Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, potřebuji se svěřit ohledně teroru od šílené sousedky.
Jsem rozvedená a žiju v malém rodinném domku se svým dvanáctiletým synem. Jsem učitelka ve školce. Do sousedního domu se před rokem přistěhovala nová sousedka. Nejdřív jsme se normálně bavili a navštěvovali. Ale jednou při silném větru její okno poškodila větev z našeho stromu. Vše jsem ji zaplatila, ale ona zuřila, že jsem nepřišla hned.
Několik dní poté obvinila mého syna, že ji ukradl květiny. Skoro každý den mi sprostě nadává. Pak se na mých vratech objevily nápisy: „Kurva, prostitutka“. O měsíc později k nám přijela policie kvůli anonymnímu hlášení, že jsem prý sexuálně zneužívala svého syna. Do školky přicházely anonymní telefonáty, že beru drogy, jsem pedofilka, kradu. Od sousedů vím, že je obchází a říká jim o mně nepravdivé informace.
Měla jsem toho dost a umístila jsem na dům kamery. Ty asi před dvěma měsíci zachytily, jak nám hází výkaly na zahradu. Dostala pokutu. Pak mi začaly anonymně přicházet výhrůžky smrtí. Řešila jsem to s policií, ale nedostatek důkazů. Kvůli pomluvám několik rodičů odhlásilo děti ze školky, kde učím. Klidně sprostě křičí i na mého syna.
Opravdu jsem z toho zničena a nevím, co dělat. Poslední dobou si našla novou zábavu. Všude mě sleduje. Kamkoli jedu, tam jede autem za mnou. Opravdu už nevím, co dělat. Bojím se, že ublíží synovi. Co byste dělali?
Pozdní noční troll, viď?
Normální člověk by tohle už dávno řešil s právníkem a policie by opravdu neodložila vyhrožování smrtí a víc než evidentní stalking.
@Janli píše:
Pozdní noční troll, viď?
Normální člověk by tohle už dávno řešil s právníkem a policie by opravdu neodložila vyhrožování smrtí a víc než evidentní stalking.
Na vyhrožování smrtí byl bohužel nedostatek důkazů.
@Simona987123 píše:
Dobrý den, potřebuji se svěřit ohledně teroru od šílené sousedky.Jsem rozvedená a žiju v malém rodinném domku se svým dvanáctiletým synem. Jsem učitelka ve školce. Do sousedního domu se před rokem přistěhovala nová sousedka. Nejdřív jsme se normálně bavili a navštěvovali. Ale jednou při silném větru její okno poškodila větev z našeho stromu. Vše jsem ji zaplatila, ale ona zuřila, že jsem nepřišla hned.
Několik dní poté obvinila mého syna, že ji ukradl květiny. Skoro každý den mi sprostě nadává. Pak se na mých vratech objevily nápisy: „Kurva, prostitutka“. O měsíc později k nám přijela policie kvůli anonymnímu hlášení, že jsem prý sexuálně zneužívala svého syna. Do školky přicházely anonymní telefonáty, že beru drogy, jsem pedofilka, kradu. Od sousedů vím, že je obchází a říká jim o mně nepravdivé informace.
Měla jsem toho dost a umístila jsem na dům kamery. Ty asi před dvěma měsíci zachytily, jak nám hází výkaly na zahradu. Dostala pokutu. Pak mi začaly anonymně přicházet výhrůžky smrtí. Řešila jsem to s policií, ale nedostatek důkazů. Kvůli pomluvám několik rodičů odhlásilo děti ze školky, kde učím. Klidně sprostě křičí i na mého syna.
Opravdu jsem z toho zničena a nevím, co dělat. Poslední dobou si našla novou zábavu. Všude mě sleduje. Kamkoli jedu, tam jede autem za mnou. Opravdu už nevím, co dělat. Bojím se, že ublíží synovi. Co byste dělali?
Proč píšeš sem a neresis to s příslušnými orgány, zakladatelko, která más opět nový nick, píšes těžko uvěřitelné příhody atd.
@Janli píše:
Pozdní noční troll, viď?
No hele troll to být může a nemusí. My máme bohužel přesně takového jednoho souseda. Ale uvidíme, jestli tu napíše něco více.
@Simona987123 píše:
Na vyhrožování smrtí byl bohužel nedostatek důkazů.
A důvod, že jsi to nechala zajít tak daleko a místo do právníka jsi investovala do kamer, ten je jaký?
Jinak existuje celkem jednoduché řešení, ale to si zatím nechám pro sebe a uvidíme, s čím zakladatel/ka ještě přijde.
Asi bych to vážně řešila na policii případně s právníkem jako stalking. Nenechte se odbýt
Dobrý sci-fi 🤭
Jen by neodhlašovali děcka, ale byla by jistě odejita učitelka ne? Pro případ pokračování románu 🙋🏻♀️
To se mu líbí jak tu všichni píšete, ze to je vymysl. Máme podobného souseda, táhne se to několik let a je to katastrofa a věřte mi neuděláte nic!! Policie je u nás dvakrát týdne na prestupkouvou komisi chodíme každý měsíc.
Policie s tím neudělá nic je to tvrzeni proti tvrzení. Například jsme zavázali pozemek a on nahlásil, ze ho zavazujeme kontaminovanou půdou (museli jsme zaplatit rozbity půdy), nahlásil policii ze si moje Mama poušti nahlas rádio (bylo pět odpoledne a máme je 60!) Nahlásil, ze jsme založili požár (opekái jsme s detma buřty, ze delame z pozemku motorkosovou trať 🙄 nás pozemek a dětská motorka, ze jsme mu poškodili plot (nevím čím 🙄) neustále si nás natáčí na přestupové komisi to odložili 😡 napadl všechny úřady z podjatosti i policii, protože už nu dvakrát odmítli přijet na jeho nesmyslné hlášení. Jsou z nej nešťastní na policii, na úřadech ale neudělá s nim nikdo nic! On má právo volat policii pokud má pocit ze se spáchá trestný čin a to on má neustále. Teď jeho nový kousek je ze nainstaloval plastickou na naši ohradu kde máme dvě ovce
policie prijela, dělat s mi nic nemůže musíme se obrátit na občansko právní spor…. Fakt soused za trest
Příspěvek upraven 26.06.22 v 07:49
Nebylo by 100%,že by to klaplo, ale vzala bych si diktafon(dnes už se vyrábí i nenápadné(třeba v hodinkách).Šla bych prostě za ní a zeptala bych se jí proč to dělá, že rozbité okno jste zaplatili, tak proč má potřebu házet hovna na zahradu. Proč vám jiní sousedé říkají, že je obchází a pomlouvá vás. A pokud školka nepoužívá pevnou, ale mobil, tak by se mělo dát snadno zjistit číslo odkud někdo volal či psal(pokud to prostě nenapsal na papír a nehodil do schránky).To číslo bych si zjistila a při tom mluvení s ní, bych to číslo prostě prozvonila, kdyby začal zvonit telefon jí, tak by to bylo jasné nebo ještě lépe, pokud nemá vaše číslo, tak jí z domova zavolat(nebo z jiné simky) a i jen to jak se ozve v tom telefonu nahrát na diktafon. Zeptala bych se jí proč vám ničí vrata apod..Pokud se nebude kontrolovat, tak ideálně řekne, že chce abyste vypadli. Což by stačilo jako přiznání. Ale jestě lepší by bylo, kdyby to třeba sledoval z povzdálí schovaný syn, kdyby náhodou přišla s tím, že jste jí přišla napadnout a ještě lepší by bylo, kdyby to točil na telefon třeba, ale tam už je riziko, že si ho všimne. Protože pak by se nějaké takové obvinění dalo použít proti ní a spolu s ideálním přiznáním apod. by si mohla jít klidně sednout. Takže bych dala dohromady důkazy a prostě bych pak i s důkazy šla na policii. Ideální by bylo nahrát si na diktafon třeba i ty další sousedy, aby je pak nepředvolali jako svědky a oni neřekli, že o ničem neví.
@Fiveone nemůžeš ji nahrávat bez jejího souhlasu a pochybuju, ze bude tak hloupá a něco řekne. I kdyby hloupá byla u soudu to nevezmou a i kdyby vzali každý právník ji pořadí ať řekne, ze to není její hlas, ze je podobný, ale není to ona a nedokáže ji nikdo nic.
To je jak příběh ze Sousedských nočních můr ![]()
Upřímně doufám, že se zakladatelka jen inspirovala tímto seriálem, pokud ne, doporučuju co nejdříve se odstěhovat co nejdále. Takoví psychopati bohužel existují a většinou s tím policie nemůže nic dělat, dokud už nebude pozdě.
@Anonymní píše:
To se mu líbí jak tu všichni píšete, ze to je vymysl. Máme podobného souseda, táhne se to několik let a je to katastrofa a věřte mi neuděláte nic!! Policie je u nás dvakrát týdne na prestupkouvou komisi chodíme každý měsíc.Policie s tím neudělá nic je to tvrzeni proti tvrzení. Například jsme zavázali pozemek a on nahlásil, ze ho zavazujeme kontaminovanou půdou (museli jsme zaplatit rozbity půdy), nahlásil policii ze si moje Mama poušti nahlas rádio (bylo pět odpoledne a máme je 60!) Nahlásil, ze jsme založili požár (opekái jsme s detma buřty, ze delame z pozemku motorkosovou trať 🙄 nás pozemek a dětská motorka, ze jsme mu poškodili plot (nevím čím 🙄) neustále si nás natáčí na přestupové komisi to odložili 😡 napadl všechny úřady z podjatosti i policii, protože už nu dvakrát odmítli přijet na jeho nesmyslné hlášení. Jsou z nej nešťastní na policii, na úřadech ale neudělá s nim nikdo nic! On má právo volat policii pokud má pocit ze se spáchá trestný čin a to on má neustále. Teď jeho nový kousek je ze nainstaloval plastickou na naši ohradu kde máme dvě ovce
![]()
policie prijela, dělat s mi nic nemůže musíme se obrátit na občansko právní spor…. Fakt soused za trestPříspěvek upraven 26.06.22 v 07:49
Je evidentně nemocný.
@Takco ne je to parchant, který si myslel, ze když se nastěhuje na vesnici až z USA tak se z nej všichni poprdi, zabijí zvířata a vůbec udělají vše aby ho nic nerušilo. Terorizuje všechny sousedy, které má okolo sebe :/