Sestra a její pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2291
21.2.22 14:10

Tohle je prostě hnus, chudák pes. Mě můj vlastní pes i kousnul, ale rozhodně jsem ho někam nezavřela. Může se stát cokoliv. Tohle je na ohlášení, pokud máte svědomí a je Vám ho prostě líto, přitlačila bych sestru, že bud ji pomůžete najít nového majitele či sama se začne starat, najde solidního kynologa, veterináře atd… nebo ji udáte, zní to hnusně, ale ten pes si tohle nezaslouží, je vlastně ve vězení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
21.2.22 14:17
@Anonymní píše:
@Lucy75 asi jsi mě špatně pochopila. Já bych psovi opravdu rád pomohla. Navrhla jsem sestře plno možností, ale odmítá všechno. Za což já nemůžu- nemůžu jít a dát ho na inzerát, že ho darujeme, když to není můj pes.Jinak samozřejmě děkuji za radu, nahlášení. Nevěděla jsem, že něco takového je. Nikdy jsem žádné zvíře neměla. Z psů mám strach a domů bych žádné zvíře nechtěla, takže nemám zkušenosti ani s kočkou, morčetem ani žádným jiným zvířetem. Samozřejmě to ale ještě dneska nahlasim.

Věřte, že zvířata jsou fajn partáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.22 14:51
@Anonymní píše:
@Lucy75 asi jsi mě špatně pochopila. Já bych psovi opravdu rád pomohla. Navrhla jsem sestře plno možností, ale odmítá všechno. Za což já nemůžu- nemůžu jít a dát ho na inzerát, že ho darujeme, když to není můj pes.Jinak samozřejmě děkuji za radu, nahlášení. Nevěděla jsem, že něco takového je. Nikdy jsem žádné zvíře neměla. Z psů mám strach a domů bych žádné zvíře nechtěla, takže nemám zkušenosti ani s kočkou, morčetem ani žádným jiným zvířetem. Samozřejmě to ale ještě dneska nahlasim.

No úplně bych ale nespoléhal, že je jistota, že ho odeberou. Navíc pokud se ho ona nevzdá i kdyby ho odebrali, pes bude držený půl roku někde v útulku a bude se čekat, jak se rozhodne. Bude se to řešit přes odbor životního prostředí atd. A tohle všechno je celkem na dlouho. To jako nefunguje tak, že přijedou, pejska odvezou a za týden si bude běhat s novým majitelem po lese. A jak píšu, vůbec ho nemusí odebrat. To záleží na tom, kdo tam přijede. Pokud není pes hubený, bude tam mít vodu a nebude plný kotec ho.ven, jistota není. Můžou udělat jen bububu a nazdar. Úplně nejjednodušší by bylo, pokud opravdu není ve vašich možnostech, zlepšit psovi podmínky pro žití, aby se ho sestra vzdala. Jako rvačka o něj asi nebude, ale při troše snahy a štěstí může mít ten pejsek před sebou ještě spoustu pěkných let.Ale musí se dostat do rozumných rukou. Jestli to nebudete nijak řešit, ne jen, že ségra porušuje zákon proti týrání zvířat, ale taky si pěkně zahráváte. Tomu psovi dříve nebo později mrdne v hlavě a bude. To by svihlo každému psovi, když nemá zaměstnání, pohyb, pozornost, prostě nic, co potřebuje k šťastnému životu. Nasypat žrádlo a nalít vodu fakt nestačí. A tohle si prostě ségra musí uvědomit.

Příspěvek upraven 21.02.22 v 15:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
21.2.22 14:57

@Matt 02 10000% souhlas
a jelikož tato tristní situace trvá už dva roky, tak škody začínají být už opravdu velké..z takového psa se stane neřízená střela…
Já bych sestru opravdu pod tíhou těchto argumentů k darování psa do dobrých rukou přiměla.. kdyby měla v rukou konkrétní vážné solidní zájemce a sestra by se s nimi dohodla třeba i na návštěvách/fotkách, tak by třeba svolila..
ale to bys musela konat a ne jen planě vykecávat na e-miminu
pro toho psa je život utrpení.
Vůbec nechápu, proč s ním sestra nejde ven aspoň večer na 20 minut, už jen kvůli zdraví psa aby se mohl trochu pohnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.2.22 14:58

Hm, tak asi nejlepsi napad je dat sestre nuz na krk, pohrozit tim, ze pes takhle bude brzo nebezpecny (utece - nekoho pokouse - policajti, trestni oznameni, nahrada skody…), psa nafotit a vyvesit na bazos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 15:08

@Matt 02 kotec má pes čistý, misky stále plné a hubený vážně není každý večer mu sestra vaří večeři :think:
@Matt 02 @Lucy75 @Lucie_Sx se sestrou nehnu. Nejednou jsme se kvůli tomu pohádaly. Psa prostě nedá :roll: a já nemůžu jít a někomu ho darovat, když není můj. :nevim: jestli ji psa neodeberou tak dobrovolně ho pryč nedá. :(

• Citovat
  • Upravit
23966
21.2.22 15:22
@Anonymní píše:
@Matt 02 kotec má pes čistý, misky stále plné a hubený vážně není každý večer mu sestra vaří večeři :think:
@Matt 02 @Lucy75 @Lucie_Sx se sestrou nehnu. Nejednou jsme se kvůli tomu pohádaly. Psa prostě nedá :roll: a já nemůžu jít a někomu ho darovat, když není můj. :nevim: jestli ji psa neodeberou tak dobrovolně ho pryč nedá. :(

já se obávám, že neodbereou. To že je pořád v kotci, pro ně nebude dostatečný důvod :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.22 15:26
@Anonymní píše:
@Matt 02 @Lucy75 @Lucie_Sx se sestrou nehnu. Nejednou jsme se kvůli tomu pohádaly. Psa prostě nedá :roll: a já nemůžu jít a někomu ho darovat, když není můj. :nevim: jestli ji psa neodeberou tak dobrovolně ho pryč nedá. :(

Jako je to hnusný, ale když to s ní nejde po dobrém, šel bych klidně trošku do vydírání. Myslím, že tím, že do večera pracuje a hlídas jí dítě, máš v kapse dobrej trumf. Jako je to hnusný, ale když nemá rozum. Co když ten pes uteče a něco způsobí? Pozemky jsou bez plotu, na zahradě se budou v létě pohybovat čtyři malé děti, stačí chvilka nepozornosti, dítě prostrčí ke psovi ruku a může být problém na světě, nemusí ale může. Ona se o něj absolutně nestará, tak by měla být trochu soudná a když není sama od sebe, tak halt přitlačit trošku po zlém. Na konec se uleví všem, nejenom psovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149367
21.2.22 15:37
@Anonymní píše:

@Matt 02 má pravdu, ten pes trpí a opravdu si sestra koleduje o velkej průser. co jí dát přečíst tuto diskuzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 15:38

Hele, z vlastních zkušeností vím, že KVS s tím nic neudělá! Tohle není týrání.
Udali jsme majitele, který měl celoročně přivázaného psa k boudě provazem. Provaz psa je dlouhý 2,5 m, pes má denně příjem vody a žrádla, před škaredým počasím se schová do boudy… Veterina neshledala žádné závady, týrání, atd. a pes je takhle uvázaný pořád vesele dál ;).

• Citovat
  • Upravit
24988
21.2.22 17:54
@Anonymní píše:
Hele, z vlastních zkušeností vím, že KVS s tím nic neudělá! Tohle není týrání.
Udali jsme majitele, který měl celoročně přivázaného psa k boudě provazem. Provaz psa je dlouhý 2,5 m, pes má denně příjem vody a žrádla, před škaredým počasím se schová do boudy… Veterina neshledala žádné závady, týrání, atd. a pes je takhle uvázaný pořád vesele dál ;).
:,( strašné… věřím..

Proto se ptám - PROČ SAKRA NEJDE TA SÉGRA S TÍM PSEM ASPOŃ VEČER VEN? Když ho „má tak ráda, že ho nedá??!“
hele, není to zas nějaká trollí klikačka? už se to tu dostkrát stalo.. tahle výbušná témata jsou často fejková
pokud by ho tak „milovala“ tak by s ním aspoň na pár minut ven šla, ne???
přestává se mi to líbit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
21.2.22 17:57

PS : a proč teda Ona, co „nemá čas“, ty „máš fobii“ - proč nezaplatíte hlídačku, prostě profi-venčičku/venčitele? klidně nějakého studenta z dědiny, větší, silnější…
dáte mu nějakou kačku a psovi by to aspoň trochu pomohlo..
děláte pro něj obě dvě velké Ho-vno :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 17:59

Pokud ségra za žádných okolností nepřistoupí na změnu majitele ani na změnu přístupu k němu, tak bych uvažovala o tom, že se pes jedné noci „ztratí“ a najde domov v útulku. Není to výhra, ale i ten útulek je lepší než tahle samotka bez kontaktu s normálním světem. V tom útulku bude mít péči, dostane se na procházku, bude mít kontakt s lidmi i psy, a šanci (i když třeba malou), že najde toho svého milujícího pána.

Tím nikoho nenavádim k TČ, jen nastiňuji možnost.

• Citovat
  • Upravit
23966
21.2.22 18:06
@Lucy75 píše:
PS : a proč teda Ona, co „nemá čas“, ty „máš fobii“ - proč nezaplatíte hlídačku, prostě profi-venčičku/venčitele? klidně nějakého studenta z dědiny, větší, silnější…
dáte mu nějakou kačku a psovi by to aspoň trochu pomohlo..
děláte pro něj obě dvě velké Ho-vno :poblion:

jako ony obě. Zakladatelka nemůže jen tak psa vzít a někomu dát. Obzvlášť jeslti je to čistokrevný pes, tak může být i drahý. Může jen dávat rady a snažit se setru přesvědčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
21.2.22 18:14
@Netopirek píše:
jako ony obě. Zakladatelka nemůže jen tak psa vzít a někomu dát. Obzvlášť jeslti je to čistokrevný pes, tak může být i drahý. Může jen dávat rady a snažit se setru přesvědčit.

má sestra pro jistotu vztah ke zvířatům narozdíl ode mne nemá žádný - proto žádné nemá, dobře tak..
kdyby udělala tohle, tak si piš, že už sedíme na policejní stanici
protože já bych OPRAVDU UDĚLALA VÍC, NEŽ JEN RADILA
vidělas sakra někdy dlouhodobě zavřeného psa v kotci???
normálně se mu tam šlape po duši, sakra!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová