Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Borůvka1990 píše:
Přijde mi to hnusný, nelíbí se mi to. To je celé.
No, jasně. Ale změnit můžeš jedině svůj přístup. Jít příkladem
Nic jiného nepomůže.
@Borůvka1990 s takovymi lidmi se dobrovolne nestykam. Neboj, je i dost uprimnych lidi, ale chce to dost tridit. ![]()
@Kazimíra Olejovka píše:
Nevím. Já se zas potýkám s tím, že když náhodou někde zveřejním, že se necítím dobře, jsem smutná apod., tak hlavně známý, se kterými jsem se rok neviděla, začnou vyzvídat a předstírají účast. Nakonec to dělají jen proto, aby měli o čem mluvit. Čerpají bulvár…jak já tomu říkám. Dřív jsem to tak nevnímala, ale poslední dobou mě to vadí.
A proto na facebooku nic nezveřejňuji, ať už negativní či pozitivního, ani fotky. Raději si píšu deník a fotky dávám do alba.
Já taky pomlouvám. Teda spíš konstatuju a zveličují skutečnost, i když je nepřijatelná a tomu člověku by se to nelíbilo. Výhradně s mým mužem a jednou dobrou kamarádkou. Je to naše zábava. Rozhodně to nepramení z naší nespokojenosti. A když mě někdo pomluví, je mi to dost u zadele. Vlastně máme společné zájmy
ale já jsem obecně dost kritická a sarkastická. Nejvíce k sobě a nejbližšímu okolí.
Hm, no já jsem natolik (asi) sebestředná, že mě druzí lidé nezajímají. To už musí být, aby mě bavilo poslouchat, jak se kdo má. A proto ani nedrbu, musela bych si nejdřív informace o druhých lidech pamatovat. U nás doma se nedrbalo, maximálně se řekla nějaká fakta, nikdy ne ve zlém. No ale můj muž je drbna, stejně jako jeho rodiče, tam to jede. Manžel mi furt chodí domů vyzbrojen poznatky cizích lidí, mně je to srdečně fuk ![]()
@Borůvka1990 píše: Četla jsem všechny reakce, odpovím hromadně. Zhruba to jsem si myslela, je to v podstatě jejich,,obrana". Dobře, ok. Budiž. Jenže se často setkávám s tím, jak oni na někoho z očí do očí Ťu Ťu Ňu Ňu, odejde a ihned výblitky na onu osobu. Jsou hnusně falešní
To znám, dělá to tchyně. Tedy, myslela jsem si, že ji to přešlo, páč jsem jí jednou přistihla, jak zveličuje skutečnosti, do toho přidává svoje domněnky a okořeňuje to prachobyčejnou zlomyslnou lží. Seřvala jsem jí (doslova, bohužel mi bouchly saze), ona byla v šoku a i brečela, v její generaci se se staršíma jednalo naoko (z očí do očí) slušně. Pak jsme si to nějak vysvětlily, začala o lidech mluvit smířlivě… A pak jsem zjistila, že jenom přede mnou. Tak už na to peču a je mi to u zadele. Ona už je starší, potřebuje si takhle ulevit, když je ve stresu, ale stejně jí to moc už nepomáhá, pak je jí z těch výblitek fakt fyzicky blbě. Bolí jí pak opravdu žaludek. Lidi by se měli srovnat sami a jít do sebe už od mládí, pak už blbou povahu nenarovnají a nakonec jim z toho stejně není dobře.
@Borůvka1990 píše: Četla jsem všechny reakce, odpovím hromadně. Zhruba to jsem si myslela, je to v podstatě jejich,,obrana". Dobře, ok. Budiž. Jenže se často setkávám s tím, jak oni na někoho z očí do očí Ťu Ťu Ňu Ňu, odejde a ihned výblitky na onu osobu. Jsou hnusně falešní
Jenze tak to bylo vzdy, je, a vzdy bude. Pamatuju, jak snad nekdy pred 20 lety mamka vypravela, jak kolegyne v praci mela novy uces… A jina kolegyne ji to vychvalila do nebes a sotva se za prvni kolegyni zavrely dvere, tak ta co ji chvalila ji pomluvila, ze vypada jak pi.. ![]()
Mě třeba ser#u chytré paní odsud
v běžném životě to není tak hrozné, taky se ale pár exemplářů najde. Prd na ne a žij si jak nejlíp umíš.
proč se pomlouvá a škodí? Protože není co lepšího na práci ![]()
@Borůvka1990 píše:
Ale fakt dost. V poslední době. To co venku slýchám, jak se baví, hnus. Pomlouvají, drbou, už se tím ani netají. Před nikým nic raději neříkám, soukromého, radši už ani nesoukromého![]()
V krámě, před krámem, na hřišti, na úřadu (obecním), je mi z toho na bl. ití. Snažej se vyzvídat ode mě seč můžou, nikdy nepochodili, ani nepochodí. Nenechám se zatáhnout do tý jejich žumpy. Proč to píšu;Dokáže mi někdo odpovědět, klidně nějaký psycholog, proč to dělají? Proč mezi sebou ošklivě, pravděpodobně minimálně z půlky smyšleně a negativně pomlouvají své sousedy? Známé? Rodinu (!)? Nepřijde mi to normální
Mě taky! A fakt to tak nebývalo. Už si říkám, že mi asi hráblo, ale se… mě taky a čím dál víc se bez nich obejdu.
@hulala píše:
Mě třeba ser#u chytré paní odsudv běžném životě to není tak hrozné, taky se ale pár exemplářů najde. Prd na ne a žij si jak nejlíp umíš.
proč se pomlouvá a škodí? Protože není co lepšího na práci
@Borůvka1990 nejak jsem nepochopila proc se s nima teda bavis?
Snad jsi dospela, ne, muzes si sama rozhodovat s kym a o cem se budete bavit
Soucitim s tebou
Me nejvic sejri chronicti stezovaci (sami neudelaji nic aby se meli lip), hlidaci kdo ma co lepsi (je prece zivotne dulezity ze tchan ma lepsi auto nez soused) a nejvic me vytaci jak kazdej ma porad potrebu druhym radit, prestoze se o to nikdo neprosil. Jdu malou uspavat ven do kocaru, ona dela svuj typicky cirkus ze nechce spat, pritom je desne unavena a do deseti minut zabere. A hned za bytovkou mi nejaka cizi babka zacne promlouvat do duse, znami co me ani neznaji a nevi co me vlastne bavi mi zacnou vnucovat jakou praci bych mela delat apod.
Nechapu to, me by v zivote nenapadlo takto na ulici poucovat cizi maminku s kocarem ![]()
@Borůvka1990 píše:
Ale fakt dost. V poslední době. To co venku slýchám, jak se baví, hnus. Pomlouvají, drbou, už se tím ani netají. Před nikým nic raději neříkám, soukromého, radši už ani nesoukromého![]()
V krámě, před krámem, na hřišti, na úřadu (obecním), je mi z toho na bl. ití. Snažej se vyzvídat ode mě seč můžou, nikdy nepochodili, ani nepochodí. Nenechám se zatáhnout do tý jejich žumpy. Proč to píšu;Dokáže mi někdo odpovědět, klidně nějaký psycholog, proč to dělají? Proč mezi sebou ošklivě, pravděpodobně minimálně z půlky smyšleně a negativně pomlouvají své sousedy? Známé? Rodinu (!)? Nepřijde mi to normální
Já si zas všimla, že se na mě skoro každej kouká divně, když na otázku jak se mám, odpovím, že skvěle. Češi mají holt ve zvyku si furt stěžovat..
@Borůvka1990 píše:
Z psychologického důvodu je to proste. Dělají co je snadné a ne co je správné. Snadné je někoho pomlouvat a správne lec hodně pracné se zaměřit na svoje životy a nějakým způsobem rust.
A ty: oni nejsou divní jsou jen jiní a je jen na Tobě jak se necháš ovlivnit. Oni za to nemůžou ze Te to štve to je jen Tvůj problém.
Lidi se obecně nemají moc rádi, výjimka jsou blízcí příbuzní a milenci, tam v obou případech funguje chemie a návyk. Jinak jsou lidi sami sobě navzájem konkurence, ale jelikož máme složité sociální struktury, tak se nemůžeme hned s každým pozabíjet. Proto vznikl bonton, pravidla slušného chování apod., aby i cizí lidi dokázali na nějakém protokolu komunikovat. A patří tam i small talk. Je to lepší, než kdyby si všichni narovinu hned říkali, jak si lezou na nervy. Takhle to říkají až za zády ![]()