ve škole a dostali jsme tresty a potřetí bylo na kámošově oslavě-táhla mě domů.bylo v tom víc věcí,ale jinak naposled mě střískala před 6 lety,když jsem jí oznámila,že si s přítelem sháníme byt a to byla konečná.zbalila jsem si věci vzala auto a jela do práce.nemluvila jsem s ní asi půl roku a nebejt teď 16 letý ségry a 2 letýho brášky,tak pro mě máma v mejch 25 letech neexistuje…takže opatrně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.3.11 17:43

Tak podobná situace jako u zakladatelky byla dnes u nás,malej si taky vykňourával,pak začal lomcovat s vozítkem,randál děsnej.Párkrát jsem na něj houkla,nepřestal.Tak jsem ho bafla,plácla několikrát přes prdku,načež vztek se vystupňoval,našel na stole můj hrníček,a vší silou s ním mrštil na zem.Pochopitelně bylo po hrníčku.Tak jsem mu opět nařezala,bafla ho,a zavřela v pokojíčku. Řval tam jako kráva asi 20 min.Ruka mě pálila,vztek se mnou cloumal.Pak mě to taky mrzelo…doufám,že mě tunikdo neukamenuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
23.3.11 17:52

momi 33.já to chápu a to co jsem napsala nebylo myšlený proti vám tady.občas to ujede.taky jsemna mého 8měsíčního mimíska párkrát zvýšila hlas,ale myslela jsem to tak,že se nic nemá přehánět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.3.11 18:26
VandaV píše:
momi 33.já to chápu a to co jsem napsala nebylo myšlený proti vám tady.občas to ujede.taky jsemna mého 8měsíčního mimíska párkrát zvýšila hlas,ale myslela jsem to tak,že se nic nemá přehánět…

Já vím,já jsem taky měla rodiče na prd,nemluvili ale řvali na mě,a taky k nim nemám nic moc vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
23.3.11 18:26

prosím tě, neblbni:-) já jako malá dostávala jako žito a to doslova. Mamka je trochu cholerik:-)Nemůžu říct, že bych si to nezasloužila, ale vždycky jsem na ní viděla, že jí to pak mrzí…a mám ji ráda jako nikoho!!!! Ona mě taky miluje… Teď mi to přijde spíš vtipný. Žádný následky si nenesu:-)))Podle mě i blbý štěně ví co si může kdy dovolit a kdy už fena vyjede… a pokud malá i přez varování nepřestala, alespoň si bude pamatovat, kdy je lepší přestat a nelézt dospělým na oči. Myslím, že pár na zadek nikomu neublíží a už je velká aby chápala, že to nebylo jen tak z bůhdarma…hlavní je že jí máš ráda že ona to ví, nijak se tím netrap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí