Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová píše:
@Borůvka1990 nejak jsem nepochopila proc se s nima teda bavis?Snad jsi dospela, ne, muzes si sama rozhodovat s kym a o cem se budete bavit
Nebavím, jen na běžné úrovni, když potřebuji něco vědět (obecného, nic o soukromých osobách), což je vzácně, nebo když oni mě staví a snaží se drbat se mnou a vzyzvídat. Jejich rozhovory slýchám na veřejných prostranstvích.
Já nevím, nemám ten pocit. Možná je to tou izolací na mateřské, kdy si k sobě nějaké pomlouvače nepouštím, nebo o nich nevím.
Jinak určitá zvědavost je přirozená lidská vlastnost, má ji spousta lidí. Podívej se třeba, jak u nás frčí kvanta přiblbých seriálů - kdo, co, jak a s kým
A mají úspěch, lidi koukají. Já jsme taky zvědavý čověk, ale spíš si ten život tak nějak mapuju. Se všemi jeh barvami. Že by mě těšilo lidské neštěstí a ještě bych to troubila do okolí, to rozhodně nedělám. Když někdo někomu přeje něco zlého, časem se mu to vrátí.
@rokris píše:
Mě taky! A fakt to tak nebývalo. Už si říkám, že mi asi hráblo, ale se… mě taky a čím dál víc se bez nich obejdu.
Přesně. Je mi jasný že to tak bylo odjakživa, ale nějak se vytrácí ta obezřetnost pomlouvajících, snad i úcta k druhým. Nějaký divný mě to přijde ![]()
Co jsem tak postrehla od podobnych lidi, jde o zakomplexovane jedince, jsou zklamani ve svem zivote a kdyz se budou navzajem ujistovat, ze hnusny zivot maji i sousedi, bude jim tak trosku lip…nevsimam si toho, menim tema, odmitam si travit svou mysl cizim jedem.
@Lenka_Hal jj, plus v praci mi vzdycky prislo, ze to delaji spis ti mene schopni, aby si dodali pocit vetsi ceny asi… Je mi tech lidi spis lito, ale mohou dost otravit atmosferu.
@ModraJeDobra preane tak, pomlouvani ve verejnem prostoru a od sousedu se da jednoduse vyhnout, proste se s nimi nebavit a nestykat. Ale v praci jsou tihle lide sileni a tak snadno se jim clivek nevyhne. Bohuzel se v praci pomlouva dost casto a velmi casto otravi atmosferu az tak, ze je nedychatelno. Take to nesnasim a snazim se hledet sve prace a omezit kontakt s takovymi lidmi na minimum. Bohuzel jsem potkala dost kolegyn, ktere me drbaly proto, ze se s nimi bavim jen pracovne. Lidove - meli hvno co na praci tak zabijely cas. :
Je to těžký. Hodně lidí je nešťastných, přestože se obecně prezentuje, jak je vše úžasné. Je hrozný tlak na výkon a úspěch. Takže frustrace jen kvete. A mnoho lidí neví, jak „uchopit“ svobodu.
Taky to poslední dobou pozoruji, hlavně, když jdu s dětmi na hřiště. Maminky drbou všechno, co se hýbe, ale ty témata
Kdo koho kdy podvedl, jaký je manžel hajzl, že nedává peníze/dost nevydělává/jaký je buran/jak je neschopný v posteli…dávky, to je taky kapitola sama pro sebe, co kdo bere, jak získat ještě víc, co zatajit…Pochopila bych, kdyby si to vykládali někde v soukromí na kafíčku, ale oni to vyřvávájí na celé hřiště. A ostatní se akorát navzájem podporují v tom, jak je ten život nespravedlivý a jak to má strašně těžké. A já se divím, že si s takovými nemám co říct, když jsem v manželství šťastná ![]()
@Borůvka1990 píše:
Nebavím, jen na běžné úrovni, když potřebuji něco vědět (obecného, nic o soukromých osobách), což je vzácně, nebo když oni mě staví a snaží se drbat se mnou a vzyzvídat. Jejich rozhovory slýchám na veřejných prostranstvích.
Aha, ja se verejnym prostranstvim s takovymi lidmi ucelove vyhybam a na vyzvydani odpovidam jednoslovne. S jedvatyminlidmi je nejlepsi se vubec nestykat nebo splachovat. Horis je, kdyz jsou to treba kolegyne.., my jsme meli jednu jedinou na oddeleni - starsi rocnik a to byla kraaaava
ony jsou nestastne samy se sebou
@Borůvka1990 Já mám „opačný problém“. Mám fb profil, mám ho dobrovolně, dobrovolně tam chodím, je to pro mě dobrý komunikační prostředek. Ale ty sluníčkové, láskyplné a dokonalé příspěvky některých lidí mě fakt dostávají. Navíc, když vím, jak někteží reálně žijou. Ale mě to neštve, spíš se tomu směju ![]()
Co se týče toho, co píšeš, tak je to přesně tak, jak píše někdo výše. Ti lidi tím zakrývají vlastní komplexy, vlastní problémy. A faleš? Když se to člověk dozví, tak aspoň ví, kdo je a kdo není kamarád a koho si pustit k tělu.
My bydlíme na malé vsi, kde zná každý každého, ale toto tady tolik není. A když už, tak paradoxně víc mezi mladýma, jak mezi důchodcema.
Spíš to bude tím, že jsi otrávená ty sama, tak si toho víc všímáš. kašli na to, lidi vždycky drbali a drbat budou. A vždycky se líp mluví o tom špatném než dobrém. Prostě tak to je. Nevšímat si toho a žít si po svém. Však tvoji blízcí to nejsou, tak proč se užírat?
Divim se, ze se nad tim vubec nekdo pozastavuje. Jsou to jen drby.
@Borůvka1990 píše:
Někdo chytrý napsal, že když nemůžeš změnit ostatní, musíš změnit sebe. Něco na tom je.
@Borůvka1990
to níííc. To je prostě stářím. Prostě se z tebe stává stará nevrlá babka jako z každý ženský. A po přechodu to bude ještě horší. Už teď máš k tomu nakročeno správným směrem, zakládat o takový pitsovině diskuzi.
![]()