Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo píše:
Já myslím, že zakladatelce nešlo o to, jestli dostává dýška od zákazníků, ale že je pak nedostane od zaměstnavatele (že zaměstnavatel nedělí dýška z tržby mezi zaměstnance).
Aha, já to nepochopila ![]()
Pokud shrábne žena majitele a kolegyně nemá spropitné žádné, tak je to pěkná svi… a kolegyni lituju, ať se ozve, ona taky maká a práce v gastru není sranda, pokud teda to člověk nemá úplně na háku ![]()
Holky, jen ze zvědavosti, kolik si přijde servírka na spropitném za měsíc? ![]()
@shadowbabe píše:
Pokud shrábne žena majitele a kolegyně nemá spropitné žádné, tak je to pěkná svi… a kolegyni lituju, ať se ozve, ona taky maká a práce v gastru není sranda, pokud teda to člověk nemá úplně na háku
Neřekne nic, má strach o práci…
Vím, ze v Potrefene Huse se dyzka odevzdavaji a pak se dělí i mezi kuchyň, taky dost divný.
@Dovesilke To mě pobavilo, co je to za hospodu? Bylo by docela vtipné, kdyby se to nějak rozšířilo a hosté by dýška nedávali. ![]()
@zrcadlo píše:
Já myslím, že zakladatelce nešlo o to, jestli dostává dýška od zákazníků, ale že je pak nedostane od zaměstnavatele (že zaměstnavatel nedělí dýška z tržby mezi zaměstnance).
Přesně tak.
@Takyjedna píše:
@Dovesilke To mě pobavilo, co je to za hospodu? Bylo by docela vtipné, kdyby se to nějak rozšířilo a hosté by dýška nedávali.
@rozmaryna1234 píše:
Vím, ze v Potrefene Huse se dyzka odevzdavaji a pak se dělí i mezi kuchyň, taky dost divný.
No tak to se mi právě docela líbí, je to forma poděkování, kuchaře prý taky dost odrbávají na platech.
@Dovesilke je na vrchnim jestli se rozdělí nebo ne. Pokud je slusnej, tak dává. Manžel dává půl na půl. Maximálně si nechá o něco víc, kdyz to nejde dobře rozdělit, ale to he max stovka
@Dovesilke píše:
Malé město cca 12 500 obyvatel.
V tom případě mi to nepřijde hrozné. Jiné by to bylo, kdyby tam byla ještě jedna nula.
@Saatine Ono když ty dyzka odevzdavas vedení a nikdo vlastně neví kolik toho za měsíc je, tak mi to fér moc nepřipadá. Vedení si může něco nechat pak osidi jak cisniky tak kuchaře. Jsem kuchařka a téměř vždy když byl dobrý měsíc, tak jsem dostávala prémie.
@Borůvka1990 píše:
Holky, jen ze zvědavosti, kolik si přijde servírka na spropitném za měsíc?
To je hodne ruzne. Ja pred cca 5 lety pinglovala brigadne jako zaskol za kamosku, aby ji to nikdo nevyfouk a nekdy jsem odchazela mesicne treba 7.000+ nekdy 3.000 a plat byl 20 cisteho.
@rozmaryna1234 píše:
Proč divný, dyska se dávají snad i hlavně za to, že jídlo chutnalo a to snad nevarila servírka ale kuchař, mě to přijde spravedlivé.
@rozmaryna1234 píše:
Tak by to ale mělo v dobrém podniku být (tedy pokud se tam opravdu vaří a kuchař jen nehází na talíř nakládaný hermelín nebo hranolky z friťáku).