Štvou mě lidi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymka89
10.4.18 18:03

.

Příspěvek upraven 24.02.19 v 08:21

• Citovat
  • Upravit
14313
11.4.18 06:37

@inkakřivák Ono se tomu lze smát určitou dobu…ale né pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
11.4.18 07:33

@mgdln Právě proto, že tu psychiku máme, nám to nejde. Je potřeba ji překonat, pak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
11.4.18 07:37

@inkakřivák Takhle to ale nefunguje. Zkus někomu, koho něco deptá, zraňuje, frustruje - třeba sobě s podnikáním : ) říct: usměj se, žijem jen jednou, jsme smrtelní, co tě nezabije, to tě posílí… a jeď dál, ne?
Nelze zlehčovat tvoje a jiné trápení, každý vnímá různé situace jinak, působí na něj různé podněty různě silně, někdo bude mít deprese z akné, někdo z lidí kolem, někdo ze strachu ze smrti, nemoci… vůle je jen poháněč k tomu změnit hlavu a okolnosti v životě. nestojí to jen na vůli. Ale i kdyby stálo, a to jenutné brát taky vážně - tak ne každý disponuje takovou silou, aby mohl se vším v hlavě zatočit. Vidíš to příliš zjednodušeně - bohužel :)

Naopak většinou funguje pouze se problémem pohrabat, porozumět mu, najít příčinu, najít sebe v něm… To, co náš dráždí, nám něco o nás sděluje, lze se v tom najít. Usmát se tomu umí zenový mistr - ale zenového mistra to rozhazovat nebude, takže ani ten nepatří do této debaty : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.4.18 08:03

@Emno Krásně napsané :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
11.4.18 08:17

@Emno opravdu hezky napsane :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80008
11.4.18 08:58

@Anonymka89 A smím se zeptat, v jakém oboru děláš? Tedy podnikáš? Víš, kdyby to bylo tak jednoduché, tak se tím budu řídit. Ale řeknu ti -, jaké výmluvy jsem už slyšela - uděláš práci, chceš ji odvést - on se odstěhoval a já nevím kam. Nebo - my jsme se rozvedli. Nebo - dostali jste zálohu a víc nedám. Nebo prostě - rozmyslel jsem si nechci to. Nejjednodušší a účinné. To není nadávání, to je prostě konstatování faktu. A soud? Když ti někdo vidí třeba sto litrů a soud ti řekne - xy má snahu splácet, doložil to dvěma složenkami po 300 - a ty jsi v háji, neb platíš navíc poplatky soudu. Ono je to vážně hodně adrenalinový sport, to podnikání v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80008
11.4.18 09:06

@Emno Je to pěkně napsané, ale jinak - po čase, dyž už toho bylo s tím podnikáním moc ( a že peněz mezi lidmi máme sakra kopec, který nikdy neuvidíme - tak už jsem se tomu začala smát. Jo někdy mne to ještě dostane, ale ted už ani ne. protože si říkám, že na penězích svět nestojí. Asi tak. A říkám, že v některých věcech nemá cenu se hrabat třeba můžeš měnit lidi, aby nepomlouvali? nemůžeš. Tak co s tím? Mám se tím užírat? je líp se zasmát a kašlat na ně. neznám je, oni neznají mne, důležité je, co si o mně myslí moji blízcí a ne nějaká baba z druhého konce dědiny, ne? tady nejde o zenového mistra, tady jde jen o to umět si říci, co je a co není důležité. A toho důležitého se držet a to nedůležité pouštět po vodě. A myslím si, že nějaké drby cizích lidí, k tomu o cizích lidech, jsou skutečně naprosto nedůležité. Ale jinak tě chápu. Je to hodně v hlavě a fakt si myslím, že když člověk hodně chce, tak to umí za hlavu hodit. Nakonec stačí třeba narození dítěte a už pak neřešíš tyhle hlouposti. Protože zjistíš, že jsou to fakt prkotiny proti úsměvu a pláči tvého prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymka89
11.4.18 09:07

.

Příspěvek upraven 24.02.19 v 08:20

• Citovat
  • Upravit
Anonymka89
11.4.18 09:14

.

• Citovat
  • Upravit
14313
11.4.18 09:15

@Emno Tak se tu budeme všichni smát všemu jako blázni a bude na světě krásně… :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
11.4.18 09:17

@inkakřivák Inko, ale to, že ty ses tomu zasmála, stále neznamená, že to zvládne udělat každý. A stejně tak to neznamená, že to máš v sobě nadobro vyřešené a že se to jako trápení znovu neobjeví, třeba ještě ve větší míře. To, že já jsem nevolila Zemana, neznamená, že ho nevolila většina : )
Myslím, že se dá obecně shodnout na tom, že problém je potřeba vyřešit, rozklíčovat, pro většinu lidí to tak platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80008
11.4.18 09:21

@Anonymka89 Ale ano, a co myslíš, že se stane, když se obrátím na soud? I to jsme zkusili - a výsledek byl, že jsme pohřbili další peníze do polatků soudu. A jak nejde - se odstěhoval? jde. A je pryč a co naděláš. Tak to prostě je. No přít se nebudu, možná kdybys podnikala a neyla zaměstnanec, ten adrenalin, o kterém tu mluvím, bys pochopila. Ale hádat se nebudu. On je taky veliká rozdíl mezi firmou o sto lidech třeba, a firmou se čtyřmi lidmi. prostě jo, zákony máme, ale vymahatelnost práva je bídná. U soudu je halt třeba dokázat, že ten člověk měl záměr tě okrást. A to se dokazuje těžko. Kdyby stačilo dojít a říci hele tady mám smlouvu, tohle mi má doplatit, práci převzal - a bylo hotovo, jo bylo by to jiné. Ale jak říkám, stačí složenka na tři stovky a jsi v háji. Má snahu. Jo možná prodat exekutorům to je fakt. To mne nenapadlo - a rted už to nemusím řešit.
@Annabela11 No však jo, a zakladatelku by neštvali lidi, že jsou zlí a zahořklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymka89
11.4.18 09:35

.

• Citovat
  • Upravit
80008
11.4.18 10:03

@Anonymka89 Budeš se divit, ale soud to skutečně zamáznl. Stačila jedna záloha předem a pak dvě složenky a byli jsme mírně řečeno v háji. Takže ne nevymlouvám se, smlouvy jsme měli, včetně platebních podmínek, rozpisů kdy jak kolik a co - a stejně máme mezi lidmi peněz až kam. Odepsané nedobytné pohledávky. A i tohle mne neštvalo tolik, jako to, že jsme to museli zdanit. nakonec. A hele víš co se mi taky jednou stalo A není to výmysl, podotýkám, tehdy jsem se sesypala na hromadě hned. Vymáhali jsme takto poledávku u klienta. A nakonec mi řekl při posledním telefonátu - vy nevíte, v jakém oboru podnikám? Že prodej zbraní? A vy máte dve děti, že jo. A bylo rozhodnuto. Ano, žijeme v ČR, a těch možností je dost, ale ještě stále mají ti vyčuránci náskok. naštěstí už to není můj problém, jako důchodce. Ale píšu to, co jsem za těch 25 let všechno zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová