Sestra s rodiči "tajně" na dovolené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.8.16 14:01

Tady zakladatelka

ad anonymní: No u nás jsou vztahy tak nějak v normálu dalo by se říct. Já jsem brzy vylétla z hnízda a začala se starat sama o sebe. Ale máme podle mě naprosto standartní vztahy rodiče - dcera. Co mě mrzí je to, že když se objeví nějaký „zádrhel“, tak já nemám problém si o něm promluvit, ale naši mě často odpálí, že je to jejich věc nebo ať se do toho nepletu a víc se o tom nebaví. A když se snažím o tom dál mluvit, tak se urazí… Ale beru je tak, jsou to moji rodiče, vychovali mě, dali mi vše co potřebuji do života a měnit se kvůli mě rozhodně nebudou. Se ségrou to je podobné, hodně dělá to, že bydlí daleko od nás a tak se vídáme málo, tak 3-4× do roka.

@Premek_Orac : je to samozřejmě možné, na druhou stranu já bych od nich ani nečekala, že mě budou chtít vzít s sebou. Mám svoji rodinu, doma už jedno dítě, manžela, druhé na cestě. Oni vždy brali dovolenou jako relax, kdy si chtějí opravdu odpočinout, takže mě ani nenapadlo si někdy třeba myslet, že vezmou moje děti s sebou, to už by pro ně totiž nebyl ten vyloženě odpočinek. A nemám jim to za zlé.

@Lanna1 : Děkuju, vystihla jsi to naprosto přesně jak se cítím. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.16 14:02

Dobře, děkuju moc všem za názory a rady. Až přijedou pokusím se s nimi v klidu promluvit nebo se jich na to zeptat. Jsem sama zvědavá, jak se k tomu postaví. Pak kdyžtak napíšu.
Moc děkuji ještě jednou a hezký zbytek dne všem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4062
10.8.16 14:06

Tak to je teda fakt divné, to by mě asi hodně zarazilo a vůbec se nedivím, že tě to mrzí. Já bych to asi nevydržela a na rovinu se zeptala, proč s tím dělají takové tajnosti. Na poprvé bych to asi zkusila vzít jako legraci, něco jako se smíchem řict „Tak jaká byla dovolená, vy spiklenci? Dělali jste s obyčejnou dovolenou tajnosti, jako byste jeli hledat Svatý grál nebo co.“ Kdyby i na to byly reakce vyhýbavé, tak bych se pak už fakt na tvrdo zeptala, proč se takhle chovají a řekla bych jim i že mě to mrzí a že teď nevím, jestli jsem jim něco udělala nebo co se děje.
Nevydržela bych o tom mlčet, vrtalo by mi to hlavou, protože tohle bych fakt při dobrých vztazích nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
10.8.16 14:10
@Premek_Orac píše:
Zakladatelko, čekám, že to bylo rozhodnutí rodičů a sestry ve smslu: Jí vzít nemůžeme, tak ať jí to není líto, nebudeme jí to říkat.

No ale jaký by pak mělo smysl mazat fotku poté, co ji zakladatelka už viděla? To snad každémho rozumně uvažujícího člověka napadne, že to bude vypadat akorát tak trapně a spíš to zaseje pochybnosti :nevim:

Teda, jsem docela zvědavá na rozuzlení. Doufám, že zakladatelka se sem po návratu rodinky přijde podělit, co jí řekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
10.8.16 14:11

A jaký máte jinak vztahy? Vídáte se často, mluvíte spolu narovinu? Pokud ano, pak by mě to hodně zarazilo a asi i zamrzelo. Podle všeho ti to neřekli schválně a ne že na to zapomněly. Třeba prostě měli místo navíc a bylo jim blbý, že ty (a třeba partner) se jim tam už nevejdete :nevim:
Je na tobě, jestli se v tom chceš vrtat nebo to nechat být.
A jinak… anonymita je někdy super, ale mám obavy, že je toto tak specifické, že kdyby na to ségra narazila, tak jí musí být jasné, že je to o vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
10.8.16 14:15

Mně naopak máma kolikrát říká, že jí volala ségra a já si v duchu říkám: proč mi to povídá? :mrgreen:

Je mi úplně jedno, kdo si s kým a kam jezdí. Já jela s našima teď na chatu a taky jsme to nikomu z příbuzenstva nehlásili. Někteří se to také dozvěděli z fotek na fb.

Mně asi naopak vadí, když mi někdo hlásí i to, že šel do krámu a co tam měli v akci a že pak šel s tím a tím na houby a večer potkal tamtoho. Pokud to není důležitá událost, tak mě to spíš nudí a nechápu smysl sdělení :jazyk:

Něco jiného by bylo, kdyby řekli, že ty s nima jet nemůžeš, že chtějí být sami dva a pak by ses dozvěděla, že vzali sestru. To by zvláštní bylo :)

Příspěvek upraven 10.08.16 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10265
10.8.16 14:16

@Kassy Cesty boží a činny rodičů jsou nevyzpytatelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.8.16 14:19

Já bych v tom moc nehledala. MOžná jak tu bylo uvedeno, prostě ví, že jsi doma, že bys jet nemohla, tak tě jakoby nedráždily, že jedou spolu..
třeba vzali sestru, proto, že jsi psala, že měla rozvod, třeba fakt je na tom nějak vnitřně zle, tak ji vzali..
To, že dělají nějaké cavyky, tak je možná jenom blbý způsob- jak to říct neříct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
10.8.16 14:22

Ještě je možnost, že se ségra stydí, že jela na dovolenou s rodiči, tak to nechtěla moc roztrubovat. A nedivila bych se :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
10.8.16 14:28
@Anonymní píše:
Jen se ještě holky zeptám, mám to pitvat a zeptat se až přijedou? Nebo to mám nechat prostě být a ono to nějak časem zkousnu. :think:

Vzhledem k té smazané fotce a ignoracím bych to osobně rozpitvala dost do podrobna, to by mi hodně vadilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
10.8.16 14:30

Přijde mi to dost divné. Hlavně, jak smazala tu fotku a rodiče řekli, že se u tvé ségry nezastavují. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
10.8.16 14:45

Cítila bych se odstrčená z rodiny a bylo by mi to líto. :( Není to nic, co by se muselo v rodině tajit. To, že mi to neřekli, by mě v duchu posunulo někam mimo jejich okruh. A něco v tom určitě bude, protože ta smazaná fotka a ani slovo v SMS o sestře, to taky něco signalizuje. Já bych se jich asi zeptala, jestli jsem jim něco neudělala a nebo proti mě něco mají. Ať teda vím, na čem jsem. Neřeknu, když jde o něco důležitého, ale tajit takovou ptákovinu, to by mě fakt v klidu moc nenechalo.

• Citovat
  • Upravit
1724
10.8.16 14:49

Mě by to mrzelo. Nevidím důvod to tajit a nevím, jaké k tomu měli důvody. A promiň, ale tvoje ségra je asi úplně blbá, když to s vašima tak děěěěsně tají a ona pak mrskne fotku na FB. I když tam chodíš jednou za uherský rok a máte se v přátelích. Asi bych se pak všech narovinu zeptala… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.8.16 14:56

Vskutku. Bylo by mi jedno, co komu mí rodiče platí a kam je berou, ale proč to tají, notabene takovou věc, která se utajit nedá?

Ale třeba to vysvětlení má, třeba jí přizvali těsně před odjezdem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80279
10.8.16 15:37

Třeba jenom šum - rodiče si mysleli, že ti o tom řekla sestra, sestra zase, že ti to řekli rodiče. No a protože jsi o tom nemluvila, mysleli si, že tě to třeba mrzí, tak to dál nerozebírali. Taky se to může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová