Situace v USA - rasismus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
30.6.20 20:29
@KalamityJohn píše:
Evidentně o USA a policii v USA nevíš vůbec níc.

ale vím, USA je policejní stát, kde policajt může dát želízka šestileté holce :zed:

to není normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8874
30.6.20 20:30
@Lucie_Sx píše:
Vetsina rozestvavacich aktivit v ruznych zemich (i u nas) je rizena a dukladne financovana pres media, samo o sobe by to tak nefrcelo. A to skupinami, ktere na rozvraceni te zeme (nebo prosazeni urcite skupiny) maji mocenske zajmy.Myslim, ze skutecnost ve finale predci vsechny konspiracky.
:,( no abys neměla pravdu…kolikrát v dějinách už lidé nevěřili, že to prostě není možné, to se přece nemůže stát…A stalo se. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21205
30.6.20 20:33
@welovefashion píše:
ale vím, USA je policejní stát, kde policajt může dát želízka šestileté holce :zed:to není normální…

tak jo. Znáš USA líp než já po třiadvaceti letech, tumáš kytku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
30.6.20 20:38
@welovefashion píše:
ale vím, USA je policejní stát, kde policajt může dát želízka šestileté holce :zed:to není normální…

Policie má velké pravomoce, o tom žádná. Ale ono když vidíš, co se děje v těch větších městech, nedivím se, že ti hoši tam jsou ostřejší.
V menších městech jsou policajti víc kamarádští a mnohem víc vstřícnější, jsou tady prostě „jedni z nás“.
Např. naše město tady je přímořské turistické letovisko. Místních lidí cca 14.5 tis, turistů v době sezóny měsíčně až 150 tis. Když tady potká místní obyvatel policajta, dobře si pokecají, prohodí pár slov, rozeberou manželku, děti, prarodiče, počasí, politiku…
Naprosto jiný přístup mají vůči turistům. Ale zase - když vidíš, co ti turisté dělají, jak nedodržují pravidla, předpisy, rychlosti na silnici, řídí pod vlivem alkoholu, lezou ožralý do vody a pak se diví, že se topí (někteří utopí), mnohdy se opravdu chovají jako tupý hovada… pak se přístupu policajtů nemůžeš divit.

• Citovat
  • Upravit
25897
30.6.20 20:50
@SibyllaTrelawney píše:
@leisa Díky. Tvůj příspěvek mě jen utvrdil v mém pohledu na věc. To, co píšeš v úvodu o změně gramatiky, školách, rasismu naruby, to je přesně to, co mě děsí i u nás - že to přijde.

Já tě uklidním. Diskriminace už ve škole probíhá pod krycím názvem inkluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
30.6.20 20:53
@divine woman píše:
Já tě uklidním. Diskriminace už ve škole probíhá pod krycím názvem inkluze.

Vlastně jo… máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
30.6.20 20:55
@SibyllaTrelawney píše:
@leisa Díky. Tvůj příspěvek mě jen utvrdil v mém pohledu na věc. To, co píšeš v úvodu o změně gramatiky, školách, rasismu naruby, to je přesně to, co mě děsí i u nás - že to přijde.

V Česku se to děje již delší dobu. Řekni dnes slovo cikán a bloknou ti celý příspěvek. Musíš používat náhražku, tj. Rom, ačkoliv oslovení cikán je historicky správně a samotné etnikum se tak titulovalo několik staletí.
A ano, inkluze, to je kapitola sama o sobě. I na e-miminu je dost učitelek/lů, kteří by mohli vyprávět (a věřím, že by i vyprávěli), kdyby mohli. Což nemůžou, mohlo by je to také stát jejich post :/

• Citovat
  • Upravit
21205
30.6.20 20:59

@leisa

Pamatuju, jak jsem viděl policajta v dešti měnit kolo na minivanu - v minivanu černá mamïna se dvěma dětma. Z devadesáti devíti procent jsou to fajn chlapi.

A ženský samozřejmě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.6.20 21:00

@leisa Normální cikán výraz Rom nemá rád. Protože Cikáni jdou do nebe, Cikánský baron, Cikáni a ať me zkusí bloknout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.6.20 21:01

@KalamityJohn Znám 3 prodavačky, které pracují ve stejném marketu už 20 let. A jsou milé, usměvavé a není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
30.6.20 21:02
@leisa píše:
V Česku se to děje již delší dobu. Řekni dnes slovo cikán a bloknou ti celý příspěvek. Musíš používat náhražku, tj. Rom, ačkoliv oslovení cikán je historicky správně a samotné etnikum se tak titulovalo několik staletí.
A ano, inkluze, to je kapitola sama o sobě. I na e-miminu je dost učitelek/lů, kteří by mohli vyprávět (a věřím, že by i vyprávěli), kdyby mohli. Což nemůžou, mohlo by je to také stát jejich post :/

Tak já ti vyprávět klidně budu ( učitelka). :). Nebojím se. :mrgreen: Jen mi přijde, že ta hyperkorektnost tady ještě není lidmi tak prokořeněná, že se jich dost dovede pořád ještě podívat na věci s rozvahou. Jak vnímáš ty v USA postoj k rasové a politické korektnosti u běžných lidí ve svém okolí? Klepou si taky na čelo (např. v souvislosti s nálepkováním filmů, kvótám na afroamerické studenty jak jsi psala, hnutí meetoo…)?

Příspěvek upraven 30.06.20 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.20 21:03
@divine woman píše:
@leisa Normální cikán výraz Rom nemá rád. Protože Cikáni jdou do nebe, Cikánský baron, Cikáni a ať me zkusí bloknout :lol:

Ještě cikánský šál - romské boa… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
30.6.20 21:04

@KalamityJohn Ano, zrovna tuhle taky, jedné rodině praskla pneumatika. Zajeli ke kraji, silnice sice dost frekventovaná, ale žádná tragédie, nepřekáželi. Venku ale vedro na padnutí. Chvíli poté za nimi přistálo auto policajtů, kluci vyskočili a rodině pomohli kolo vyměnit, aby se nikdo v tom dusnu nemusel péct zbytečně dlouho.
Nějak se nepamatuji, že bych něco podobného viděla (slyšela) u českých policajtů.

• Citovat
  • Upravit
leisa
30.6.20 21:05
@SibyllaTrelawney píše:
Tak já ti vyprávět klidně budu ( učitelka). :). Nebojím se. :mrgreen: Jen mi přijde, že ta hyperkorektnost tady ještě není lidmi tak prokořeněná, že se jich dost dovede pořád ještě podívat na věci s rozvahou. Jak vnímáš ty v USA postoj k rasové a politické korektnosti u běžných lidí ve svém okolí? Klepou si taky na čelo (např. v souvislosti s nálepkováním filmů, kvótám na afroamerické studenty jak jsi psala, hnutí meetoo…)?Příspěvek upraven 30.06.20 v 21:04

Klepou si na čelo a nechápavě kroutí hlavou.

• Citovat
  • Upravit
21205
30.6.20 21:12
@leisa píše:
@KalamityJohn Ano, zrovna tuhle taky, jedné rodině praskla pneumatika. Zajeli ke kraji, silnice sice dost frekventovaná, ale žádná tragédie, nepřekáželi. Venku ale vedro na padnutí. Chvíli poté za nimi přistálo auto policajtů, kluci vyskočili a rodině pomohli kolo vyměnit, aby se nikdo v tom dusnu nemusel péct zbytečně dlouho.
Nějak se nepamatuji, že bych něco podobného viděla (slyšela) u českých policajtů.

https://www.fairfaxcounty.gov/…s/motorsquad

Já mám kamarády co jezděj Harleye za Fairfax, VA a jeden z nich mi to vysvětlil zcela pragmaticky:

„Hele, my to uděláme rychlejc a je to furt jednodušší než pak řešit že někoho z nich při tom srazilo auto.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová