Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale fakt dost. V poslední době. To co venku slýchám, jak se baví, hnus. Pomlouvají, drbou, už se tím ani netají. Před nikým nic raději neříkám, soukromého, radši už ani nesoukromého
V krámě, před krámem, na hřišti, na úřadu (obecním), je mi z toho na bl. ití. Snažej se vyzvídat ode mě seč můžou, nikdy nepochodili, ani nepochodí. Nenechám se zatáhnout do tý jejich žumpy. Proč to píšu;
Dokáže mi někdo odpovědět, klidně nějaký psycholog, proč to dělají? Proč mezi sebou ošklivě, pravděpodobně minimálně z půlky smyšleně a negativně pomlouvají své sousedy? Známé? Rodinu (!)? Nepřijde mi to normální ![]()
Vyvinuli jsme.se z opice. Jsme prostě oblečená zvířátka a máme svoje chyby ![]()
@Borůvka1990 Nejspíš proto, že tím uspokojují vlastní zakomplexovanost a nespokojenost se svým životem? A hlavně, si myslí, že když budou mluvit o jiných nezbyde tolik prostoru na jejich vlastní máslo na hlavě ![]()
Neodpovím na otázky, ale toto u nás pozoruji cca 6 let, od té doby také nic nikomu neříkám, vč. jedné vypečenější příbuzný…Všichni semelou všechno do totálního h-ovna (s prominutím). Matky ve školce, šílený, jen se potkaj v šatně a už jedou. Několikrát jsem se spálila, před těmi 6 lety se ke mě doneslo, jak drbou mě, a to pěkně zvostra a lži do toho, takže od té doby jsem se sekla a hodně si rozmýšlím, co vypustím z úst.
Protože sami nejsou spokojení..v tom je většinou jádro pudla..tak se aspoň odreágovávají, že poukazují ať už na domnělé, nebo skutečné chyby druhých…
jinak taky se nesvěřuju s osobníma věcma, pokud nejde o někoho jó blízkého..já nejvíc teda nemám ráda nevyžádané rady od lidí, kteří mají návod na životy druhých, místo aby se starali především o svůj život.
ale pořád jsou i fajn lidi a je třeba je najít a jima se obklopovat a jít příkladem (nedrbat, nesoudit, neradit, když o to dotyčný nestojí)
![]()
Tohle bylo je a bude. Zvlast na vesnicich a malych mestech. Ze si driv lidi jen pomahali a byli na sebe hodni je nen bohapusta iluze.
Tyjo, pomluvy me nikdy netrapily, at si drbou no, me je to fuk…a to mě jednu dobu pomlouvala tchyne…taky obcas nekoho zdrbnem, treba s moji mamkou nebo kamaradkama, když se vidíme, co znamí novyho, co lidi v ulici, co byvali spoluzaci…
1. Jsou strasne nestastni
2. Naucili se to tak v rodine, ani si to neuvedomuji, je to proste pro ne norma.
@Borůvka1990 Ahoj, spíš bych se zaměřila na sebe. Proč mi to tak vadí? Proč se mě to tolik dotýká? Proč mě to trápí? Lidi nezměníš. Můžeš změnit jen sebe ![]()
Nevím. Já se zas potýkám s tím, že když náhodou někde zveřejním, že se necítím dobře, jsem smutná apod., tak hlavně známý, se kterými jsem se rok neviděla, začnou vyzvídat a předstírají účast. Nakonec to dělají jen proto, aby měli o čem mluvit. Čerpají bulvár…jak já tomu říkám. Dřív jsem to tak nevnímala, ale poslední dobou mě to vadí.
Ja jsem za kasou v Albertu rozlisovala 2 sorty ctenaru
1. Ctenari DNES/Hospodarskych n./Lidovek atd. - vetsinou si brali jedny noviny dle preference
2. Ctenari bulvaru - ti si obvykle brali tak ctvry, patery casopisy ci noviny tohoto zanru… zajemci o bludy a lidske nestesti
Nemusim mit kozu, hlavne, kdyz sousedovi chcipne:) tak to proste je
@vjerunqa píše:
@Borůvka1990 Ahoj, spíš bych se zaměřila na sebe. Proč mi to tak vadí? Proč se mě to tolik dotýká? Proč mě to trápí? Lidi nezměníš. Můžeš změnit jen sebe
Přijde mi to hnusný, nelíbí se mi to. To je celé.
@Jana525 taky myslim ze je to zvyk z rodiny. Pokud je nekdo z rodiny, kde na tohle nemaji cas a chut, tak k tomu tolik neinklinuje.
A obcas k drbani vede asi i ta jejich nestastnost, neuspokojivy zivot…
Ohledne primych sousedu - v tom mam jasno uz dlouho - jen pozdravit a vubec nenavazovat extra blizke vztahy. Meli jsme teda jednu vyjimku, se kterou jsme v kontaktu dodnes, ale tam clovek vedel, ze si to muze dovolit. Byla to inteligentni holka, introvert, o ostatni lidi se nejak zvedave nezajimala, ale kdyz bylo potreba, navzajem jsme si vzdycky pomohli. ![]()
Četla jsem všechny reakce, odpovím hromadně. Zhruba to jsem si myslela, je to v podstatě jejich,,obrana". Dobře, ok. Budiž. Jenže se často setkávám s tím, jak oni na někoho z očí do očí Ťu Ťu Ňu Ňu, odejde a ihned výblitky na onu osobu. Jsou hnusně falešní ![]()