Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
12.3.06 18:01

Ahojte

Tak mimi nebude, dnes jsem zacla spinit a projistotu zasla na gyndu.....

Na UZV byla jenom vysoka sliznice…nabrali mi krev.....a kdyz jsem pro vysledky volala uz jsem krvacela, HCG je jenom 38 jednotek…
Nastesti na cisteni nemusim, tak jsem i rada…ze to takhle dopadlo… tak budeme trenovat na prosincatko

Katka

PS: Ani jsem nebrecela. je mi to lito, ale mam zdrave detatko, tak to neresim _________________

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
12.3.06 18:47

To je mi lito, snad se brzy zadari a zase se k nam pridas. Je super, ze to beres statecne…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
12.3.06 19:35

Ahoj holky

můžu se k vám přidat? já mám dítka od sebe 15 a 14 m - Lukáš 12/05, Lucie 3/04 a Jonáš 4/05.
Tandemový kočárek využívám 100%, občas se sveze i ten největší, takže vozím 3 dítka v jednom kočáru…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
12.3.06 20:20

Ahoj holky,
Ka-tko to je mi moc líto, nicméně už teď držím palce, ať máte pod stromečkem zbrusu nové mimi.
Do jak velkého věk. rozdílu počítáte skorodvojčata? U nás, jestli všechno klapne, budeme mít děti asi 20 měsíců od sebe, jsme ještě v limitu?

Určitě přemýšlím o tandemu, kdyby se mimi narodilo v létě, tak bych to neřešila, nosilo by se pěkně v šátku a Adélka by drandila v kočárku + trénovala capání, ale na zimu nám to nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.06 20:20

Holky,
jak jste zvládaly druhé těhotenství? Já mojí malé vysvětluji, že v bříšku je schované mimi, ona někdy vzorně hladí, ale nějak teď častěji musí lézt po mě a hlavně po tom břichu. Ale pořád. Taky mi to břicho někdy tvrdne. Hlavně večer to dost bolí, ale ráno je to zase dobré. Nevím, jestli to nemůže být z tahání malé. Karolinka má asi tak 12 kg a já ji nemůžu nenosit a nezvedat. Na zemi nebo na posteli nemám šanci ji přebalit, to okamžitě zdrhá, taky při koupání je musím zvedat, když chodíme na procházky, tak ji musím snést/vynést 2 patra atd.

Jo a taky mám strach, že až bude to druhé, tak při kojení přes den usnu a co když malá něco vyvede. No uvidíme. Asi ji přivážu na řetěz.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
12.3.06 20:49

Katko - to je mi moc líto, ale bude to brzo, tak nikam třeba nechoď, ne? ;-)

Míšo - tipuju, že usnutí přes den ti tak na 98% nehrozí… ;-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
2239
12.3.06 21:27

nezkusena Mamina:

zvladat se to da, casem si najdes system, jak fungovat. Taky jsem ze zacatku byla uplne mimo. Charlie leze po brisku dodnes. Dava mu pusinky, picha prstikem, aby se zacalo hybat a nuti ho tancit (chytne rucickama a zatrese). Nosit musim, ale doma se mazlime za:,–(ne na pohovce. Tam si sednu a Charlie po me plazi a ma pocit stejneho kontaktu jako pri noseni. Pokud ti tvrdne brisko, tak nos jen v nutnych pripadech. Pokud bude chtit jen pomazlit na rukach, tak si aspon sedni, at toho obrika netahas. Charlie ma v 15m teprve 8,5 kg, takze nemam problem.
Jo, a hodne mi pomohlo, ze pres poledne, kdyz spi, tak si lehnu taky. Ja nevim, ale strach, ze pri koju usnu nemam…Charlie vzdycky, kdyz si nahodou lehnu pri jejim hrani, me bud necim prasti do hlavy, nebo na me vyleze a dela, ze jede na koni… Vzbudila by i mrtveho!!!

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
14.3.06 10:28

Ahoj,

tak uvazuji nad tim, jak se mi ten cas do porodu krati a mam jednu otazecku. Jak vase prvorozene deti snasely, ze jste v porodnici bez nich??? Docela se toho zacinam desit.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.3.06 10:45

Ahojky holky, kdyz jsou holky od sebe skoro 21 mesicu - patrim k vam nebo ne?
Teriku, Ada muj pobyt v porodnici snasela v pohode - byla zrovna v prima obdobi vzdoru, takze se vztekala pred nim, behem neho i po nem :D Ale ted vazne - Ada byla az do meho porodu kojena, takze jsem z toho mela strach, snazila jsem se ji nabizet kojo i behem navstev v porodnici, ale vse bylo zajimavejsi nez mamino prso (coz se ji dvou letech koja ani nedivim :wink: ). Po mem vavratu domu byla strasne hodna na miminko, ale na me teda moc nee - vydrzelo ji to tak pet dni a pak se to zlomilo a dobry. Nicmene mohu na mou dusi rict, ze nikdy neprojevila nevrazivost vuci Pepi. O kojo uz nejevila zajem a ja ji nenabizela… Jo, vzpomela si asi za mesic, ale to uz jsem ji nedala, prislo mi zbytecne rozbihat tandemove kojeni kdyz uz jednou probehlo odstaveni zcela v klidu.
Nezkusena_mamino - neboj, ja tvrdim, dve deti jsou na peci snad lehci nez jen jedno - Proste musis dodrzovat rezim a dve deti ti nedovoli vybocit. Jak jsem mela jen jedno, rezim jsem flakala a pak se nestihalo ;) Ted je to pohoda.
Miso - u koja pres den na tuty neusnes pokud bude starsi ditko vzhuru, to mi teda ver!
Mayo - Pepi je letni a kdyz jsme hodne satkovi a i kdyz Pepi satek miluje, tak se nam moc satek na druhe neosvedcil - tezko se se satkem honi starsi ditko… Tandem je tandem…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
14.3.06 10:52

Teri,

to bych řekla, že se ti to krátí - viděla jsem ten obrZoepupík v galerce…

Vojta byl nakonec u kamarádky, nechtěla jsem, aby babičky věděly, že rodím. Dokonce tam i spal. A byl velmi v pohodě… Kámoška mi ho vyfotila, když mu řekli, že se Val narodila… ;-)

http://emimino.cz/…0038mala.jpg /> Lesi - vítej!

• Citovat
  • Upravit
2239
14.3.06 10:52

Ja uz od ni byla na 5 dni pryc, kdyz jsem jela za manzelem do Londyna. Tehdy jsem to nesla ja tezce a Charlie to vubec nevadilo. Ale ted bych chtela, aby me s manzelem navstevovali v porodnici spolecne, tak mam vitr z jejich reakci… No, uvidime. Zacina byt docela maminac, coz pred tim nebyla ani nahodou…

Lesino - ja bych rekla, ze k nam patris.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
15.3.06 22:37

Tak ja sem k vam urco taky patrim!!!Mam 10.-timesicni Stefinku a prave sem vstoupilado 6.-teho mesice.Este nevime co to bude,na velky UTZ dem v sobotu-uz se nemuzu dockat.

Uz sem vyhlizela takovou,diskuzi-dokonce sem premyslela ze ji zalozim,nastesti me Terik predbehl.Clovek ma vtakove situaci tolik ruznych otazek!!Ale je jeden za:,–(ni dotaz-ZVLADNU JA TO VUBEC????????no budu muset-nastesti nejsem 1. ani posledni.

Takze zaslouzile matky-vsechny vase rady jsou vitane.

Tim ze Stefi bude 14-15 mesicu jemi jasne ze tandem teda 100%JO!Sice uz zacina chodit,ale kocar bude jeste pekne dlouho potrebovat.Ja bych ale spis chtela ten za sebou-jakou vy mate znacku,ste spokojene?poreferujte jeste.

No a ztoho az budu muset do porodnice mam taky obavy.My mame totiz oboje rodice daleko,jenomze zas nechcu nikoho v baraku treba uz 14 dni pred terminem-no nedej boze ze bych prenasela!!!!Mit tunekoho nakvartyrovanyho treba 2 mesice(protoze po porodu se mi pomoc aspon 10 dni urcite bude libit-nez do toho zpadnu).Stejne ten nekdo by byli tchani-sou sice fajn,ale ke konci tehu chci mit opet svuj klid!Tak jako u Stefi-Tchyne uz se mi sem kvartyrovala mesic pred terminem,tak sem manzovi rekla ze je ma zavolat az budu na porodnim sale,ze tu dopredu nikoho nechcu.No atim padem dojeli den potom(majito600km)Abylo to super.Takze bych to chtela znovu tak,s tim ze Stefi budu muset naucit na sousedku-uz tak ji ma rada,ale musim vyzkouset dlouhodobejsi pobyt jen s ni.

Tak sem se rozepsala-to je na me uspech!

Marty+Stefi10m+?22tt (podepisuju se takhle protoze nejsem schopna zaridit si metriky)

zapomela sem-videla sem taky tvoje super brisko teri-moc moc hezhe!
vi ostatni-kde najdu vasefotecky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
15.3.06 22:38

brisko je samozrejmne hezKe :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.3.06 23:01

Ahoj holky,
já sem určitě nepatřím,ale dooost uvažuji o 3.mimi a tak po těchto diskuzích vyloženě „prahnu“.Jenom mě zajímá, byla mimča plánovaná na 100%?Já jsem stále ve fázi „plánuji na 49%“ :oops: , ale ten věkový rozdíl se mi zdá perfektní.Mám neteř a synovce o 14 měsíců od sebe a když vidím,jak spolu vyrůstají a jsou spolu,tak je to pro mě ještě o to víc toužebnější.
Určitě to není ze začátku jednoduché, mě stačil přechod z jednoho na dvě děti, a to jsem měla toho staršího samostatného,ale když vidím,jak se mají rádi a jak ten starší mě už 2× řekl,že by ještě chtěl sestřičku,ale klidně i bráchu, tak jsem tááák nalomená (když já bych taky ještě lásku v srdíčku pro jednoho mimíska měla…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
16.3.06 00:44

Ahoj,

tahle diskuse mi doslova čte myšlenky - mám 11-ti měsíční princeznu a jsem ve 14. tt, takže děti budou od sebe 17 měsíců. Už teď řeším horu otázek a vítám jakékoliv praktické zkušenosti. A abych to měla jednodušší, přibude do rodiny v červnu hafan, takže budu mít defacto děti 3 :) :) . Nejste náhodou taky některá pejskařka? :D

Otázku kočárku mám pořád nevyřešenou, v prodejně jsem už okukovala tandemy a připadají mi hrozně neobratné a těžké (jsem prťavý střízlík bydlící v neupravovaném terénu a do města do velkého kopce), tak si pohrávám s myšlenkou, že mladší odnosím v šátku a starší Andulka zůstane v původním kočáře. Dělala jste to taky tak některá nebo to je utopie (šátek mi problém nedělá, Andulku jsem v něm taky odnosila)?

V den porodu bude Andulku hlídat tchyně, pak ji manžel přiveze za mnou do porodnice, kde zůstane i s manželem. Snad mi miminko nebo porodnice neudělají čáru přes rozpočet.

Tyndo - mimčo jsem chtěla brzo (za ideální jsem považovala rozdíl 2-2,5 roku), ale že se povede takhle brzo, jsem nečekala :) Teď jsem ráda (taky ještě nevím, do čeho lezu, že jo :) )

Ještě hodím jednu otázku do placu - jak reagovalo okolí na zprávu, že jste opět těhotné? Přiznám se, že reakce typu „ježíši kriste, to je nadělení, už?“, případně silnější „no to se teda po…š“ mě trochu zamrzely :( …

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová