Sídlo - šly byste do toho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.12.13 14:29

@jdukolem Snad se neporouchaji všechna auta v daný moment, autobus je sice jednou denne, ale pak je moznost taxiku. Jedine co tak proste deti budou muset byt trochu samostatne. Ja to dětství taky mela z tohoto pohledu těžší.

• Citovat
  • Upravit
49159
23.12.13 14:33
@Anonymní píše:
@jdukolem Snad se neporouchaji všechna auta v daný moment, autobus je sice jednou denne, ale pak je moznost taxiku. Jedine co tak proste deti budou muset byt trochu samostatne. Ja to dětství taky mela z tohoto pohledu těžší.

jak si to představuješ samostatné? tomu - přiznám se moc nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.12.13 14:36
@Anonymní píše:
@beckie přesne jak píšeš samota je momentálně uz několikatým rokem, ma nejlepsi kamarádka :mrgreen: na pozemku je trakturek a tim celou zahradu posekas za hodinu. Je to neštěstí jen rovina, sem tam strom, vinná réva a to hřiště, takže zahrada az tak na údržbu náročná neni. Pole - to bude pro koníka se stáji, takže tam se taky co se tyče pěstování moc nerozjedu :mrgreen: a autem to je do Prahy kdyz neni zácpa 30 minut. Je to na dobrou stranu od Prahy tudíž žádná D1 :andel:

Hele, já Ti jen dávám tipy na vylepšení, protože jen s poloviční zahradou (byť okrasnou) je prostě práce. Ono si člověk řekne bezúdržbová, ale jak to jaře začne všechno pučet, tak je třeba starat se, at pěstuješ nebo nepěstuješ. Nebo se nestaráš a celé to zpustne. Ale jaký si to uděláš, takový to budeš mít. Ostatně to je na Tobě. Ty to tam budeš mít na povel. Pokud se o to hodláš starat sama, tak to tak dělej. Hlavně abys byla spokojená.
Co se odrostlejších dětí týče. Hele fakt to není konec světa. Musíš ale počítat s otravováním puberťáků, mami odvez, přivez, zavez. Zase je ale dobrý, že v 18 se to vyřeší autem a řidičákem. Já jsem tady sama vlastně půl měsíce, jakože úplně sama. Řeším školku, lékaře, pohotovost, všechno. Hlídání není, kámošky nejsou, sousedi nejsou. Prostě nic. A jde to. Člověk se naučí být flexibilní a nehroutit se z každé neočekávané situace. Není to sranda, není to jednoduchý, asi milionkrát se budeš cítit jak v kleci a budeš to nenávidět. Moc dobře to znám. Ale když teď jezdím kolem bývalého bytu v Praze, tak se jen usmívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
23.12.13 14:41

Necetla jsem celou diskusi. Takze odpovidam na puvodni dotaz. Ja bych do toho asi nesla. Kdyz si predstavim, ze v zime nekde na samote u lesa, jak kazdy rano uhrabuju snih, abych mohla vyjet s autem, abych zavezla deti do skol… neee! Neeee! :mrgreen: Urcite se to tam neprohrnuje, pac pro tri chalupy se to neoplati. {Ja nevim, jen me to napadlo…}
Do obchodu tak daleko. Neeee :mrgreen: Je pro rohliky 20km? Neeeee :mrgreen:
Delat detem taxikare do konce zivota. Neeee :mrgreen:
Taky tam bude urcite strasne moc prace okolo domu. A to bych brala jedine tak i se zahradnikem v cene… :?
V lete to tam musi byt zase na druhou stranu super. Leto, klidecek, samota, les… matovy caj na stolku… hmmm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 14:41

@jdukolem Typu,ze kdyz budu chtit nekam v holt v moment kdyz nebudu moci, zaplatí si taxi. A stejne s manželem chceme od tech 15cti ten intr pro ne. A od 15cti mohou mit to malé auto. A holt do 15cti je budu převážně vozit.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
23.12.13 14:42
@jdukolem píše:
jak si to představuješ samostatné? tomu - přiznám se moc nerozumím

no jak, internát a je klíd ne. :lol:

• Citovat
  • Upravit
49159
23.12.13 14:44
@Anonymní píše:
@jdukolem Typu,ze kdyz budu chtit nekam v holt v moment kdyz nebudu moci, zaplatí si taxi. A stejne s manželem chceme od tech 15cti ten intr pro ne. A od 15cti mohou mit to malé auto. A holt do 15cti je budu převážně vozit.
řídit smí od 18, jinak pokud budou moct jezdit taxíkem tak to asi problém není..
a co když to dítě bude fixované na rodinu a nebude chtít v 15 na intr ale až v 19 na VŠ? Víš já mám kluka 16 a celkem si neumím představit s jeho povahou že by šel pryč jen proto že jsem mu to já nalinkovala
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.12.13 14:45
@sophinka1 píše:
no jak, internát a je klíd ne. :lol:

vidíš no já tomu právě moc nerozumím..já žiju v jinejch sférách, já si nepořizuju děti s tím že v 15 je nutněa na 100% dám na intr… no holt jsme každá jiná no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 14:46

@beckie Dekuji za vsechny rady a nápady, přeci jen zahradnik jednou měsíčně, ze prijde a ostriha květy atd bude fajn. To same jednou měsíčně, ze treba nekdo pomůže s tim velkým úklidem. Kdyz jezdím ted okolo bytu na Andelu, kde jsme bydleli, tak me je spatne. Nemohla bych zit ve městě, ja paty z domu vytahnu jednou tydne a to na nakup, nehty, kosmetiku, kadernici, solarko pripadne lekar :mrgreen:. A certsve pečivo nepotrebuji, pecu svoje :mrgreen: auto mohou mit to malé uz od 15cti deti. Takže uz v 15czi se to vyřeší a stejne bych mladší dite jak 10 let samotne nepustila, takže tech 5 let vození na vic me nevytrhne :palec:

• Citovat
  • Upravit
49159
23.12.13 14:48
@Anonymní píše:
@beckie Dekuji za vsechny rady a nápady, přeci jen zahradnik jednou měsíčně, ze prijde a ostriha květy atd bude fajn. To same jednou měsíčně, ze treba nekdo pomůže s tim velkým úklidem. Kdyz jezdím ted okolo bytu na Andelu, kde jsme bydleli, tak me je spatne. Nemohla bych zit ve městě, ja paty z domu vytahnu jednou tydne a to na nakup, nehty, kosmetiku, kadernici, solarko pripadne lekar :mrgreen:. A certsve pečivo nepotrebuji, pecu svoje :mrgreen: auto mohou mit to malé uz od 15cti deti. Takže uz v 15czi se to vyřeší a stejne bych mladší dite jak 10 let samotne nepustila, takže tech 5 let vození na vic me nevytrhne :palec:

prosím tě od jakých 15 mohou mít děti malé auto?? Tak mopeda maximálně.. nebo byla změna vyhlášky? Toi by mě bez ironie zajímalo, protože to fakt myslím je nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.12.13 14:48
@74paja píše:
Necetla jsem celou diskusi. Takze odpovidam na puvodni dotaz. Ja bych do toho asi nesla. Kdyz si predstavim, ze v zime nekde na samote u lesa, jak kazdy rano uhrabuju snih, abych mohla vyjet s autem, abych zavezla deti do skol… neee! Neeee! :mrgreen: Urcite se to tam neprohrnuje, pac pro tri chalupy se to neoplati. {Ja nevim, jen me to napadlo…}
Taky tam bude urcite strasne moc prace okolo domu. A to bych brala jedine tak i se zahradnikem v cene… :?
V lete to tam musi byt zase na druhou stranu super. Leto, klidecek, samota, les… matovy caj na stolku… hmmm.

Prohrabují. Pokud jsou to už tři chalupy, tak prohrabují. Tedy měli by, záleží samozřejmě na obci. Pokud jsi sama někde u lesa (tj. hájenky apod.), tak hodí bobek, ale tři chalupy, ty už by měly být někde na obecní komunikaci a v zimě prohráblé. U nás jsme jen my, pak pár domů nic a pak sousedi a stejně nám to tady prohrábnou. Ale úplně k lesu k hájence už nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 14:49
@74paja píše:
V lete to tam musi byt zase na druhou stranu super. Leto, klidecek, samota, les… matovy caj na stolku… hmmm.

Ten sníh mas pravdu :lol: a kazde rano vytahovat frezu je silene :mrgreen: rohlíky si pecu denne čerstve, to mi nevadi :andel: ale ty léta jsou vazne bozska, prosklená většina domu, takže se to da cele otevřít a mas průchozí dum a jen si lehnes na trávník a vedle tebe chodi kun :kytka: to me na tom protahuje asi nejvice

• Citovat
  • Upravit
45714
23.12.13 14:49

Od 15 můžou jezdit tak maximalne na skútru ne?

Hele ja to mám pro rohlíky 5 km a uz to je docela opruz. 20 je mega opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 14:51

@jdukolem Tak proste půjdou ja i manzel jsme to měli stejne, nechtěli jsme, a museli jsme a ted jsme vděčni. Řízení malého auta je od 15cti, ma v sobe motor z maloobjemove motorky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.13 14:52

@jdukolem http://www. mopedauto. cz tady to mas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max