Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vážně nikdy žádná z vás nikoho nepomluvila, tajně se nevysmála, nemyslela si cosi nelichotivého? Tady je to normálně spolek spokojených světic! Gratuluju.
@Čičorečka ![]()
Ani ty řeči zde o tom, jaká je tchyně, nejsou přece pomluvy!
@Čičorečka píše:
Vážně nikdy žádná z vás nikoho nepomluvila, tajně se nevysmála, nemyslela si cosi nelichotivého? Tady je to normálně spolek spokojených světic! Gratuluju.
@Čičorečka píše:
to jsi ještě nepochopila, že tady je to jen pozitivně chumláčkově stádně empatické mamYnkovské fórum? Odlišné druhy jsou tu nerady viděny a osočovány z nelidskosti, rýpalství a dalších zločinů proti lidskosti:lol: Takže se hlásím veřejně k tomu, že světice vážně nejsem. A zde už vůbec.
@Čičorečka to si pis ze jo… Dnes si myslim hodne nelichotiveho o DPD!!!
![]()
Jinak bych rekla, ze se tu kritizuje to, ze to ma nekdo opravdu jako hobby.
@Burj Chalifa píše:
to jsi ještě nepochopila, že tady je to jen pozitivně chumláčkově stádně empatické mamYnkovské fórum? Odlišné druhy jsou tu nerady viděny a osočovány z nelidskosti, rýpalství a dalších zločinů proti lidskosti:lol:
@ModraJeDobra píše:
Anonymni: super, ze to manzela minulo.
On se za voji rodinu v tomto ohledu stydí a víc si rozumí s mými než vlastními rodiči. Na jednu stranu jsem ráda, ale na druhou je mi ho líto, že je vlastně bílou ovcí v rodině černých krav.
@inkakřivák píše:
@Čičorečka
Ani ty řeči zde o tom, jaká je tchyně, nejsou přece pomluvy!
Ano možná jsou to pomluvy, možná je to postěžování si. Rozdíl je však v pravdivosti a faktech. Pro mě jsou pomluvy domněnky, že si někdo o někom něco myslí a to šíří dál. Pokud je něco fakt, opravdu se to děje, a já to předám dál, tak je to pouze sdílení informace, nikoli pomluva. Někdo nemá potřebu pomlouvat. A pokud tu narážíš na to s tchýní, tak třeba já všechno co jsem tu o ní napsala jsem jí řekla do očí. Řekla jsem jí, že je závistivá a že pomlouvá a že to není hezké. Od té doby se ke mě chová velice nehezky. Takže o pomlouvání opravdu nejde ![]()
@Burj Chalifa píše:
to jsi ještě nepochopila, že tady je to jen pozitivně chumláčkově stádně empatické mamYnkovské fórum? Odlišné druhy jsou tu nerady viděny a osočovány z nelidskosti, rýpalství a dalších zločinů proti lidskosti:lol: Takže se hlásím veřejně k tomu, že světice vážně nejsem. A zde už vůbec.
Za prvé si tady každá z nich lže do kapsy. A za druhé: štvou měl lidi, že pomlouvají. Proč mě to štve? Protože se mě to dotýká. Proč se mě to dotýká? Protože jsem nespokojená. Tady je na všechno jeden jediný důvod. Nespokojenost. Ale čí, to nikdo nedokáže přiznat.
@lajovka píše:
To je takova ceska „kultura“…jsme frustrovany, nestastny narod…bohuzel…s kymkoliv se o tom bavim s lidma dlouho zijicima v cizine, potvrzuji to same- to, ze tohle je proste typisch tschechisch a v takove mire jako u nas se s tim nikde jinde jen tak nesetkate…bezna nasranost cisi z lidi uz rano na chodniku, v mhd, na uradech, vsude…za volantem ani nemluve..bojim se tam ridit tak jako nikde nikdy v evrope…a ze je to kolikrat v italii nebo francii mazec…ale ta ceska agrese mistnim ridicum proste chybi…
Smutné, ovšem pravdivé. ![]()
@Anonymní píše:
On se za voji rodinu v tomto ohledu stydí a víc si rozumí s mými než vlastními rodiči. Na jednu stranu jsem ráda, ale na druhou je mi ho líto, že je vlastně bílou ovcí v rodině černých krav.
No a tohle není pomluva? Tvůj manžel ví, že se o jeho rodině vyjadřuješ takto? Mne by se tohle prudce dotklo, a navíc - ani já bych si toto nedovolila říci šmahem o celé rodině, ano, může mne štvát jeden dva lidé, třeba i tři, ale celá rodina? Hlavně že ty pomlouvačná nejsi, to je důležité. ![]()
@Anonymka89 A myslíš si, že tomu pomůže tím, že bude nadávat, jak lidé pomlouvají? A k tomu vysvětlení - takže pomluva není, když ty řekneš, že tvoje tchyně je z rodiny černých krav - ale doložit to můžeš jenom tím, že si to myslíš. Pomluva není, když řeknu moje tchyně má černé vlasy. Ale říci moje tchyně je kráva, protože si myslí - to už pomluva je. Nikdo nemůžeme vědět, co si ten druhý myslí skutečně. Asi tak. A já si skutečně myslím jedno - pokud se někdo umí takto užírat jenom proto, že si myslí, že jsou lidé zlí a pomlouvační - pak je nespokojený on sám. Spokojený člověk si prostě řekne - mají legrační hobby, nudí se, jsou zkrátkas takoví - a víc to nebude řešit. takže - udělej si pořádek v duši, raduj se ze sluníčka a jara a budeš mnohem spokojenější.
Odpověď psychologa - protože naše životy se změnily, soustředíme se na myšlení, šlo do popředí dění. Je potřeba nakrmit mozek, prožívat silné emoce, které nabuzují potvrzují existenci, naplňují, stimulují, zabavují. A čím je to smýšlení aktivnější, tím větší výnos přináší, proto vždy bude v popředí různé pomlouvání, kritizování, faleš… než smýšlení o stromě. Na stejném principu fungují dnešní nestandardní zážitkové aktivity - např. možnost v místnosti rozbít nábytek za poplatek atd., prožít nafingovaný únos atd. : )
@Emno No pokud někdo potřebuje skutečně adrenalin, mám jednoduchou radu. Vrhněte se na živnostničení v ČR! To je panečku něco, kam se hrabe fingovaný únos nebo sjezd ledovce. Nikdy, skutečně nikdy nevíte, co bude zítra.