Šílená sousedka, výhrůžky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.6.22 08:05
@Janli píše:
A důvod, že jsi to nechala zajít tak daleko a místo do právníka jsi investovala do kamer, ten je jaký?

Několikrát jsem to řešila s policií, ale nedostatek důkazů.

@shadowbabe píše:
Dobrý sci-fi 🤭Jen by neodhlašovali děcka, ale byla by jistě odejita učitelka ne? Pro případ pokračování románu 🙋🏻‍♀️

Rodiče odhlásili své děti. Vedení školky mi věří, takže mě naštěstí nevyhodí, ale někteří rodiče mají strach, tak dali své děti do jiné školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
26.6.22 08:08
@Simona987123 píše:
Rodiče odhlásili své děti. Vedení školky mi věří, takže mě naštěstí nevyhodí, ale někteří rodiče mají strach, tak dali své děti do jiné školky.

Výkaly na zahradě nejsou dostatečnými důkazy?
Nejsi náhodou ta učitelka, co tu v diskuzích prahne po dalším vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.22 08:11
@Takco píše:
Výkaly na zahradě nejsou dostatečnými důkazy?
Nejsi náhodou ta učitelka, co tu v diskuzích prahne po dalším vzdělání?

Jak jsem psala, za výkaly na zahradě dostala pokutu. S policií jsem řešila i telefonáty, ale nenašli důkazy, že to dělá ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.6.22 08:13
@Zástavanda píše:
@Fiveone nemůžeš ji nahrávat bez jejího souhlasu a pochybuju, ze bude tak hloupá a něco řekne. I kdyby hloupá byla u soudu to nevezmou a i kdyby vzali každý právník ji pořadí ať řekne, ze to není její hlas, ze je podobný, ale není to ona a nedokáže ji nikdo nic.

Omyl, nahrávat lze bez souhlasu pro případ obrany. Pokud by řekla, že to není její hlas, stačilo by jí znovu nahrát na stejný diktafon(vyšetřovatel tak, aby o tom nevěděla a nezačala mluvit třeba moc vysoko) a pak porovnat. Stejně tak, kdyby se náhodou podařilo to synovi i natáčet, tak by se dal porovnat čas videa apod.. Dokázat se to dá, ale chce to ty důkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
26.6.22 08:15
@Simona987123 píše:
Jak jsem psala, za výkaly na zahradě dostala pokutu. S policií jsem řešila i telefonáty, ale nenašli důkazy, že to dělá ona.

A výkaly poznali, že jsou její, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
26.6.22 08:16

@Fiveone můžeš natáčet ve chvíli pokud mas pocit, ze páchá trestný čin nebo chce tobě nějak ublížit, jako důkaz fakt ne a jestli není úplně blba fakt ji nic neřekne řekne, ze o ničem neví s je to. Jestli si myslíš, ze nějaký policista si ji bude nahrávat na Diktafon a něco porovnávat jsi trosku naivní, policie se v hadkach dvou sousedek angažovat moc nebude. Koukni na diskuze kde se řeší třeba domaci násilí, dokud ti ze u nedostane do nemocnice nebo nezabije, nemůžou dělat nic a ani nic nedělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.22 08:19
@Takco píše:

To jsem psala v samotném příspěvku. Házení výkalů se podařilo natočit na kameru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
26.6.22 08:19

Jo, už to vidím, máte to pod kamerou. Tak vám to aspoň pohnojila.

Jinak větev Tvého stromu nemá co mlátit sousedům do oken. Divím se, že ji dávno neurizla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.6.22 08:32
@Zástavanda píše:
@Fiveone můžeš natáčet ve chvíli pokud mas pocit, ze páchá trestný čin nebo chce tobě nějak ublížit, jako důkaz fakt ne a jestli není úplně blba fakt ji nic neřekne řekne, ze o ničem neví s je to. Jestli si myslíš, ze nějaký policista si ji bude nahrávat na Diktafon a něco porovnávat jsi trosku naivní, policie se v hadkach dvou sousedem angažovat moc nebude.

Dle hmotného práva (§ 88 odst. 1 občanského zákoníku) platí od 1. 1. 2014, že svolení dotčené osoby není třeba, pokud se její podobizna, písemnost osobní povahy nebo zvukový či obrazový záznam pořídí nebo použijí k výkonu nebo ochraně jiných práv nebo právem chráněných zájmů jiných osob.

Zákon neříká za jaké situace k tomu má docházet, proto i policie doporučuje třeba v případě domácího násilí nahrávat ač není 100% jisté, že ten den se bude ten druhý chovat násilnicky. Stejně tak si může člověk dát kamery na svůj pozemek, protože chrání své zájmy a podobných situací je mnoho, nejde jen o natáčení nějakého přepadení apod.. Pokud člověk ví, že soused se vůči němu dopouští něčeho, tak má právo na sbírání důkazů i na nahrávání běžného hovoru pro svou vlastní obranu. A je docela rozdíl sousedská hádka a toto. Toto je minimálně pomluva, možná by se to dalo brát i jako poškozování cizí věci apod.. Poškozování cizí věci vysvětlovat jistě nemusím, v případě pomluvy je znění jasné, pokud pomluvám lidé uvěří a ovlivní to postavení mezi lidmi(kdy by se člověk raději zahrabal pod zem), ohrozí to práci apod.. A nemusí tomu ani věřit, stačí, že třeba zaměstnavateli půjde o dobrou pověst. Za takovou pomluvu si může jít sednout třeba na rok. A pokud k tomu použije i internet, televizi či jen místní noviny, tak více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
26.6.22 09:00
@Simona987123 píše:

Je dobře, že za tebou stojí, obávám se, že proti pin. dě není moc šancí. Jen stěhování 🤷🏻‍♀️ Nevěřila sem tomu, pokud se to skutečně děje, pak přijmi omluvu.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
26.6.22 09:07
@Takco píše:
Jo, už to vidím, máte to pod kamerou. Tak vám to aspoň pohnojila.Jinak větev Tvého stromu nemá co mlátit sousedům do oken. Divím se, že ji dávno neurizla.

Jasně, to nemá, zakladatelka ale píše o finanční náhradě. Nedává to ale sousedce právo se takto chovat. Buď je sousedka psycho a nebo pič. a 🤷🏻‍♀️ Zlatej panelák a naši sousedi. Když tu kolikrát člověk čte o hororových sousedech, tak mám strach vůbec o baráku přemýšlet 🙈

• Citovat
  • Upravit
2673
26.6.22 09:22

To jsi popsala jeden díl amerického seriálu ne? Tuším, že se tady jmenuje sousedské noční můry nebo tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.6.22 10:01
@Anonymní píše:
To se mu líbí jak tu všichni píšete, ze to je vymysl. Máme podobného souseda, táhne se to několik let a je to katastrofa a věřte mi neuděláte nic!! Policie je u nás dvakrát týdne na prestupkouvou komisi chodíme každý měsíc. :zed: Policie s tím neudělá nic je to tvrzeni proti tvrzení. Například jsme zavázali pozemek a on nahlásil, ze ho zavazujeme kontaminovanou půdou (museli jsme zaplatit rozbity půdy), nahlásil policii ze si moje Mama poušti nahlas rádio (bylo pět odpoledne a máme je 60!) Nahlásil, ze jsme založili požár (opekái jsme s detma buřty, ze delame z pozemku motorkosovou trať 🙄 nás pozemek a dětská motorka, ze jsme mu poškodili plot (nevím čím 🙄) neustále si nás natáčí na přestupové komisi to odložili 😡 napadl všechny úřady z podjatosti i policii, protože už nu dvakrát odmítli přijet na jeho nesmyslné hlášení. Jsou z nej nešťastní na policii, na úřadech ale neudělá s nim nikdo nic! On má právo volat policii pokud má pocit ze se spáchá trestný čin a to on má neustále. Teď jeho nový kousek je ze nainstaloval plastickou na naši ohradu kde máme dvě ovce :zed: :zed: policie prijela, dělat s mi nic nemůže musíme se obrátit na občansko právní spor…. Fakt soused za trestPříspěvek upraven 26.06.22 v 07:49

A proč už to dávno neřešíte občansko právním sporem? Proč už dávno nedostal soused pěkně v tichosti přes hubu a upozornění, že pokud bude pokračovat, tak jednoho dne zmizí? Lidi, vy si necháte od idiotů sr. át na hlavu a divíte se, že jsou na koni….

• Citovat
  • Upravit
1210
26.6.22 12:46
@Takco píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.6.22 14:08
@Simona987123 píše:
Jak jsem psala, za výkaly na zahradě dostala pokutu. S policií jsem řešila i telefonáty, ale nenašli důkazy, že to dělá ona.

Co si najmout soukromého detektiva, který důkazy zajistí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová