Silniční kontrola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14210
9.4.10 08:01

mystic kdyz je v technicaku novy majitel, tak prece to uz musi byt prihlaseny, jinak by ti ten technicak nedali, to ti tam jen tak neco nenapisou, museji si to do toho registru zapsat a s tim vydavaji ten technicak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
megaliner
28.5.10 12:01

Nevedomost

PetraJ píše:
Já bych řekla, že 30 dní ode dne koupi můžete jezdit na kupní smlouvu. Ale co se stane potom, to nevím. :nevim: :lol:
Jo a malej techničák bys ty vůbec neměla mít, bývalý majitel ho má vrátit při odhlášení.Jen taková perlička. My prodávali auto někdy v únoru. Přijel si pro to pán, byl to pán, řekněme trošku jednodušší, z jisté nejmenované menšiny.
Auto bylo psaný na mě, tak jsem ho normálně odhlásila, uvedla tam jeho jméno a velkej techničák jsem mu poslala.
Jaký bylo naše překvapení, když za několik týdnů našel manžel to auto na netu, že je k prodeji. A ještě byl vidět kus SPZ, která byla ta původní. Takže ten ichtyl to na sebe ani nepřepsal (asi zjistil, že by musel zaplatit 10 tis. za přepis :roll: ) a chtěl to střelit dál. Takže chudák, kdo to auto koupí, myslím si, že vůbec nemá šanci to na sebe přihlásit.

no je videt ze se v tom nepohybujete. poloprevod, nebo taky poloprepis je bezna praktika, jak se vyhnout placeni ekodane. ono se to ma tak, ze pokud auto prevedu na sebe jen do poloprevodu, nemusim platit ekovypalny za auto. v ty chvili uz s tim puvodni majitel nema co delat a muze mu byt jedno, jestli se auto jeste 100× proda nebo ne. mate pravdu, ze existuje urcita lhuta, do ktere bych mel vuz prehlasit na sebe. z praktickeho hlediska neni jediny pravni predpis, ktery by me k tomu donutil. pro me je dulezite mit na voze pojistku a stk. nic vic. malej technicak mi nikdo vzit nemuze, protoze ve chvili kdy date auto do poloprevodu, ne chcete-li do odhlasky, tak vam ten malej technicak berou a nemate ho, takze ho policajtovi tezko muzete ukazat. druhou veci je to, ze mame demokracii a pokud me zastavi pri silnicni kontrole, tak jim predlozim zelenou kartu a vic nejsem povinnen. protoze oni mi musi dokazat, jestli jsem vuz ukradnul atd. tim padem se s nima nemusim bavit o tom, ze nemam malej technicak a ze auto pripadne neni napsany na me. jako kupni smlouvu taky vozit nemusim, protoze co mam sebou vozit, kdyz mam ustni kupni smlouvu? tu ze zakona muzu na auto mit a nikdo mi nic nemuze. a pokud auto uz v poloprevodu na me bude, tak pri dohlasovani po me nikdo nic chtit nebude. tak se veci maj, ale musite v tom umet chodit a vedet, proc to tak funguje. ja jsem zatim nemel jediny auto, ktery bych vlastnil ja a to mam uz paty. vyhoda je ta, ze pokud auto neni na vas, nechodi vam pokuty :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová