Skloubení mateřské a seberealizace - Markéta Frank

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
13.9.23 16:10

Instagram snese hodně… ;) Nebuď naivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
13.9.23 16:14

Já znám několik žen, které toho stíhají skutečně hodně - několik dětí, náročné zaměstnání, výkonnostní sport. Jediné co nestíhají, je prezentovat to někde na sockách. Protože kdyby to dělaly, tak by už nestíhaly ten pravý život. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
13.9.23 17:12

Dřív mi přišla Fraňková docela fajn, ale teď už ne. Teď na mě působí jako namyšlená husa, která dělá se vším tajnosti, jak kdyby byla americká celebrita. Jinak se vsadím, že má chůvu, uklízečku, asistentku a já nevím koho ještě. Nevěřím, že jen ona sama by tohle všechno stíhalaa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 00:38

@Afrikana dobrý den, moc Vám děkuji za sdílení zkušeností a za realistické nahlédnutí na situaci. Člověk si pak o trochu míň láme hlavu s tím, jak to vše skloubit, aby jeho den vypadal jako Markéty Frank, když ví, že ani den Markéty Frank z reality nevypadá jako den Markéty Frank z instagramu. Asi je škodlivé i to, jak sdílí momenty z každého dne a člověk si po tolika měsících sledování generalizuje, že vše okolo jejího života je skvělý, protože „stačí jen chtít.“ Děkuji za podnětný komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 00:42

@Jahudka82
To by vysvětlovalo mnohé, ale tvrdí, že žadné hlídání není a starají se s manželem.
Teď přiznala, že jezdí jedno dopoledne babička (maminka).
Taky chodí už dcera do školky a druhá je prý pohodářka.
I tak to nevysvětluje ale to, jak stihne během dne tolik, co nestihne většina lidí jen při práci bez dětí.

Příspěvek upraven 19.09.23 v 00:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 00:51

@Thomassss dobrý den, děkuji za podnětný komentář, je pravda, že když v 9 ráno otevřu její profil a je tam, jak docvičila, je ve městě (dle fotky sama), byla v kavárně a já „pouze“ obstarala mé jedno dítě a jsem na cestě na hřiště, tak ona může zažívat to samé a jen přidat fotky ze včera. To je ale velké klamáni a hraní si s realitou.
Asi si budu muset připustit, že nejenže neříká vše, ale třeba i lže (že není hlídání a paní na úklid a tak.)
Protože přesně, den má 24 hodin.
S manželem jsme ve městě sami, hlídání nula, já pracuji po večerech, přes den jsem s malou a byť má manžel flexibilní práci a opravdu se podílíme na výchově/ financích, obětujeme tomu spoustu věcí: cvičení, koníčky, čas s kamarády, úklid, kolikrát vaření.. Markéta opravdu křičí do světa „zvládám vše, co chci.“ Je to toxické.

Příspěvek upraven 19.09.23 v 00:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
19.9.23 00:54

@Ema1111 :kytka: :kytka: Nemas zac.

Podstatne je si uvedomit, ze to, ze ona tvrdi, ze tolik a tolik stiha za den veci, je jenom jeji uhel sebeprezentace. Nikde nemas dukaz, ze tomu tak skutecne bylo a jak dalece nebo intenzivne se tomu venovala. Pokud se influencerstvi nekdo skutecne venuje tak, ze ho to zivi, tak ma skvele promyslenou sebeprezentaci, vi, co na jeho publikum plati a pravdepodobne ma i nejaky publikacni plan a sepsane, co ma jak prezentovat. Pokud s dotycnou 24/7 nejsi, tak ji nikdy nemuzes verit do puntiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 00:57

@Králičice vidíte, to je pravda. Děkuji za komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 01:00

@Barbucha3 dobrý den, děkuji za komentář, souhlasím, že je spoustu žen opravdu šikovných a je skvělý, když se podaří neztratit samu sebe v mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 01:04

@ida007 dobrý den, určitě jsou inspirativní. Jen bych si přála, aby se sdílelo stejně „highlights“ jako „co tomu dané osoby obětují.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 01:09

@Quinn7
Ty tajnosti mi také vadí. Někde jsem s ní četla rozhovor, kde řekla, že sledujícím nic nedluží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.9.23 01:19

@Afrikana
Děkuji moc za myšlenky, chápu a dává to opravdu smysl a tohle pomáhá přemýšlet zase víc realisticky. Moc hezky to popisujete :kytka:
Myslíte si, že jsou si tihle lidé vědomi toho, jakou toxicitu šíří do světa? Myslíte, že klamou lidi záměrně (schválně neposkytují detaily) nebo nad tímhle ani nepřemýšlí a dívají se na věci čistě pragmaticky (je to práce) a sebezaujatě (nasdílím příspěvek a budu spokojená, jak na sítích vypadám)?

Možná má právě tolik sledovatelů, protože lidi jsou fascinovaní jejím životem a ona potřebuje tuhle image udržet, proto nesdílí reálné detaily. Ještě jednou děkuji za příspěvěk, který vedl k zamyšlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.9.23 08:32

Tak jsem na ni koukla, má moc hezkou postavu, jinak docela nuda, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
19.9.23 08:38
@Ema1111 píše:
@Jahudka82
To by vysvětlovalo mnohé, ale tvrdí, že žadné hlídání není a starají se s manželem.
Teď přiznala, že jezdí jedno dopoledne babička (maminka).
Taky chodí už dcera do školky a druhá je prý pohodářka.
I tak to nevysvětluje ale to, jak stihne během dne tolik, co nestihne většina lidí jen při práci bez dětí.Příspěvek upraven 19.09.23 v 00:53

Tak druhá je prý pohodářka :lol:, to v překladu znamená, že vydrží celý den na tabletu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
19.9.23 08:38
@Ema1111 píše:
@Afrikana
Děkuji moc za myšlenky, chápu a dává to opravdu smysl a tohle pomáhá přemýšlet zase víc realisticky. Moc hezky to popisujete :kytka:
Myslíte si, že jsou si tihle lidé vědomi toho, jakou toxicitu šíří do světa? Myslíte, že klamou lidi záměrně (schválně neposkytují detaily) nebo nad tímhle ani nepřemýšlí a dívají se na věci čistě pragmaticky (je to práce) a sebezaujatě (nasdílím příspěvek a budu spokojená, jak na sítích vypadám)?Možná má právě tolik sledovatelů, protože lidi jsou fascinovaní jejím životem a ona potřebuje tuhle image udržet, proto nesdílí reálné detaily. Ještě jednou děkuji za příspěvěk, který vedl k zamyšlení :kytka:

Tak ona se tím živí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital