Škodlivý polystyren a zateplení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31475
10.6.16 18:45
@olga1975 píše:
No jo, jenomze ja se chci stehovat na samotu proto, abych ty horsi veci nedychala). A pritahnout si dobrovolne nejake jedy do baraku moc nechci:-(.Jak hledam, nasla jsem o tom zpomalovaci horeni v poolystyrenu clanek i v MF Dnes… V Respektu to byly snad dvě věty.

Pokud se vzdáš většiny moderních věcí a budeš žít přibližně tak jako moji prarodiče na statku, tak možná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
10.6.16 19:08

Také bydlím v 300 let staré chaloupce s metrovým kamennými zdmi:lol:, samozřejmě bez izolace.. Ta plíseň je podporována tím savem. Na plíseň šplíchneš savo (chlornan sodný), a to se rozloží na kuchyňskou sůl a vodu. Voda se odvětrá, sůl zůstává, váže na sebe vodu a tím vznikající plíseň. Použít savo je jako polít plíseň vodou.. jen osolenou :oops: 8) A tak pořád dokola..

@káťa píše:
Tak já bydlím se staré chaloupce s metrovými kamennými zdmi, samozřejmě bez izolace. Stavební materiál je zdější kolorit. Kámen se pomaleji zahřívá, ale zase déle teplo drží. Nejúžasněji je tu v létě, klimatizované prostory jsou proti tomu hadr. Plíseň se mi dělá na jednom místě v baráku, za kuchyňskou linkou, v místě, kde vede ve zdi odpad - asi je tam nějaký tepelný most. Dvakrát za rok místo vystříkám savem a je to.

@káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
10.6.16 19:36

Když mám plísen v koupelně v paneláku, nikdy nezavírám dveře, větrám, přesto ji mám, tak čím postříkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
10.6.16 19:45
@Nimie píše:
Pokud se vzdáš většiny moderních věcí a budeš žít přibližně tak jako moji prarodiče na statku, tak možná :nevim:

Chtela bych hlinene omitky a marmoleum, oboji by melo byt hodne prirozene. Nabytek co nejmin, prevazne policovy system ze suroveho dreva. Takze nejvetsi problem bude asi pracovna - stoly, pocitace a mozna kuchyn, mycka, pracka. mozna tepelne cerpadlo??? Tak proc si davat do baraku vec, ktera je potencionalne karcinogenni :think:. Pokud teda existuje alternativa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
10.6.16 19:47

Proste me polystyren prekvapil, myslela jsem, ze je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
10.6.16 19:48

Stejne mam posledni dobou pocit, ze kdyz se lide prestehuji do noveho domu, byvaji vic nemocni, i alergie a tak… Ale to je na jine tema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
10.6.16 20:04
@olga1975 píše:
Proste me polystyren prekvapil, myslela jsem, ze je OK.

jak může být věc z ropyy ok??? vem si třeba v autě máme pod oknem z umělé hmoty kryty na schránu, normálně se vlivem teplot otočil nahoru a zdeformoval, nechci vidět ty naše okna, uměliny, co se dávaly před pár lety, jak ty budou za chvíli vypadat.JO,hlavně, že jsou moooodní. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
10.6.16 20:17
@olga1975 píše:
Proste me polystyren prekvapil, myslela jsem, ze je OK.

Jenže ono ani tím polystyrénem to není, je to tím, že se do toho speciálně pro stavbařské účely přidává antihořlavina a zrovna to se vědělo už delší dobu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
10.6.16 20:20
@olga1975 píše:
Chtela bych hlinene omitky a marmoleum, oboji by melo byt hodne prirozene. Nabytek co nejmin, prevazne policovy system ze suroveho dreva. Takze nejvetsi problem bude asi pracovna - stoly, pocitace a mozna kuchyn, mycka, pracka. mozna tepelne cerpadlo??? Tak proc si davat do baraku vec, ktera je potencionalne karcinogenni :think:. Pokud teda existuje alternativa…

Ale jo, já tomu rozumím, jen jak říkám - je to věc, která se věděla už delší dobu a upřímně - potenciálně karcinogenní je život jako takový, úplně stejně škodlivé je i kdysi běžné házení všeho odpadu do krbu, pobyt na slunku i jeho absence,… já chápu tu touhu po poklidnějším a přírodnějším životě, taky mezi rušným městem a přírodním klidem zvolím to druhé, akorát mi tohle už připadá jako trošku přehnaná hysterie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
11.6.16 06:28
@Nimie píše:
Ale jo, já tomu rozumím, jen jak říkám - je to věc, která se věděla už delší dobu a upřímně - potenciálně karcinogenní je život jako takový, úplně stejně škodlivé je i kdysi běžné házení všeho odpadu do krbu, pobyt na slunku i jeho absence,… já chápu tu touhu po poklidnějším a přírodnějším životě, taky mezi rušným městem a přírodním klidem zvolím to druhé, akorát mi tohle už připadá jako trošku přehnaná hysterie :)

Myslis ze jsem prehnane hystericka, ze premyslim nad tim, jestli je nejaky polystyren potencionalne skodlivy? Je mozne, ze se o tom vi uz dlouho, ale ja jsem na to ted narazila poprve, tak shanim informace. Mozna nakonec usoudim, ze je to fakt blbost a prestanu to resit. Ted jeste uplne rozhodnuta nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
11.6.16 06:29

@mirecekblbecek

Me se zda ropa docela v pohode:-). Neco jako uhli, proti tomu taky nic nemam:-). Ale tak to je vec nazoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
11.6.16 10:05
@Magdaleeena píše:
Také bydlím v 300 let staré chaloupce s metrovým kamennými zdmi:lol:, samozřejmě bez izolace.. Ta plíseň je podporována tím savem. Na plíseň šplíchneš savo (chlornan sodný), a to se rozloží na kuchyňskou sůl a vodu. Voda se odvětrá, sůl zůstává, váže na sebe vodu a tím vznikající plíseň. Použít savo je jako polít plíseň vodou.. jen osolenou :oops: 8) A tak pořád dokola..@káťa

A máš nějaký typ, jak to vymýtit úplně??? Já jsem myslela, že tu plíseň právě zabije ten chlor. Ale nejsem na tohle odborník, jen mi ta savo nejlépe funguje. Pokud máš nějaký jiný typ, sem s ním…

• Citovat
  • Upravit
káťa
11.6.16 10:08
@olga1975 píše:
@mirecekblbecekMe se zda ropa docela v pohode:-). Neco jako uhli, proti tomu taky nic nemam:-). Ale tak to je vec nazoru.

jj, však ropa je taky přírodní látka

• Citovat
  • Upravit
3436
11.6.16 10:10
@káťa píše:
jj, však ropa je taky přírodní látka

to jistě je, stačí se podívat, co dělají ropné skvrny s ptáky a mořskými živočichy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
11.6.16 11:09
@kire píše:
@mirecekblbecek ježišikriste, to rovnou můžeš napsat, že nechceš mít kolem domu, nebo zahrady asfaltovou cestu, protože to je taky produkt z ropy a ta zabíjí? :zed:

klíííd, at si dá každý co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1