Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nemáte tip na nějaké pohádky nebo seriály, které může mít rád čtyřleťák?
máme: králíček Bing, Prasátko Peppa, Mumínci (toho se bojí), Willy Fog (to ji také ještě nebaví), Tlapková patrola, Guess How much I love you - Meadow, Rachel toddler learning (z toho už vyrostla), Štístko a Poupěnka (taky už ji to moc nebere), Pohádky o mašinkách a černokněžníku Zababovi (to miluje velmi), Můj přítel Totoro - kupodivu se vůbec nebála, líbilo se jí to moc. Dětská dopravní policie (pořad na ČT, to milovala). Ledové království (to snad je schopná dokoukat i do půlky)
já už nevím vubec co frčí.
Taky přemýšlím co si vyčíhat pro malou na Vánoční svátky v televizi, z těch našich pohádek.
co jsou u vašich dětí, kterým to trochu regulujete, topky ve věku kolem těch 4 let?
(Pokud možno něco pěkného, další klon Tlapkové patroly úplně nepotřebuju
ale chápu, že se s tím nic dělat nedá
)
Tak u nás to frčelo před 10 lety, půlka toho co píšeš, ale holky v tomto věku naprosto milovaly ELMO
je to taková červená mluvící příšerka a kolikrát rozesmála i mne ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
bohužel dnešní děti už moc neosloví Krteček a Rákosníček, ale za mne taky hezké ![]()
Pat a Mat, Máša a Medvěd a Ovečka Shaun…u nás teda si velmi brzo oblíbil hrané pohádky a seriály jako Chobotnice, Lucie postrach ulice…
A pak ještě nty moderní vláčky, si teď nevzpomene, jak se to jmenuje
Jinak i ty malé děti by u té telky neměly strávit dlouho
.
Flopy, není to ale pohádka. Spíš reklama na různe dětské atrakce a parky v Českach i na Slovensku. Kokomeloun, dům kouzel.
@Lucy75 píše: Více
tak moje dcery krtečka milovaly. Teď jsou 4 a 5 třída, takže zas tak dávno to není co byly ve školce. A pak tedy Prasátko Peppa a Doktorka plyšáková.
@Menton nojo, ty chobotnicky nebo Lucii by si oblíbit mohla, pravda. Na to jsem úplně zapomněla, díky za tip:)
@Niemeyer JOO a pro kluky hlavně Mašinka Tomáš a Bořek stavitel už nefičí? ![]()
pamatuju, že dcerka začla na mašince a asi tak v 5letech objevila kouzlo youtube a začla si tam pouštět vlakové nehody
mazec…
Jája a Pája, Medvídek Pú, Šmoulové, jak dostat tatínka do polepšovny, Jak vytrhnout velrybě stoličku, Hledá se Nemo, S tebou mě baví svět, Příběhy včelích medvídků
Káťa a Škubánek, Máša a medvěd, Tlapková patrola, Prasátko Peppa. Nedá mi to trochu kritiky - Bing nám přišel tak pitomě bezpohlavní, že jsme ho úplně zavrhli. Peppa dětem krásně ukazuje normální rodinu - táta, máma, sestřička, bratříček.
4 letá dcera sjíždí na youtube nejraději Spejbla a Hurvínka, Ferdu Mravence a Šmouly.
Ještě Požárník Sam je taky oblíbený.
Hurvínek u nás teda jede ve velkém i na poslech před spaním.
Plamínek a čtyřkoláci. Tam jsou i úkoly pro děti. Gabinin kouzelný domeček.
A písničky Karol a Kvído.
Gabincin svět na Netflix, chaloupka na vršku červené tlačítko, Lotrando a Zubejda, princezna ze mlejna, vánoční hvězda,…